Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 144
Здравейте,
при преместването ни от един град в друг, новото педи на малкия каза че сега се регистрираме, а ще ни обслужва чак след 5 число на следващия месец.. е питам аз, ами ако дотогава детето се разболее и нямам пари за частен прием .. ??? А ако беше по-малък и трябваше да се слагат ДТК и полио???

Е сега ми идва да псувам, да псувам по тая ЗК

# 1
 • Варна
 • Мнения: 693
Ами не е точно така . Кажи на новото си GP да си прочете пак Рамковия договор . Там пише , че нови пациенти се поемат от датата на записване . Така беше по НРД 2006 , а така и не се прие 2007 , така че не ми се вярва нещо да се променило . Само че на GP-то ще му платят от следващия месец , но не може да не ви облужва.
С псуване нищо няма да се оправи . Трябва  #2gunfire

# 2
 • София
 • Мнения: 1 543
Новият ти личен лекар може да се обслужва от деня на записване. Т.е датата вписана в онзи син лист, който се попълва при избор на личен лекар. И хич да не се измъкват тия лекари пусто. #2gunfire

# 3
 • Мнения: 341
Ако има някакъв проблем, бихте могли да направите врменна регистрация - за 1 месец, докато започне периода на смяната. То бива неосведоменост, но чак пък толкова.. Ако има временна смяна на адреса, май до 3 месеца, и човек е осигурен... може да се регистрира при друго GP за някакъв срок. Накарайте го да се поинтересува...
А за какво ли ви е такъв лекар, дето пада от небето..  newsm78

# 4
 • Мнения: 5 144
А не пада от небето тя, ами си мисли че ще и падне някой лев #2gunfire #Cussing out
А и тук нещо като син лист не се попълва, а се подава една молба в ЗК, абе тая Варна луда работа
А като съм набрала, как е по закон трябва ли личния картон на детето ми да стои при нея, защото имал още имунизации.. и нали като водя детето при специалист или по спешност и този лекар трябва да впише диагнозата и лекарствата, ама къде ли ???
И явно картона е личен за да стои при личния лекар #Crazy #2gunfire

# 5
 • Мнения: 341
От самото начало?  Rolling Eyes
Чуден лекар сте избрали! ShockedMr. Green

А редовно пращам детето си в провинцията през лятото и са нужни само данните на GP-то... Прегледите са нормални, попълва се същия екземпляр, който ви се издава от личния лекар.

# 6
 • Мнения: 5 144
От самото начало?  Rolling Eyes
Чуден лекар сте избрали! ShockedMr. Green

А редовно пращам детето си в провинцията през лятото и са нужни само данните на GP-то... Прегледите са нормални, попълва се същия екземпляр, който ви се издава от личния лекар.
Ами с препоръка сме Simple Smile

# 7
 • Мнения: 341
Някой, който печели за сметка на детското здраве.., не знам как може да се нарече лекар. Twisted Evil
Нека да не говорим за препоръки!  Naughty

# 8
 • София
 • Мнения: 5 467
Нека да не говорим за препоръки!  Naughty
И нашата педиатърка е препоръчана от сестра ми, а на нея - от еди кой си... Както и да е. А вие, какво печелите от това, да изливате недоволството си като цяло от лекарите, върху новата педиатърка на КОТЕ? Станало е някакво си там недоразумение и веднага - тази не е никакъв лекар. Еее... ама щом й е препоръчана, значи някой е доволен от нея.
И аз разбирам, да се казва - Тази не е свястна докторка, щом прави така!!!, ама като алтернатива, да предложите на КОТЕ-то, друга педиатърка, която не греши, съвестна е и знае 2 и 200... А сега - само й убивате ентусиазма от избора на педиатър Confused.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 693
Когато се мести в друг град има няколко възможности . Едната е да се вземе от Районната здравна каса формуляр за временен избор до 5 месеца  , необходима е здравната книжка , тъй като там са данните на постоянно избраното GP. На този формуляр има дата - от кога до кога точно е временният избор . Другият е да се прехвърли за постоянно - тогава се подава молба до РЗОК за промяна на личния лекар (ако е през юни или декември не е необходима молба) . И пак се попълва формуляр , само че за постоянен избор . При връщането в другото населено място там отново се попълва формуляр за връщане при преднишния лекар(двойна работа според мен). И в двата случая се обслужва от датата на записване , не от 5-то число следващия месец.Третият вариант е , ако детето все пак през времето  , което ще е в друг град , няма да се прави детска консултация и няма ваксини , да не се записва при лекар , а само при необходимост от преглед да посети който и да е GP със синята здравноосигурителна книжка за преглед ( има право на 2 такива прегледа в месец) , тосет само ако е болно.
Те лекарите наистина не са виновни , кашата си е доста шарена и понякога е трудно човек да се оправи с всичките там наредби ( все пак са доктори , не юристи да речем Simple Smile )
А за картона - ми не е лошо да си е с вас , щом ще пътувате . Така , ако не дай си Боже , се разболее , и тя ще може после да се ориентира какво е имало на детето .Все пак се предполага , че записано веднъж , поема грижи за него до 18 год поне.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт