Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bourgas

Мнения: 1 436
Здравейте, искам да попитам някоя от вас знае ли дали в България мога да намеря mint sauce? Или ако някоя, живееща в Англия може да ми каже как да си го приготвя Praynig Става въпрос за този, който се слага в салатите (някакъв вид дресинг). Търсих тук по магазините, но без успех Confused
Цитирай

NY

Мнения: 209
в Google може да намериш много рецепти.......
ето една от тях
  chef
1 чаша  ситно нарязани листа от минт.....джоджен (гьозум) на български
4 с. л. вода
150 мл оцет
25 г захар

разтваря се захарта в топлата вода, добавя се джоджена и после оцета
ако все още ти се струва с много остър  вкус , добавяш малко захар
оставяш соса да престои малко за да се смесят ароматите и да се охлади

     

Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
аз приготвям mint sauce-a по рецептата на еклере за агнешко,
а за салатка го забьрквам  сьс:
50мл.зехтин
50мл.вода
3 с.л захар
50 гр.ситно нарязан джоджен
50 мл.винен оцет
сока от 1 лимон.
30 мл.сок от ябьлка

смесваш всички продукти и оставаш да престои мин.30 мин преди консумация.може да го сахранява6 в хладилника
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 436
Благодаря ви! Ще го пробвам утре тоя сос, че много ми се прияде нещо напоследък Peace
Цитирай

Норвегия - Варна

Мнения: 23
Ето от мен едно минтово сосче:
        1вр.пресен джоджен
        1гл.лук - малка
        1коф.кисело мляко
        1-2с.л лимонов сок
        чили няколко капки
        сол на вкус
        зелена боя по избор

Всичко се пасирва.Може да се съхранява в хладилник.Леко охладен е по вкусен.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ето от мен едно минтово сосче:
        1вр.пресен джоджен
        1гл.лук - малка
        1коф.кисело мляко
        1-2с.л лимонов сок
        чили няколко капки
        сол на вкус
        зелена боя по избор

Всичко се пасирва.Може да се съхранява в хладилник.Леко охладен е по вкусен.
Нещо подобно хапнах преди 3 дни, беше супер на вкус!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.