Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
В момента правя боба по северняшки, та се сетих да уточня една малка подробност, която изтървах в темата за зрелия боб.

И аз уж избягвам да запържвам, но понякога не става. Ето защо масово използвам водния лук, който въпреки че се води салатен, става чудно за манджи.....така той си се задушава сам (или заедно с други зеленчуци) и не се получава тежка запръжка.....

Съгласни ли сте с уточнението?! Wink
Цитирай

София

Мнения: 76
Аз го правя така:След като е готова боб чорбата, нагрявам в тиган малко олио и 1с.л. брашно.Сипвам гъстата част от боба и слагам червен пипер (повечко че става по-вкусно). Така го прави баба ми,която живее до Дунав,значи доста северняшки
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка  Wink
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 980
Не мога без запръжка. Първо олиото и лука, после всичко останало. Иначе не ми е вкусно.
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Цитат на: Taneto
Цитат
Ами като запържваш лука, добави към мазнината 1-2 с.л. вода и той се задушава вместо да се пържи. Поне аз така правя когато в рецептата има запръжка


Цитат
Или просто похлупи с капак и продуктите се задушават от получилия се конденз.


ех, вие ме взехте за мезе Wink
не съм чак толкова смотана, само малко Wink , знам ги тези техники Smile

Водният лук обаче не люти толкова много при рязане, ей затова го предпочитам.

Ама не се впрягай де, само споделяме опит  #angel
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.