Домашна оризова каша - вари ли се и как?

  • 460
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 753
Здравейте, мами!

Моля ви да споделите след смилането на ориза /инфо от библиото/ как се процедира.
Колко кърма, с  нея ли се вари и колко време?
Предварително ви благодаря!

# 1
  • Мнения: 214
Аз просто ще се запиша за да следя че и аз искам да опитам с домашна оризова каша

# 2
  • София
  • Мнения: 2 162
Ммм...чакай да се сетя...1 суп.л. от брашното и май към 120мл вода/кърма слагах и бърках, докато се сгъсти; като заври водата бърках постоянно, че да не загори; в началото го правех по- течно и с кърма (за да е познат вкуса и да се приема по-лесно), а после  само с вода. Ама то май в същото инфо от библиотеката си пишеше и процедурата newsm78

# 3
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Аз слагам 1 с.л. от ориза и около 100 мл вода, като заври бъркам докато стане гъсто колкото искам, свалям от котлона и захлупвам да се задуши малко, докато е горещо добавям 1 мерителна лъжичка Фризо ( щот ми е мъка цеденето ), ако искаш да добавиш кърма може да направиш кашата малко по гъста в зависимост от количеството кърма което ще добавиш после за да не стане много течна

Общи условия

Активация на акаунт