Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • На небето
 • Мнения: 5 522
Попадали ли сте в подобна ситуация? Живея със свекъра и свекървата, ако пратя детето при тях после не мога да го прибера. Отивам да го взимам и казвам „Хайде мамо, защото вече е 23ч. и отдавна трябваше да си в леглото.” Или ела да се храним или каквато и да било причина. Тя като чуе, че отивам и го взима на ръце, посягам да го взема, а тя се извърта с гръб към мен, за да не мога да го взема и тръгва в обратната посока, и аз се налага да я гоня, като обяснявам, че е време да си ляга, а тя нищо не казва и продължава да бяга, представяте ли в каква нелепа ситуация изпадам. И тези извъртания, гонения и бягания се повтарят няколко пъти, докато успея да я хвана (това вече звучи смешно). Посягам да си взема детето, а тя го дърпа и аз се налага буквално да го изтръгвам от ръцете и за да мога да си го прибера. Звучи смешно, но аз дърпам за да си го прибера и тя дърпа за да не го взема и става като две кучета за един кокал. Ако не я познавах бих си помислила, че това е жена с психични отклонения, тя не че не е луда, но не е чак толкова. И не знам как да постъпя. На всичкото отгоре се сърди защо не пускам детето си при тях. ooooh!

# 1
 • в края на града
 • Мнения: 4 304
Звучи смешно, още повече като си го представя нагледно, но на теб едва ли ти е до смях... Не знам какви са ви отношенията, но аз на твое място бих и заявила в прав текст, че подобно поведение не и отива на възрастта, мен ме дразни и че ако продължава просто ще намеря за ненужно да и давам вече внучето... Може би е грубичко, но честно казано не мога да приема някой да дърпа (или да не дава) детето на родната му майка... Цялата ситуация е страшно нелепа всъщност... Какво се опитва да постигне тази жена с това си поведение?

# 2
 • София
 • Мнения: 7 412
Тинка,стана ми смешно Grinning.Но наистина е неприятно.Мъжът ти намесвали се в такъв случай?
Говорете със свекървата,не пред детето,но и обяснете,че по този начин тя и на него вреди. Peace

# 3
 • Мнения: 656
Тинка, може би Сержант Руми е започнала със ситуации като тази.
 Wink

Всъщност защо трябва наистина да и го водиш? Говори със сина на въпросната госпожа и обсъдете проблема. За да се избегнат открити конфликти, намирай извинение да не се среща с детето...

# 4
 • София
 • Мнения: 901
Тине,
аз те съветвам да направиш обратното!
А защо не оставиш детето с нея?!

Тя все пак му е баба  Hug

Естествено, ако се е взела насериозно и прекалява с правата си
проведи разговор с нея - НО ПРЕД СВИДЕТЕЛИ!!!

Ти си авторитет за детето си по презумпция,
няма нужда да го доказваш, най-малкото някой
да подлага на съмнение думата ТИ!!!

Постъпи деликатно, но твърдо!

Успех!!!
 Hug Hug Hug

# 5
 • Gabrowo->Sofia
 • Мнения: 1 432
Tinka79, смешно ми беше докато четях, но поставяйки се на твоето място не ми е до смях. Ситуацията наитина е нелепа и не ми се е случвала. Поговори със съпруга ти, после двамата с майка му, дано и разбере как странно се държи. Бъдете твърди. Ако не, сърди се, не сърди се, направи това, което на теб ти се струва за правилно.

# 6
 • На небето
 • Мнения: 5 522
Тинка,стана ми смешно Grinning.Но наистина е неприятно.Мъжът ти намесвали се в такъв случай?
Говорете със свекървата,не пред детето,но и обяснете,че по този начин тя и на него вреди. Peace

Тя го дърпа и от мъжа ми, при него прави същите номера. При тях приказките са без резултатни, те са от хората "коне с капаци" или "говори си Пекнели кой ли те слуша", ти му говориш, то ти дига луд скандал, извърта думите, сърди се 1 седмица и после пак по старому. Вече 7г. е така, ни приказки ни скандали, нищо няма резултат при тях.  ooooh! Добре, че до 1м. ще се изнесем, но жалко, че ще е само 1 етаж по нагоре, не вярвам положението да се промени много.  ooooh! Чак след 2г. ще сме далеч.

PetiaK съгласна съм с теб, че не отива на възрастта и да прави детски номера от рода дай ми куклата. И цялата ситуация е нелепа, ако опитаме да говорим с нея, тя ще каже, че детето само се дърпа и не иска да идва при нас. Предполагам, че го прави с тази цел да ни покаже, че иска нея, а не нас.

Тя се сърди и реве после, защо не сме и давали детето.  ooooh! Но дори и да не го даваме, тя като го чуе, че минава по коридора или че се прибираме от някъде, излиза и го взема и сцената се повтаря.

# 7
 • РУСЕНКА във варна
 • Мнения: 705
а аз пък не проумявам как дете на 2г и 3м стои в ръцете й без да мърда и дърпа  newsm78 и въобще защо дете на тази възраст се държи на ръце, освен ако не е разстроено, разбира се  newsm78

това е първото, за което бих се изнервила  Mr. Green

# 8
 • София
 • Мнения: 145
И ние живеем със свекърите,но на различни етажи.  Аз също съм изпадала в твоята ситуация. Слезнали сме при тях и казвам, че трябва да си ходим и свекърва ми с детето в другата посока.  И аз като тебе я гоня докато я приклещя да си го взема. Случва се рядко напоследък, но много съм се ядосвала. И то се ядосвам, защото утре като кажа нещо на детето си то ще се врътне на другата посока, защото вижда че другите така правят. Тя поне е разбран човек и я разбирам, защото и тя иска да му се порадва, но това е положението. Не знам как ме разбра, но вече гледа пред него да изпълнява моите нареждания. Настина ситуацията описана е смешна. Освен наистина да поговориш с нея като и отбележиш, че по този начин пред детето ти се оспорва твоят авторитет.   bouquet

# 9
 • Мнения: 18 849
ми моите деца пък като ме видят, нивга не седят при баба си, така че такъв проблем не съм имала, но не се съмнявам че е възможно свекървенския мозък и такава простотия да измъдри ooooh!
аз ти предлагам да й го оставиш цяла нощ ако трябва  Mr. Green та да се научи да не прави такива номера

# 10
 • Мнения: 656
Тинке, разбирам те на 100%!

Като живеете заедно ще ти е много трудно да наложиш изолация.

Един етаж е по-добре, отколкото общ коридор и санитарни помещения.
Не те съветвам да отстъпваш, защото направиш ли го веднъж после е по-трудно да си извоюваш правото да си майка на детето.

Мина, права си, тя му е баба все пак ... и нищо повече от това... Както е приказката "много баби - хилаво дете".

Хубаво е че имаш подкрепата на съпруга ти. Успех!

# 11
 • Мнения: 4 966
Вместо да говориш на детето (свекървите от намеци не разбират), директно в такива случаи заявявай: "Идвам да си взема детето. (може да следва "защото ...", а може и да не следва)".
Ако пак се инати казваш: "Аз съм майката и аз вземам решения за детето. Поведението ти е смешно, грозно и ме дразни. Ако искаш детето да стои при теб, ще се съобразяваш и когато аз искам да си го взема."
Край. Толкова. Няма какво да й се обясняваш или безмълвно да си дърпате детето (моите в тази ситуация сами щяха да избягат и от мама, и от баба  Laughing).

# 12
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 640
Пълна простотия,но няма как,щом се налага,ще потърпиш още малко.Обясни с твърд тон,че това в ръцете й е твоето дете,а не нейното.Нейните са вече порасли и ако желае все пак,да пробва тях да си ги носи.Децата си имат едни родители и не могат да се подхвърлят като играчки от ръка на ръка,мястото им е при майката и таткото.Когато е трябвало  и й  е било времето ,бабата е била майка,сега е баба и да не  забравя този факт.Понякога и аз напомням ,но по-тактично ,това на нашите баби,защото и те са склонни да се изявяват като майки.

# 13
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 654
Аз така се нервя, когато свекито напити дребната да я целува  Close Детето се дърпа, крещи, но онази я мачка ли, мачка... Питам защо я дразни, като вижда, че на детето не му е приятно- виждала го рядко и имала право да я нацелува  Crazy
Та, не ми е никак смешно даже като чета  Naughty Само недоумявам и се моля да не ставам същата  Mr. Green

# 14
 • На небето
 • Мнения: 5 522
Прави сте, аз не знам какво да кажа. Хем гледам мир да има и не искам да се стига до конфронтации, пък и все мъжа ми се кара с тях, пък аз със нашите като се налага, ама ми е жал и за него понеже е между чука и наковалнята и му меля сол на главата, а той на тяхната. И понякога се чувствам като егоистка, че не им давам малкия и ми става жал, а после пък като видя резултатите се ядосвам.  ooooh! Та не мога да намеря идеалната среда. Каква е тази борба между бабите и майките не знам. Всяка от бабите се опитва да се доказва и да се бори с мен за любовта на малкия и..., що за глупост е това. Всяка прави различни номера... Всички баби ли са такива или аз все попадам на луди хора!?  ooooh!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт