Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 506
Тази рецепта е от сайта http://www.gotvetesmen.com
Не съм я правила, но ми изглежда много апетитна:

Продукти:

1 кг пресни картофи
1 стрък розмарин
450 мл пилешки бульон
2 с л зехтин
15 г масло
1 с л морска сол (ако бульонът е солен, то по-малко)
ситно нарязан шнитлаух

Приготвяне:

• Картофите се измиват добре и се подреждат в тефлонов тиган (25 см), така че да има разстояние между картофите.
• Прибавя се бульонът (бульонът трябва да стига до 3/4 от височината на картофите), стрък розмарин, зехтинът, маслото и солта.
• Довежда се до кипване и огънят се намалява до среден и тиганът се похлупва неплътно с капак.
• Вари се околко 15-20 минути до готовност на картофите (бульонът трябва да остане на половината).
• Тиганът се отнема от котлона и с помощта на чаша се притискат леко картофите, за да се напукат.
• Връщат се на котлона и се готвят без капак, докато не се изпари течността (10-15 минути).
• Картофите се оставят леко да се запържат отдолу.
• Внимателно се обръщат и се запържват още 4-5 минути.
• Тиганът се отнема от котлона и се оставя за 5 минути встрани.
• Картофите се сервират горещи като се поръсват по желание със ситно нарязан шнитлаух (див лук).

Цитирай


Мнения: 1 705
И на мен ми изглежда много апетитна. Харесвам всичко проготвено с картофи.
Благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И на мен ми изглежда много апетитна. Харесвам всичко проготвено с картофи.
Благодаря за рецептата   bouquet
И аз така!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.