Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 май 2007, 18:45 ч.
  • Преглеждания  11 419  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 813
 newsm78Може ли някоя разбираща мама да ми каже как да приготвя замразени едри,почистени скариди.Много ми се приядоха в Метро и ги взех,но не съм приготвяла до сега.Помагайте!

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Има различни рецепти. Аз си ги правя задушени в сметана. Може и в доматен сос, ама така не обичам. С чесън. С масло на тиган. Варени в бяло вино. Печени (стават доста жилавки). Кажи кое си харесваш и ще ти разкажа, не е трудно.

# 2
  • Мнения: 1 813
В къщи има половин кофичка заквасена сметана на Данон ,значи около 125 гр, дай рецептата със сметана. Ще изненадам Ах като се върне от училище.Аз съм майка й

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Трябва течна сметана, освен да разредиш заквасената. Слагав тиган мазнина (олио, зехтин, масло) и сипваш бяло вино. На око преценявай, зависи колко скариди имаш. Слагаш скаридите и пресован чесън. Така къкри и бъркаш отвреме навреме докато виното изври наполовина. След това сипваш бавно сметаната и непрекъснато бъркаш. Трябва сместта около скаридите да стане като сос, да не е супа, да не остават и на сухо. Не ги размразяваш предварително, може направо замразени. Може и размразени, все тая е. Ами това е, бъркаш, не е нужно много да ги вариш, защото стават обратното на месото - повече топлинна обработка = по-жилави. Това е.

# 4
  • Мнения: 1 813
А бира вместо бяло вино?

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не.
Направи ги тогава с масло в тиган, запържи ги хубаво. Отделно разбии сметана, която имаш, с чесън, сол, черен пипер и после може да ги омешаш в него или просто да си ги топите в соса една по една. Така е лесно и също супер вкусно. Аз така най ги обичам.

# 6
  • Мнения: 1 813
Чудничко! Много благодаря Peace

# 7
  • Portugalia
  • Мнения: 1 086
май късно се вклю4вам...
Аз ги правя с бира....скардите ги слагам в бира , 4есън,сол,4ервен пипер,малко Пири пири(люто) да престоят около 1 4ас.
После ги запържвам в маргарин като постепенно прибавям и соса от бирата.Става невероятно пикантно и вкусно.

# 8
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз също ги подварявам с бира. После с масло ги изпържвам и добавям подправки...Ммммм Heart Eyes Как ги обичам! Да му мисли черния дроб... Mr. Green

# 9
  • Мнения: 1 211
страшно много обичам скариди. приготвям ги по няколко различни начина.

скариди с доматен сос:

1 пакет размразени, почистени скариди
1 глава кромид - нарязан
2 скилидки 4есън - пресовани
1 4евена чушка
1 консерва домати
чили сос
сол
малко магданоз

задушават се кромида, 4есъна, 4ушката и скаридите, хубаво да омекнат (или се запържват). прибавят се доматите, може и пресни, ситно нарязани, без кожата. оставя се да поври няколко минути, да се посгъсти соса, добавя се чили соса (за тези , които обичат люто). маха се от котлона. отгоре се поръсва пресен ситно нарязан магданоз.
така полу4ения доматен сос със скариди се комбинира успешно със сварен ориз, макарони, спагети или просто хляб.

скариди със ориз и зеленчуци:
1 пакет размразени, почистени скариди
1 глава кромид - нарязан
2 скилидки чесън - пресован
нарязани на кубчета моркови
грах
сладка царевица
1 ч чаша ориз
3 ч чаши вода
сол
кубче зеленчуков бульон
черен пипер
магданоз, ситно нарязан

в тенджера се задушават кромида, чесъна, скаридите, зеленчуците. прибавя се ориза и водата, бульона, солта, черния пипер и се оставя да ври, докато се свари ориза и се изпари напълно водата. прибавя се магданоза.

освен тези две рецепти, мога да ви дам и идея за сандвич със скариди. аз го приготвям като на филия намазвам майонеза или някакъв майонезен сос и отгоре слагам скариди, готови за консумация.

нядявам се да ви харесат!  Wink






# 10
# 11
Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт