Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора


Мнения: 7 473



Пресни картофи със сметана


1 кг. пресни картофи (предполагам и със стари става)
200 мл. течна сметана
сол, захар

Сварявате картофите нарязани на едро. После в дълбок тиган ги запържвате леко до златисто с малко мазнина (масло, зехтин или олио) , добавяте им сол , сипвате сметаната + чаена лъж. захар не пълна  (ако картофите са от сладкия сорт не е нужно), просто съвсем лек сладникав вкус има соса придава. Разбърквате леко картофките да заври сметаната и са готови.Стават много вкусни. Да ви е сладко.  Hug Търпят копър и чесън, но другия път ще пробвам.
Ядох ги в един ресторант и много ми харесаха, та се опитах да ги направя и аз  Laughing

Това са с копър и чесън - още по-вкусни стават  Crazy


« Последна редакция: вт, 22 май 2007, 18:47 от L е о »
Цитирай


Мнения: 2 546
Течната сметана не е ли сладка?
Със заквасена дали ще стане?

И пак да питам, няма ли да се засрамиш? Станах 150кг  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 7 473
Течната сметана не е ли сладка?
Със заквасена дали ще стане?

И пак да питам, няма ли да се засрамиш? Станах 150кг  Crossing Arms


Срам ме е много  Embarassed, ама кво да правя - глад майка  Mr. Green

А сметаната не е сладка, има си готварска в кутии, но вкуса и е по-различен от заквасената, което не значи, че не може да пробваш и с нея  Whistling
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Мда...много вкусно звучи. Още утре съм на кухненския ринг. Аз също ползвам от отечната готварска сметана. Онази заквасената ми киселее. А нали може и без захар да ги правя, че нещо сладникавите работи не са ми по вкуса? Ще нахакам солидно количество чесън и копър....ммм....Голямо съм прасе Pig само за ядене мисля... Blush
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
днес го пробвах с гъби и заквасена сметана
 Embarassed една остана за другите
страхотно се получава - добавих  и къри   bouquet
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
запис, ще се пробват тези дни.
Цитирай

София

Мнения: 19 765
Ще пробвам тези дни...Лео  Hug  bouquet
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Тъкмо сега е времето на пресните картофки  newsm10
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Leo, 1 бърз въпрос: картофите, в случая пресни, белиш ли ги или натюр ги вариш?
Сетих се и още 1 въпрос: варене и леко запържване-това ли е сотиране в същност?
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Аз често ги приготвям и вкъщи са едни от любимите. Но ги правя по мързиливия начин. Сварявам ги и ги слагам в гювечета с готварска сметана, сух копър и сол .Мятам ги във фурната и пека 10 мин. Накрая настъргвам кашкавал и запичам.
рецептата също е крадната от ресторант
Цитирай

Шумен

Мнения: 4 358
мммм и аз ще ги приготвя
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
О, забравила съм да се отчета тук. Като кажа, че не ми се получиха. Скашкаха се и не получиха онзи златисто кафяв цвят от картинката на Лео....изядохме ги, на вкус бяха добри...но аз не останах удовлетворена от резултата....
П.С. Децата не ги опитаха дори....Това е много показателно за вида, който са имали.... Crying or Very sad Blush
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Сигурно са се разварили, Доня...

А аз изпържих пресни картофки и ги залях със сос от равни части сметана и майонеза, плюс чесън и копър. Стана екстра, но ще пробвам и това.
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
Обожавам картофи! Тази дни ще пробвам и тази рецепта   chef
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Обожавам картофи! Тази дни ще пробвам и тази рецепта   chef
И аз така!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора