Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 2 616
Трябва да направя паста Патафри и за целта трябва да разбия белтъците на сняг, обаче нещо не ми се получава. Пробвах с пасотора, пробвах и с кухненския робот, не ще да стане и това е. Embarassed Получва се една пяна отгоре, обаче отдолу са пак течни, защо така, какво да направя че да ми станат белтъците? Дайте съвет моля ви, че мъжът ми има рожден ден днес, а много са му се дояли пържени хапки от сиренца, исками се да успея да го зарадвам.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Може съдът ти да е бил мокър или яйцата студени... Не знам. Аз обаче панирам кашкавалчета и сиренца по следния начин:

1-2 яйца, сол, 2-3 с.л. брашно, черен пипер, 1 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.л. хлебна сода, малко газирана вода. Получава се смес малко по-гъста от палачинкото тесто. Овалваш парчето първо в брашно, след това в панадата и пускаш в много сгорещено олио. Надува се веднага, обръщаш и вадиш.

Ето ти разервен вариант, ако не стане с белтъците. Peace
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Ами защо разбиваш с пасатора, а не с миксера?
Белтъците трябва да са студени, съдът и бъркалките на миксера сухи, в белтъците щипка сол.
никога не ми се е случвало да не станат на сняг при спазване на гореописаните условия.
Цитирай


Мнения: 404
Белтъците разбивам с миксера с тел или баркалки.Слагам сол и капка лимон или оцет ,бърка се в една посока Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Яйцата са били студени!!! Благодаря, стана номера!!!!

За следващият път обаче ще пробвам и сместа на sea woman, мерси.

Разбивам с пасатора, защото нямам миксер  Sad
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Най-твърдият сняг ми става само и единствено с бъркане на ръка с тел.
И иначе става, но никога толкова твърдо.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно
Цитирай

София

Мнения: 2 592
Ако са студени белтъците или има вода по съда -не стават на сняг
Цитирай

София

Мнения: 3 537
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно
Да,и аз така знам и правя.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно

Абе нямам миксер!!!!

Най-твърдият сняг ми става само и единствено с бъркане на ръка с тел.
И иначе става, но никога толкова твърдо.

Колко гъсти трябва да са белтъците на сняг?
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Колко гъсти трябва да са белтъците на сняг?

Като обърнеш съда, в който си ги разбивала и те да не падат - аз това знам за хубаво разбити на сняг белтъци.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Като обърнеш съда, в който си ги разбивала и те да не падат - аз това знам за хубаво разбити на сняг белтъци.

Така е. Изобщо не си давам зор да разбивам. Всичките ми рецепти са без разбити на сняг белтъци!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Уфффффф, значи пак съм напарвила нещо ама не доправила. Баща ми технолог по обществено хранене, уж, ми разправя снощи трябвало да се по редички от разбита сметана  newsm78. Аз пак ще се опитам, дано станат този път.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Голям таралеж в гащите с тези разбити белтъци...  Sick Яяяяя, пробвай ти моята рецепта за паниране и щ есе откажеш веднъж завинаги от белтъците ...  hahaha
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Ама нали с паста "Патафри" с емъча да го правя, уж по оригинална рецепта, пък то....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.