Наближава Гергьовден и ми се иска да направя на сина си тортичка за именния му ден .Много обича ягоди и ще направя кръгла торта като облепя стените на купана с ягоди , отдоло ще наредя накъсан блат и ще сипя крем в който ще разтворя и желатин така че като се стегне и обърна тортата да ес получи бързо и лесно понеже ме няма много в приготвянето на торти. Молбата ми е за рецепта за крем която да е подходяща за това което описах , примерно нещо със сметана и шоколад и желатгин дали ще се получи Моля за идеи от мамите с опит в приготвянето на торти
1 кофичка (400 мл) заквасена сметана 1 чаена чаша прясно мляко 1 чаена пудра захар (по желание може по-вече или по-малко) 2 желатина на др. Йоткер лешници (може и с орехи или без ядки) плодове по желание
млякото , сметаната и захарта се разбиват с миксер след това се прибавя желатина и нарязаните на ситно лешници и плодове. лесно се приготвя и е ммного вкусен дано ти хареса
Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 11:34 от Аз съм си
Този е от една рецепта на Сладка Хапка и е много приятен и лек: 300 мл. подсладена сметана се разбиват на сняг, смесват се с 1 кофичка 4,5% кис.мляко, в което е разбъркан 1 пак. сокче Танк на прах. В получената смес се разбърква 1 1/2 пак. желатин, предварително разтворен в 100 мл. хладка вода, докато стане на зрънца и после разтопен на водна баня, без да завира.
На мен ми е иделано на захар, но ако прецениш, може да добавиш и малко пудра захар в кис. мляко.
Чудесна торта!Поздравявам те! Малкият сладур сигурно се е размазал от кеф,да ти е жив и здрав Маската от какво е?
Маската е купена от магазин за играчки Пишман кулинарка съм в тортите , така че спасих положението по този начин , а и после като я измием ще си играе с нея
Маската е купена от магазин за играчки Пишман кулинарка съм в тортите , така че спасих положението по този начин , а и после като я измием ще си играе с нея
Бихме желали да Ви поканим да се включите в кратка анкета, в която да споделите мнението си за форума. Вашето мнение е важно за нас и ще помогне да
подобрим предлаганите от нас услуги.
Попълването на анкетата би отнело около 10-20 минути. Молим Ви да бъдете възможно най-откровени и детайлни в отговорите си.