Пресни картофи със сметана

  • 19 811
  • 50
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474



Пресни картофи със сметана


1 кг. пресни картофи (предполагам и със стари става)
200 мл. течна сметана
сол, захар

Сварявате картофите нарязани на едро. После в дълбок тиган ги запържвате леко до златисто с малко мазнина (масло, зехтин или олио) , добавяте им сол , сипвате сметаната + чаена лъж. захар не пълна  (ако картофите са от сладкия сорт не е нужно), просто съвсем лек сладникав вкус има соса придава. Разбърквате леко картофките да заври сметаната и са готови.Стават много вкусни. Да ви е сладко.  Hug Търпят копър и чесън, но другия път ще пробвам.
Ядох ги в един ресторант и много ми харесаха, та се опитах да ги направя и аз  Laughing

Това са с копър и чесън - още по-вкусни стават  Crazy


Последна редакция: вт, 22 май 2007, 18:47 от L е о

# 1
  • Мнения: 2 550
Течната сметана не е ли сладка?
Със заквасена дали ще стане?

И пак да питам, няма ли да се засрамиш? Станах 150кг  Crossing Arms

# 2
  • Мнения: 7 474
Течната сметана не е ли сладка?
Със заквасена дали ще стане?

И пак да питам, няма ли да се засрамиш? Станах 150кг  Crossing Arms


Срам ме е много  Embarassed, ама кво да правя - глад майка  Mr. Green

А сметаната не е сладка, има си готварска в кутии, но вкуса и е по-различен от заквасената, което не значи, че не може да пробваш и с нея  Whistling

# 3
  • Мнения: 8 769
Мда...много вкусно звучи. Още утре съм на кухненския ринг. Аз също ползвам от отечната готварска сметана. Онази заквасената ми киселее. А нали може и без захар да ги правя, че нещо сладникавите работи не са ми по вкуса? Ще нахакам солидно количество чесън и копър....ммм....Голямо съм прасе Animal Pig само за ядене мисля... Blush

# 4
  • Мнения: 3 647
днес го пробвах с гъби и заквасена сметана
 Embarassed една остана за другите
страхотно се получава - добавих  и къри   bouquet

# 5
  • Мнения: 5 140
запис, ще се пробват тези дни.

# 6
  • София
  • Мнения: 35 814
Ще пробвам тези дни...Лео  Hug  bouquet

# 7
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Тъкмо сега е времето на пресните картофки  newsm10

# 8
  • Мнения: 8 769
Leo, 1 бърз въпрос: картофите, в случая пресни, белиш ли ги или натюр ги вариш?
Сетих се и още 1 въпрос: варене и леко запържване-това ли е сотиране в същност?

# 9
  • Мнения: 222
Аз често ги приготвям и вкъщи са едни от любимите. Но ги правя по мързиливия начин. Сварявам ги и ги слагам в гювечета с готварска сметана, сух копър и сол .Мятам ги във фурната и пека 10 мин. Накрая настъргвам кашкавал и запичам.
рецептата също е крадната от ресторант

# 10
  • Мнения: 4 370
мммм и аз ще ги приготвя

# 11
  • Мнения: 8 769
О, забравила съм да се отчета тук. Като кажа, че не ми се получиха. Скашкаха се и не получиха онзи златисто кафяв цвят от картинката на Лео....изядохме ги, на вкус бяха добри...но аз не останах удовлетворена от резултата....
П.С. Децата не ги опитаха дори....Това е много показателно за вида, който са имали.... Cry Blush

# 12
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
Сигурно са се разварили, Доня...

А аз изпържих пресни картофки и ги залях със сос от равни части сметана и майонеза, плюс чесън и копър. Стана екстра, но ще пробвам и това.

# 13
  • Мнения: 3 388
Обожавам картофи! Тази дни ще пробвам и тази рецепта   chef

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Обожавам картофи! Тази дни ще пробвам и тази рецепта   chef
И аз така!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт