Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Това предястие го видях в едно списание преди 2 дена и много ми хареса. Веднага го сдьелах Smile.



Много е свежо и си отива с бяло вино и бира  Very Happy.
Особеното е че не е с обикновено тесто за пица, не стои жилаво и не се къса като хляб, по-скоро е хрупкаво като бисквита. А отгоре тестото се намазва с вкусен бял сос, извънредно необичайно Very Happy. В тестото има масло, ето рецептата :

1/3 ч. (75г) топла вода
1л. (5-8г) суха мая
1л. захар, 1/2 л. сол
1 яйце
1 1/2 ч. брашно
3 л. ( 50 г.) размекнато масло

Водата със захарта и маята шупват за 10 мин. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да почине на топло 20 мин.
 През това време се прави соса : 2л. брашно, 2л. масло, 1 ч. мляко, 1/2 ч. сметана, сол и пипер на вкус. Тестото се разстила в набрашнена тава и се намазва обилно със соса. Върху него се нареждат задушените за 2 мин. аспержи ( 200-300 гр.), аз сложих и малко оранжева чушка, броколи, тиквичка ... Най-отгоре се настъргва или накубчва 250 гр. кашкавал, по рецепта е талегио или гриер, но аз имах само моцарела  Very Happy. Запича се 15-20 мин. на 250 градуса.
Става божествено  Peace ...
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
изглежда божествено Blush Love
 аспержите с какво мога да ги заменя - хич не съм ин фен
  bouquet
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
И аз не бих ги яла всеки ден, но от време на време ми се приискват, на скара, задушени с масло или по тази рецепта. Лошото е че бая стъргане пада докато ги изчистя Sad, цяла връзка ... Тиквички на ивици не е зле, аз сложих малко на моята, вкусно беше, какъв зеленчук обичаш, пробвай с него ? Аз се замислям за една леко тай версия с бобени кълнове  Embarassed ...
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
И аз не бих ги яла всеки ден, но от време на време ми се приискват, на скара, задушени с масло или по тази рецепта. Лошото е че бая стъргане пада докато ги изчистя Sad, цяла връзка ... Тиквички на ивици не е зле, аз сложих малко на моята, вкусно беше, какъв зеленчук обичаш, пробвай с него ? Аз се замислям за една леко тай версия с бобени кълнове  Embarassed ...
е щом може с кълнове - ръжени, люцернени и соеви - сега се сетих и за едно броколи във фризера
 Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.