Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 372

Някой да има рецепта случайно? newsm78 Имам предвид тези сладки плочки, дето са само от сусам, ама с кво са слепени? Не ще да е само горена захар. Имах навремето една рецепта от българско списание, ама изчезна....
Цитирай


Мнения: 8 603
Погледни ТУК, към края на страницата.
Цитирай


Мнения: 372
Много ти благодаря! Точно това ми трябваше. Децата ми само в този вид ядат сусам, в хляб, соленки само чоплят и изхвърлят.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Пастели

250гр мед
250гр захар
1/2кг сусам

Слагам сусама в тавичка и го пека във фурната на 175 градуса докато порозовее. Меда и захарта се слагат в тенджера на котлона, бъркат се непрекъснато докато се получи еднородна смес, която прилича на карамел. Изключвам котлона и в тенджерата слагам сусама и бъркам енергично. Върху намаслена хартия изсипвам сместа и я разстилам с шпатула на лист дебелина около 0,5-1 см. Внимателно нарязвам (натискам с нож) на парчета. След като изстине се начупва по линиите.
Може да се направи и с всички други видове ядки, по наще магазини най-често го имаше с фъстъци.
Цитирай


Мнения: 8 603

Тeopr, когато са готови, пастелите твърди ли стават или меки?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Става класическа сусамка. Ако искаш да са по-меки увеличи меда за сметка на захарта.
Цитирай


Мнения: 8 603
Става класическа сусамка. Ако искаш да са по-меки увеличи меда за сметка на захарта.

  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.