Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пържене/задушаване

  • 25 фев. 2005, 10:34 ч.
  • Преглеждания  657  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 452
В момента правя боба по северняшки, та се сетих да уточня една малка подробност, която изтървах в темата за зрелия боб.

И аз уж избягвам да запържвам, но понякога не става. Ето защо масово използвам водния лук, който въпреки че се води салатен, става чудно за манджи.....така той си се задушава сам (или заедно с други зеленчуци) и не се получава тежка запръжка.....

Съгласни ли сте с уточнението?! Wink

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 76
Аз го правя така:След като е готова боб чорбата, нагрявам в тиган малко олио и 1с.л. брашно.Сипвам гъстата част от боба и слагам червен пипер (повечко че става по-вкусно). Така го прави баба ми,която живее до Дунав,значи доста северняшки

# 2
  • Мнения: 1 349
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка  Wink

# 3
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.

# 4
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 124
Не мога без запръжка. Първо олиото и лука, после всичко останало. Иначе не ми е вкусно.

# 5
  • Мнения: 3 452
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Simple Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.

# 6
  • Мнения: 1 349
Цитат на: Taneto
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Simple Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.

Ама не се впрягай де, само споделяме опит  People Angel

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт