Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 апр. 2007, 00:24 ч.

Метро - поредният абсурд

 • 2 089
 • 31
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 263
Празничните дни са подходящи за посещения в магазините, в които иначе не стъпваме защото са претъпкани. Втория от четири празнични дни - неделя решаваме да посетим Метро. Изключително рядко пазарувам там - причините са доста - далеч е и трябва да отидеш нарочно там, не винаги има това което съм харесала в брошурата и най-вече няма на кой да оставя децата за да отида.
Днес решихме да отидем семейно и да купим колело на баткото. Отиваме в Метро - Младост, към 9 и половина. Паркинга е направо празен, като за неделен ден. На входа се оглеждам за място на което да оставя децата виждам нещо като детски кът - неограден, неугледен с няколко изпочупени играчки. Няколко китайчета или виетнамчета си играят под зоркия поглед на възрастна дама. Питам я вие ли пазите децата, а тя се усмихва - "Аааа пазя само моите си Simple Smile!"\ и посочва китайчетата\. Оказва се, че е детегледачката на въпросните дечица. Има и още едно малко детенце, което също е с възрастна дама \ баба или детегледачка, не попитах\. Оглеждам се и не виждам никой от персонала освен девойката на рецепцията.
Мъжът ми я пита кой пази децата и тя безучастно вдига рамене "Че кой да ви ги пази!!!"
Няколко минути се опитвам да осмисля какво казва момичето - най-накрая схаващам импровизирания детски кът е без човек грижещ се за децата. newsm78 newsm78 newsm78
Тръгваме да влизаме със синовете на 9 и на 5 години. Същата служителка започва да крещи по мъжът ми че е подписал документ \явно получавайки скъпоценната карта даваща ти право да пазаруваш в богоизбрания магазин\, че е запознат с условията и че деца под 7 години не се допускат в магазина от съображения за сигурност.
Чия сигурност за бога - на детето ли?
Че това винаги е било задължение на родителя или аз греша.
Учтиво се опитвам да попитам кой се грижи за децата. Отговора е придружен с доста завидно повишен тон  Thinking Thinking Thinking"Ама кой да ви гледа децата бе госпожо - това да не е детска градина."
Очевидно не е - обяснявам и че се налага да влезем и двамата с мъжът ми и че големия син също ни трябва донякъде \ целта на посещението е да купим колелото, за което отдавна мечтае и сме обещали\, опитвам се търпеливо да прекъсна крещящата служителка с въпроса има ли деца и би ли ги оставила на място на което никой не би гарантирал сигурността им. Госпожата \ или госпожицата има вече готов отговор - ами единия ще остане с детето, другия да влезе.
Няма що............... #Crazy #Crazy #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out
След още един два опита да прекъснем потока от крясъци просто се обръщаме и си тръгваме - така де парите можем да си ги оставим и другаде.
Отиваме в Технополис. Малко след входа има прекрасен спретнат детски кът, усмихната какичка "готви" с малка принцеса на миниатюрна детска печка. Записват ми името и номера на личната карта, както и телефон, ако се наложи. Обикалям магазина, на няколко пъти надниканах - малкия си играеше спокойно и какичката се върти около дечицата. Човек определено може да е спокоен.
Купуваме заветното колело на баткото, отивам да взема малкия, а той пита "Еееее не може ли още малко да остана.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile"
Който иска - може!!!
За пореден път се убеждавам.
И за пореден път се питам - защо аджеба робуваме на магазини от типа на Метро - не можеш да влезеш без карта, не можеш да си оставиш детето, но не го и пускат вътре..... а и цените не са чак толкова по-ниски .....?
Е вие сте!

# 1
 • Мнения: 516
Аз не ходя отдаааавна в Метро, много хора, много скъпо (купуват се много неща) и не мисля че ми доставя кефа от пазаруването.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 6 247
Lennyh  Метро не е квартален тип магазин или търговски център,който да ти предлага всякакви удобства само и само да те привлече като клиент.Концепцията му е съвсем различна и не виждам защо негодуваш.Не го правят с цел да дразнят хората с малки деца,а с цел тяхната сигурност.

# 3
 • Мнения: 19 298
абе честно казано, мисля че можеха за толкова години да спретнат един детски кът, или поне да има човек при децата, ясно е че има много хора, които са недоволни от това и със сигурност всеки ден някой се кара  с тях за това Wink
иначе не знам защо все има някой не разбрал, че в метро не се влиза с деца, то само тука колко теми има по въпроса ooooh!

# 4
 • Мнения: 418
Метро никога не съм го харесвала.Като си харесам нещо от брошурите винаги го няма(обикновенно става въпрос за някаква промоция).Касиерките са отврат поне аз съм попадала на такива.Оставям си покупките на касата и гледам касиерката си подала ръката към мен и ме гледа тъпо без да каже и дума.А тя искала карта,ами аджеба ти уста нямаш ли да ми кажеш ами подаваш ръка като просяк.Накрая ми се сопна,че не съм се сетила да и дам картата и било писнало да повтаря все едно и също. #2gunfire

# 5
 • по света
 • Мнения: 1 486
Аз също се дразня от Метро с този тъп начин на зареждане.Точно си се загледал в нещо и изведнъж се налага да клиента да прави път ...........изобщо служителите са доста нелюбезни.
Незнам кога българина ще се научи на уважение към клиента.

# 6
 • Мнения: 2 197
Веригата Метро е за пазаруване на едро. Не виждам защо негодувате, в магазина си има правила. И те не са се променили от 8 години. На който не му харесва - магазини има достатъчно.

# 7
 • Мнения: 702
Аз също съм от недоволните от Метро.
Скъпо ,нелюбезни консултанти,и наистина това с децата е доста тъпо.
Интересно дали и в чужбина недопускат деца във веригите на Метро.Довечера щ епитам мъжа ми как е във ФРаниця.

# 8
 • Мнения: 7 263
На едро или на дребно след като имат претенциите да са наистина силна верига трябва да помислят за удобството на клиентите си. В Практикер разрешават достъпа на деца - да не би там да е по-малко опасно - съмнявам се  Naughty Naughty Naughty
В Мосю Бриколаж скоро не съм ходила, но пред две години имаше организиран доста приятен детски кът. Вече писах как е решен въпроса в Технополис.
Много добре знам каква е концепцията и правилата на Метро и това не ми пречи да кажа че са тъпи. Не не са тъпи, а са безумно тъпи!!!
И според мен и въпрос именно на ползвателите и клиентите им да си извоюват известни удобства. Друга тема е че аз също не харесвам почти нищо там и изключително рядко ходя. Доста от вас са изброили почти всички причини, за които и аз се сещам - една от основните е че изброените в брошурите промоции, рядко са налични и служителите обикновено се държат изключително грубо и неадекватно. Дълго време ми се е налагало да работя с клиенти и съм наясно с много от правилата, кое как се прави или не се прави...

# 9
 • Мнения: 7 807
Аз също съм от недоволните от Метро.
Скъпо ,нелюбезни консултанти,и наистина това с децата е доста тъпо.
Интересно дали и в чужбина недопускат деца във веригите на Метро.Довечера щ епитам мъжа ми как е във ФРаниця.
за незнам кой път пиша по тема за метро. ходила съм в метро в германия и в австрия, с близначетата ми и никъде никой не ме спря. първо си бяха в кошчетата за кола, после в бъги, сега сме с количките за пазаруване на метро. тук ограничения във възръстта няма, както и глупости да е с кенгуро или с незнам кво си  #Cussing out

# 10
 • Мнения: 7 263
Аз също съм от недоволните от Метро.
Скъпо ,нелюбезни консултанти,и наистина това с децата е доста тъпо.
Интересно дали и в чужбина недопускат деца във веригите на Метро.Довечера щ епитам мъжа ми как е във ФРаниця.
за незнам кой път пиша по тема за метро. ходила съм в метро в германия и в австрия, с близначетата ми и никъде никой не ме спря. първо си бяха в кошчетата за кола, после в бъги, сега сме с количките за пазаруване на метро. тук ограничения във възръстта няма, както и глупости да е с кенгуро или с незнам кво си  #Cussing out

Точно за това ставаше дума!!!
Защото не умеем да си извоюваме права и сме готови да се примиряваме със всякакви забрани и рестрикции независимо от това имат или нямат смисъл.
Ето момичето пише че е било в Германия и Австрия, любопитно ми е и майчето, което спомена че ще пита за Франция - как е там?
Повдигнах темата принципно, Метро по принцип не ми е приятен магазин и както вече писах рядко ходя там, не ми пречи и съвсем да спра и ще го направя. Но защо се примиряваме да ни тъпчат в разни измислени и безмислени забрани и правила!!! Това беше питането или по-скоро мнението!

# 11
 • Мнения: 7 807
Lennyh, на същото мнение съм и преди време се опитах сама да се боря,  писах тонове мейли на метро германия с оплаквания и питания защо е така, но нищо не направих  Confused може би ако се организира нещо ....
знам ли  newsm78

# 12
 • Мнения: 1 737
Като са верига за на едро, защо толкова упорито и често си правят реклама на продуктите точно по този начин, с брошури по пощите на обикновените хора и  правят промоции на такива стоки?!
Аз нямах нищо против да изискват да се пазарува само над 50 лв, но тия карти са ми много тъпи, също и забраната за деца.
Нашата карта стана невалидна преди месеци и не сме си правили труда да вадим нова, всеки път питаме някой, дали няма против да кликнат на неговата и не сме имали отказ до сега. А на това ни научи една от касиерките им, като установи изтеклия срок на картата ни.
И детето ми на 1г и 9м го вкарваме всеки път с кенгуру, после го слагаме да седне в пазарската количка и никой нищо не ни е казал, даже много му се радват служителите.
Но системата е тъпа определено!  ooooh!

# 13
 • Мнения: 2 497
Ние пък всяка седмица задължително посещаваме МЕТРО-всичко пазарим наведнъж и ни стига за цялата седмица...а правилата са си правила...това с децата не са го измислили от вчера, а е от самото начало.....голямата влиза винаги с нас и малката също, но с кенгуро за големи деца.....

# 14
 • София
 • Мнения: 7 071
Метро е верига за търговия на едро, което предполага, че ти си търговец на дребно, което пък от своя страна предполага, че не водиш и децата си...
Като не ви харесва, не пазарувайте там.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт