Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Spain

Мнения: 3 339
ПОмагайте моля ви Sad
може и да е смешно но не знам как... отвреме на време имам някои "готварски изблик" та реших да правя целувки ..оба4е нищо не стана   Rolling Eyes 4удя се защо ?  Razz  Embarassed
може ли някои да ми напише то4на рецепта ....със вси4ки подробности по правенето ....Smile мерси предварително
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
Верно ли никои не знае ?
 поне ако някои знае на руски или англииски  думи4ката  4е да си го търся из нета  плс.
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
6 белтъка
1 чаша захар
няколко кристала лимонтузу

Биеш с миксера докато сместа обърната нагоре се задържа
Щприцоваш върху тавичка намазан с мазнина и постлана с хартия
(аз ползвам стандартна принтерска А4)
Печенето е на много слаба фурна - 100 градуса.
Цитирай
Цитат на: amka
Верно ли никои не знае ?
 поне ако някои знае на руски или англииски  думи4ката  4е да си го търся из нета  плс.

На руски е безе; срещала съм го и като меренги. На английски е meringue.
Цитирай
3бр белтъци
350гр захар
100гр орехови ядки
1с.л растително масло

 Arrow Белтъците се слагат заедно с 300 гр захар на огъня.Бият се, докато сместа се затопли, след което се сваля от огъня и се прибавя останалата захар. Разбива се добре.
 Arrow Ореховите ядки се счукват на ситно и се поставят на купчинки върху предварително назана с растително масло тава
 ....
Цитирай
...Arrow Върху всяка купчинка орехи с къдрав шприц се поставя разбитият белтък
 Arrow Пекат се в слаба фурна (140градуса), като преди да се извадят, фурната се засилва за да се получи кремав цвят.
ПП: В повечето случаи аз ги пека върху оризова хартия без да мажя отдолу с олио
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
мерси  и аз така се пробвах оба4е сместа като я бия стига до един такъв крем ,по4ти , но не се разбива на сняг ,. възможно ли е да е от яицата ?  ил греша някъде по пътя ....
 а за руското безе мерси ,4е аз нали съм руско говоряща пък взех 4е се изложих   -  търся с "бизе" и нищо не ми излиза Smile 4ак пробвах с "биззе " Smile
Цитирай
Амка, аз започвам да разбивам белтъците първо без захарта и без да ги слагам над котлон (на топло) и после почвам да прибавяма полека лека захарта и става. До сега не е имало издънка. Така, че може и от яйцата да е Rolling Eyes  Thinking
Цитирай


Мнения: 1 798
За ти станат целувките трябва Arrow да не попада жълтък в сместа ,и купата в която бъркаш да е напълно суха, бъркат се без прекъсване до сгъстяването на белтъците Idea това е тънкоста при целувките Wink успех.
А ето и моята рецепта:
4 - белтъка, 1ч.ч - пудра захар, 1 - ванилия, бъркам на водна баня.Готовите целувки поръсвам със смлени орехи или друг вид ядки и пека на слаба фурна.
Цитирай


Мнения: 5 876
За да станат на сняг белтъците, трябва първо, да са студени и второ, да не попада от жълтъците в тях. Не трябва също така купата или бъркалките на миксера да са мокри.
Успех.
Горещо препоръчвам хартията за печене, иначе е мъка да се отлепят от тавата.
Цитирай


Мнения: 182
Ето и от мен целувки
3 яйчени белтъка и 12 супени лъж. захар,/4с.л. на 1 яйце/. Разбиват се белтъците като се прибавя по малко от захарта. Пазбива се много добре. С лъжичка от сместа се слага в тава с хартия и мазнина. Като под всяка целувка може да се сложат малко отехи или други ядки (натрошени). Пече се на умерена фурна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.