Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 май 2007, 10:07 ч.

Възможно ли е всички да сме от една порода?

 • 2 634
 • 110
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 072
Повод за размисъл -

Често ли прибързвате със заключения от рода -
Младите сега за нищо не стават ...............
Тая колко е тъпа  ..................
Леко плондир, ще се пръснеш ................... / по повод самочувствието на някого?

Квалифицирате ли  - селянин, бандид, идиот, куц кон / за футболисти /, мутра....................?

Мисля си, че доста хора си позволяват да изказват заключение след 5-секундно наблюдение върху даден процес. Прибързват, мнителни са...... А за да разбереш другия трябва само малко повече наблюдателност, малко повече дълбочина, малко повече желание.....

Разбира се тукашните форумки никога не грешат в първото си мнение, което съставят след сложен и продължителен анализ. Коментирайте другите хора, които сте забелязали да подхождат с предразсъдъци без изобщо да са се замислили дълбоко над нещо.

Абе, коментира ми се нещо различно от Десиния гъз.

# 1
 • Мнения: 3 847
 Хората са различни. Квалифицирам рядко. Темата за Десиния гъз е уникат Laughing

# 2
 • Мнения: 1 426
У-у, чак толкова крайна не съм... Обикновено от първия път нямам конкретно мнение за човека, или по-скоро съм неутрална със склонност да го приема положително, но вторият поглед ми е решаващ - тогава ако някой не ми хареса, обикновено за изобщо не ми харесва. Но повечето ми харесват, де, общо взето аз имам късмета да попадам на готини хора  Grinning

# 3
 • Мнения: 1 629
Колкото и да не ми се ще (поради дълбоко вкорененото ми човеколюбие) ще кажа, че не, не виждаме по-далеч от носа си. Не се вълнуваме поради другите. Не се опитваме да ги опознаем. А, когато го правим е само за да се огледаме в техните очи.
И тук е така. Никой не чете, бърза да си изпльока мнението, не толкова защото има нещо да каже, а просто за да присъства и дай боже и да го забележат.
Много ми се иска някой да ме обори  Sad

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 10:28 от мюриель

# 4
 • Мнения: 412
Хората са различни. Квалифицирам рядко. Темата за Десиния гъз е уникат Laughing
Laughing И аз така. И продължавам в същия телеграфен стегнат стил:
"Днешната младеж за нищо не става" е първи знак, че вече остаряваш  Rolling Eyes Избягвам.
Бързо си съставям мнение (анализът ми отнема кратко време  Wink)
И 5 минути стигат. Но само след личен контакт, тет а тет приказка, слушам внимателно  Simple Smile
Следователно не си съставям мнение за хората през телевизора..
Възможно е с всички да се разбереш...
...но само с някои общуването, дори караницата доставя истинско удоволствие  Simple Smile
Мнозина събуждат любопитство(то ми), малцина - любов  Blush
и така нататък..

# 5
 • Мнения: 1 072
Мюриелина, напипа акцента.
Иска ми се да поговорим за желанието да погледнем от чуждия ъгъл. От личен опит съм установила, че винаги, когато се опитам да проумея чуждата позиция, обикновенно намирам логика, основание и истина там. Друг е въпроса колко често се опитвам. Улавям се, че бързо скачам в спор с едничката цел да отстоя и наложа мнението си, което се наблюдава всеки ден в Клю-то, и забравям идеята на обмена на мнения - това да получиш още една идея, абсолютно безплатно и ако поръчаш веднага печелиш две и много повече.

Дали хората се плашат, че ако винаги се отнасят толерантно към другомислието, ще ги помислят за слабохарактерни и мекушави или просто не ни се занимава с никой друг, освен със Сбебе си.

# 6
 • Мнения: 1 072

Бързо си съставям мнение (анализът ми отнема кратко време  Wink)
И 5 минути стигат. Но само след личен контакт, тет а тет приказка, слушам внимателно  Simple Smile


А, ако обектът на анализа ти е в необичайно за него настроение или е подтиснат от нещо или върху поведението му е въздействал външен, но временен фактор и по тези причини той / обектът / не се държи свойствено, какво? 5 минути стигат ли?

# 7
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Избягвам квалификации. Едва след личен контакт си съставям мнение. Понякога след спор откривам, че всъщност харесвам този човек и си се кефя колко съм толерантна Mr. Green Това е колкото шега, толкова и истина, де.

# 8
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Е от една порода сме - хомо сапиенс. Това, въпреки анализът на Мюр, който е много верен, впрочем, е и причината за такива изказвания.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 947
Има много лоши хора,за жалост.

# 10
 • Мнения: 412
Колкото и да не ми се ще (поради дълбоко вкорененото ми човеколюбие) ще кажа, че не, не виждаме по-далеч от носа си.
...
Много ми се иска някой да ме обори  Sad
Мю, веднага Ви оборвам  Simple Smile
Някои създания имат добре развито периферно зрение, за жалост не го използват за да сменят гледната точка, а за да въртят очи около себе си и така единственото, което постигат, е да виждат ту не по-далеч от носа си, ту не по-далеч от г*за си  Rolling Eyes (или някой вип такъв)

А, ако обектът на анализа ти е в необичайно за него настроение или е подтиснат от нещо или върху поведението му е въздействал външен, но временен фактор и по тези причини той / обектът / не се държи свойствено, какво? 5 минути стигат ли?
А, това винаги се взема предвид...и енкодъра, и декодъра са все в разни състояния, ама есенцията се усеща..химията...имам предвид алхимията..  Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 10:51 от чандра

# 11
 • Мнения: 2 614
Три пъти отварям темата и пак не мога да формулирам мнението си. Знам, че е опасно да се намесваш  Mr. Green (от личен опит), но не мога да се въздържа. Отношението към живота, като цяло, е основен фактор за създаването на образите тук. Старая се да съм от по-повърхностните и да не задълбавам в това, какви са другите в реалния си живот. Важно е да се забавляваме. Избирателната пропускливост му е майката.

# 12
 • Мнения: 412
Какъвто си...така обичаш, така пропускаш и с такава избирателност..
Затова няма лошо човек да се самоопознава и всяко изречение да му започва с "Аз"..на ум обаче...на глас да наблегне върху "Ти"  Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 293
Кравич, ше дойдеш и ти на мойта - не 5, секунда само ми трябва да категоризирам друг шофьор Grinning

Шегичка. Не квалифицирам дори хора, с които общувам ежедневно - винаги е възможно някой да те изненада.  
 
И аз виждам, разбира се, с каква лекота се изцепват съфорумки. Защитават си някакво категорично мнение, дори за миг не допускат, че може би е възможно да има и друга схема у живота. Смаяна съм, че на някого може толкова да не му е грижа барем публичния му образ.. че да го мързи да пусне един гугъл преди да се изцепи.

Но друго си мисля аз напоследък - че хората искат уж помощ, но реално се оказва, че им било нужно единствено галене по главицата и безрезервно одобрение на делата им. Примерно - даваш линкове, нужна е минутка да ги прегледа, ма не, продължава да си пита едно и също, явно очаквайки да й го смелиш и само да й дадеш кашичката в устата.

На туй баща ми му викаше: мързи го да мисли. Ами вече съм пас. И тази тема е безпредметна - ще се обадят само ясно ми е кои.


А тия работи - да коментирам с наслада публичните личности, съм ги правила сигурно на 16.  Crazy

Не искам и тази тема да се отклони към тази десислава, та ще редактирам заради Де Ваня: ми какво им е толкова на тези публични задници, не знам. Т.е. - знам - явно ти топли сърчицето някой известен да е толкова зле, колкото си и ти.
И аз съм познавала тоя-оня покрай един етап в живота си, но мисля, за първи път дори споменавам за това в нета.

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 11:04 от Чесън

# 14
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Старая се да съм от по-повърхностните и да не задълбавам в това, какви са другите в реалния си живот. Важно е да се забавляваме. Избирателната пропускливост му е майката.

Съгласна съм с това. Мен не би ме впечатлило, че ДесиСлава въобще е минала покрай мен, камо ли дали е имала мустаци или целулит. Не съм от една порода с пускащите теми по този повод.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт