Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 494
Мили мами,виждам,че тук има много от вас,които имат опит(за добро или лошо) с разни изследвания и болници.Много ви моля,бихте ли ми казали нещо повече за ядреномагнитния резонанс-какво да очаквам,колко време отнема,дават ли някаква диагноза веднага и изобщо-всякакви подробности.На малкия ми син(той е на 1г. и 7 мес.) на 4 май ще му правят такова изследване,за да уточнят диагнозата му(все още неясна)и неврологът от Александровска болница,който следи синът ми, ни препоръча Военна болница за изследването или Правителставена.Ние успяхме да го запишем за изследването и да намерим познат във Военна болница,който ни свърза с анестезиолог(д-р Младенов му е името).Така че на 4-и(петък) отиваме,но когато питах трябва ли да знам нещо специално,освен,че не трябва да е ял нищо 1 час и 30 мин. преди това,нищо друго не ми казаха,а аз се притеснявам.
Ще съм много благодарна за всякаква информация,както и за коментари за болницата,апаратурата им или нещо друго.Предварително благодаря!

# 1
 • Мнения: 380
Не се притеснявай няма нищо страшно , на моят син му правиха в Правителствена болница бешена 6год, и може би за това не се наложи  с пълна упойка. Не си спомням с точност колко време трая самата процедура  , на него му правиха на главичката , но мисля че беше около 30 мин. Аз също присъствах при него у през цялото време  го държах за ръчичката за кураж. Сложиха му само тампони на ущшичките защото е доста шумно и доста хладно , доколкото знам от самият прлеглед се вижда и най малката подробност и предполагам че ще ви кажат и подробности,Дано всичко бъде наред ,успех и пиши как е минало.Стискам палци и пак ти казвам не се притеснявай от самата процедура.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 311
Ние правихме преди има - няма месец това изследване и анестезия ни постави именно д-р Младенов.Единственото ми оплакване беше неточността на анестезиолога.Доста го поизчакахме да се яви на явката  Wink , но пък като дойде беше повече от перфектен.Изобщо не се притеснявай за нищо - всичко мина точно така както ти е казал и на теб д-р Младенов - без проблеми.Самото изследване трае около 20-30 мин.Д-р Младенов е единствения детски анестезиолог на военна болница и при най малкото усложнение ще реагира навреме.

# 3
 • Мнения: 494
Много ти благодаря,Катина.Така,като знам повече ми е много по-спокойно,още повече че имате добри впечатления от д-р Младенов.Дано дойде навреме на явката,че е в 7 часа сутринта Simple Smile.Но така или иначе,вече съм по-спокойна.Дано всичко е наред,но каквото и да се окаже-ще пиша как е минало.Благодаря отново и на Катина и на nonchetoo.  bouquet

# 4
 • Враца
 • Мнения: 867
Не се притеснявай.ние сме пациенти на ВМА.Там ни правиха и скенер и ЯМР.Всичко е под контрол,няма нужда от тревоги.само се успокой,защото твоите тревоги се предавет на малкото човече!Успех,стискам палци.  Peace

# 5
 • Мнения: 494
Mного благодаря за подкрепата и съветите-успокоих се,като разбрах,че изследването не е повод за притеснение и всъщност самото то,колкото и да е неприятен моментът с приспиванията,събужданията и т.н.,всъщност не представлява чак такъв проблем за детето.
Искам да споделя това,че съм много доволна от д-р Младенов(анестезиолога) и изобщо от всичко във ВМА,свързано с въпросното изследване.Имахме направление и всъщност цялата процедура струваше много по-малко,отколкото аз мислех.Платихме само анестезията.
Оказа се,в крайна сметка,че нашият малчо има много слаба форма на хидроцефалия,следствие на кръвосъсиреци,които са се получили по време на раждането(незнайно как,вероятно поради това,че много бързо се роди,направо се "изстреля",както се изрази акушерката).Поради тях се е получило нарастване на главичката,в някакъв период от 5-6 месеца.Затова през десетия месец,при рутинното измерване се откри,че е с 1 см над пределната големина за възрастта,спрямо другите показатели.Последва скенер,който установи,че има нарастване над нормата в предната част(челцето).ЕЕГ-то обаче не показа нищо притеснително,както и всички останали неврологични прегледи.Наблюдаваха го и за психически и поведенчески проблеми,но пак нищо притеснително не откриха.Проходи на 1г. и 2 мес.Главичката пак си растеше с 1 см над нормата,но нищо друго.Магнитният резонанс беше това,което всъщност трябваше да даде по-ясна представа и да се сложи окончателна диагноза.
ЯМР-изследването обаче показа напълно нормални функции на мозъка и всички показатели бяха напълно наред.Освен това,съсиреците са се разнесли и няма защо да се тревожим повече.Последният месец главичката изобщо не е пораснала-вчера я мериха и неврологът ни успокои,че всичко ще е наред и че това,което се е случило с малчо може да има само една лоша последица,а именно евентуални,но не и задължителни поведенчески проблеми,за които обаче засега няма индикация и вероятно и това няма да стане.Посъветваха ни да го наблюдаваме,без да се вманиачаваме и ако някоя учителка по-нататък в градината или училище ни обърне внимание на дисциплината или концентрацията(става дума за по-сериозни отклонения,а не за детински бели)-да се посъветваме с психолог,за да вземем навреме мерки.Това е,което днес ни казаха.Аз самата съм почти психолог(завършвам скоро),така че се надявам аз също да успея да съм внимателна и във възпитанието на малчо,и в наблюденията,за да може да се реагира навреме,ако се наложи.
Отново благодаря за подкрепата и успокоителните думи.  bouquet  bouquet  bouquet
Желая и на вас,и на дечицата ви много сила и успех в преодоляването на трудностите.  bouquet  bouquet  bouquet

# 6
 • Мнения: 380
Радвам се че всичко е минало, и че всичко е добре. Поздравления и благодаря за пожеланията.  love001

# 7
 • Враца
 • Мнения: 867
Браво Алекс!Много се радвам  за хубавите резултати.Това е направо чудесно..Сега вече можеш да спиш по-спокойно...А за ВМА нали ти казах,всичко е на ниво..убедила си се сама!  Peace

# 8
 • Мнения: 494
  bouquet  bouquet  bouquet Peace Peace Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт