Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 апр. 2007, 19:02 ч.

Преди не вярвах, но...

 • 3 592
 • 47
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 245
Може би сте коментирали скоро подобна тема и ако е така, то простете ми за повторението и нека модераторите се погрижат.

Та иде реч за нещата, в които не сте вярвали, но са ви се случили или сте променили мнението си. Коренно. Има ли такива неща?

И понеже аз подхванах темата, признавам си, че не вярвах в "бялата светлина", за която разказват хора, които са били на път да починат, но са се върнали. Е, не вярвах, докато не го изпитах. Наистина не вярвах. Човек на точните науки съм, инженер. Обаче ми се случи.

А вие? Имало ли е нещо - материално или свръх естествено, което сте отричали, но вече не?

# 1
 • Мнения: 5 578
Би ли разказала повече, ако ти се говори за това, стана ми интересно.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 726
Ъхъ, я разкажи какво ти се случи. Слушаме те.

# 3
 • Берлин
 • Мнения: 1 455
Ъхъ, я разкажи какво ти се случи. Слушаме те.
JoyАз не мога да те чуя,но ще те прочета.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 245
Ами в следствие на голяма кръвозагуба след раждането. Не непосредствено, а около 2 часа по-късно. Мен още ме побиват тръпки, като си спомня. Защо ли? Защото беше топло, приятно, спокойно и тихо. Светлината просто ме заля и в един момент нямаше болка, нямаше страх, нямаше студ, беше просто блажено и ... прекрасно.  Confused Преди много пъти съм използвала думите "духовен оргазъм", но това наистина беше духовен оргазъм. Не исках нищо друго, само да съм все там, при светлината.

Не знам защо се събудих. Всъщност е ясно - заради положените усилия на лекарите. Но самата аз не исках да се събудя. Не исках това да свършва. След това ми беше трудно да си припомня къде съм, коя съм и отново ме заболя. Около мен беше пълно с хора, които ми правеха нещо, говореха ми нещо, а от някъде се появи някаква акушерка и ми донесе бебето и започна нещо да ми говори и да ми го показва. Тя спеше, само това помня.

Осъзнах какво се е случило малко по-късно. И до сега не съм го споделяла с друг, освен с мъжа ми.

# 5
 • Берлин
 • Мнения: 1 455
Благодаря,че го сподели с нас.Радвам се ,че лошото е зад гърба ти  bouquet

# 6
 • между два живота
 • Мнения: 1 917
А различно ли беше от сън, имам предвид усещаше ли че нещо друго се случва?

# 7
 • Мнения: 3 861
Никога не са ми се случвали подобни неща...и по - добре

Радвам се, че ти се е разминало  bouquet

# 8
 • Мнения: 1 100
Ним, това, което ти се е случило, си има научно обяснение.
"Доктор Сюзън Блакмор е изучавала задълбочено близките до смъртта преживявания. Тя е психолог и физиолог и един от най-отдадените изследователи на феномена. Тя вярва, че случаят е пределно ясен. Според нея, близките до смъртта и извънтелесните преживявания, които някога ги съпътстват - са просто продукт на мозъка.

Изследването убедило доктор Блакмор, че всички важни компоненти на близките до смъртта преживявания могат да бъдат обяснени чрез мозъчните функции и химията. И че не са доказателство, че съзнанието напуска тялото.

“Например, изглежда ми напълно ясно как и защо се получава идеята за тъмния тунел с ярката светлина в края му. Знаем как са подредени клетките в зрителната ни система - от ретината в задния край на окото, чак до зрителната кора в задната част на мозъка. Имаме множество клетки, съсредоточени към средата на видимото ни поле - към това, което гледаме - и малко към периферията. Когато човек изпадне в шок, когато имаме липса на кислород, всички клетки започват да подават случайни импулси. Как ще изглежда това? При повечето клетки, съсредоточени към средата, и малко към периферията, това ще изглежда като ярка светлина в средата и мрак по краищата. Сега, човек е почти в безсъзнание, очите му са затворени и вижда само това. Така че усещането е за движение напред, през този тунел, към ярката светлина. Друго, което разбираме много добре, са емоционалните промени. Под стрес и в шок, при липса на кислород, в мозъка има огромен приток на ендорфини - естествените химикали, които са подобни на морфина. Те премахват болката; човек има усещането, че всичко е както трябва. Това му дава позитивно отношение към всичко. При такъв приток на ендорфини, човек си казва: "Ето го тялото ми. То умира. Добре. Какви удивителни неща. Всичко е прекрасно." Цялото преживяване може да бъде приписано на тези химикали”, обяснява д-р Блакмор. "

Дано наистина последните мигове от живота на умиращите да са приятни и изпълнени с невероятна хармония и както ти каза, душевен оргазъм.

# 9
 • по пътеката
 • Мнения: 3 109
да, и аз като тебе (инженер) + тома неверни си промених мнението след една слу4ка, белязала живота на голямата ми дъщеря  и моя- много е дълго за разказване, но мисля,4е няма слу4айност в това, което се слу4и!моето е по-скоро от свръх- нематериално и необяснимо! и сме си били вси4ки в съзнание, не бях сама с детето!

# 10
 • Мнения: 1 100
да, и аз като тебе (инженер) + тома неверни си промених мнението след една слу4ка, белязала живота на голямата ми дъщеря  и моя- много е дълго за разказване, но мисля,4е няма слу4айност в това, което се слу4и!моето е по-скоро от свръх- нематериално и необяснимо! и сме си били вси4ки в съзнание, не бях сама с детето!

Моля те, сподели ни. Много ми стана интересно. Praynig

# 11
 • Мнения: 2 855
Колкото и хубаво да е било, радвам се, че си се върнала от там! Hug

# 12
 • София
 • Мнения: 3 245
А различно ли беше от сън, имам предвид усещаше ли че нещо друго се случва?

Не, не съм разсъждавала изобщо, даже имам чувството, че разсъдъкът ми, съзнанието - просто ги нямаше. В този смисъл и не осъзнавах какво се случва. Осмислих го после. В онзи момент просто се чувствах прекрасно, без да (мога да) мисля. За това и казвам "духовен оргазъм". Само сетива, без мисъл.

Ним, това, което ти се е случило, си има научно обяснение. ... не са доказателство, че съзнанието напуска тялото

Да, не съм си и мислела, че душата ми е напуснала тялото. Просто ми се случи нещо, за което само съм чувала, най-вече във филмите. И нещо, на което въобще не вярвах.

Колкото и хубаво да е било, радвам се, че си се върнала от там!

И аз се радвам.  Simple Smile

# 13
 • Мнения: 5 467
Ним, това, което ти се е случило, си има научно обяснение.
"Доктор Сюзън Блакмор е изучавала задълбочено близките до смъртта преживявания.
Miracle_girl, стига сте я цитирали тази докторка вече. Кой я знае, колко е захлупена и е завършила с царски пищови института, обаче изкарала една теория и юруш - да й вярваме безспорно. Може пък да не е това. Никой не може да е сигурен, какво има след смъртта!

# 14
 • Мнения: 6 167
има, да
постепенно променям мнението си за смъртната присъда.
много материално и не свръхестествено нещо.

онзи ден тук разкриха един ужасен случай в най-нормално малко място
детска градина, учителки.
изнасяли са дечица на по 4 г в някаква ужасна къща, дрогирали са ги,
правили са педофилски филми. за 2 дни арестуваха 6 изрода!
представяте ли си? 6 изрода, на едно място. сигурно има и още.
едното детенце познало в бензинаджията единия лош чичко.

тия изроди какво заслужават?  #2gunfire

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 21:22 от Lennie

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт