Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 май 2007, 12:16 ч.

Сърчица от кремвирши

  • 925
  • 8
  •   1
Отговори
  • sandanski
  • Мнения: 109
Продукти за 5 порции
5 броя кремвирши,5 яйца, 100 гр сирене, 100 гр кашкавал,50 гр краве масло
Обелваме кремвиршите и ги срязваме по дължина, като в единия край оставяме около 2 см, без да режем.Сгъваме ги и забождаме краищата с клечка за зъби.Така оформените сърца подрежда ме в тавичка, намазана с масло.Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене,настъргания кашкавал и разтопеното масло.Попълваме празнината на "сърцата"с тази смес и ги запичаме в умерена фурна.По желание в сместа може да се добави някоя подправка според вкуса ви.Сервира се с каквато салата има върви и с прясна и с консервирана . eat

# 1
  • Мнения: 156
Изглежда много добре и ако кренвиршите са хубави става наистина вкусно! Wink

# 2
  • Мнения: 506
Тези сърчица съм ги правила, само че с цяло яйце, чукнато в средата - става като "на очи" и с парче кашкавал отгоре. Обаче последните 2-3 пъти, когато се опитах да ги направя, кремвиршите при огъването се начупиха и не се получи. А преди години с истинските кремвирши винаги ставаха  Sad Cry

# 3
  • sandanski
  • Мнения: 109
Тези сърчица съм ги правила, само че с цяло яйце, чукнато в средата - става като "на очи" и с парче кашкавал отгоре. Обаче последните 2-3 пъти, когато се опитах да ги направя, кремвиршите при огъването се начупиха и не се получи. А преди години с истинските кремвирши винаги ставаха  Sad Cry
Така е права си че зависи от кремвиршите няма ги онея старите избора беше по малък но пък качеството си беше на ниво .Ама ще се справим и с тези кога станат както трябва кога не няма да се отказваме .Иначе рецептата не е лоша и става бързо за работещи мами е добра. Peace

# 4
  • Мнения: 1 494
Да, и аз ги правя- в средата слагам натрошено сирене, а отгоре чуквам по яйце. Не слагам кашкавал.
И на мен са ми се чупили кремвирши, но ако ги затоплите малко ще е по-лесно да се огънат без да се чупят. Освен това, трябва да се режат възможно на еднакви половини- по-дебелите се чупят. Става много вкусно и се избягва вредното пържене.  Peace

# 5
  • Мнения: 10 203


Тези са на pep-4о от ТУК. По-лесно стават на "очички".

# 6
  • Мнения: 423
Рецептата е страхотна, аз я знам от майка ми и е мое любима , знам я с цяло яице и парче кашкавал.Проблемът не е в качеството на кремвирша , а в дължината.Избирайте по дългите за тази рецепта иначе миналата година /мисля, че беше Пепчо / бяха пуснали рецептата като очички, ако някой знае линка да го пусне.Става за късите кремвирши-разрязваш на две кремвирша  и от към разрязания краи забождаш с клечка за зъби и от там процедираш като теаи със сърцето.Но по-красиво и апетитно си остава сърцето.

# 7
  • Мнения: 423
Изпревариха ме:)Та за това говорех.Мерси Лабрекс.

# 8
  • ВАРНА
  • Мнения: 76
Продукти за 5 порции
5 броя кремвирши,5 яйца, 100 гр сирене, 100 гр кашкавал,50 гр краве масло
Обелваме кремвиршите и ги срязваме по дължина, като в единия край оставяме около 2 см, без да режем.Сгъваме ги и забождаме краищата с клечка за зъби.Така оформените сърца подрежда ме в тавичка, намазана с масло.Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене,настъргания кашкавал и разтопеното масло.Попълваме празнината на "сърцата"с тази смес и ги запичаме в умерена фурна.По желание в сместа може да се добави някоя подправка според вкуса ви.Сервира се с каквато салата има върви и с прясна и с консервирана . eat

И аз ги правя по същия начин с една малка разлика: масло не слагам, а на дъното преди да запълня сърчицата нареждам кръгчета домати.  coolcool

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт