Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Предлагам ви нещо сладичко, което става бързо, не изисква кой знае какви продукти и е лесно за приготвяне.
Рецептата е от книгата "Българска национална кухня" и там е посочено, че е от с. Горски извор, Хасковско.

Продукти:
/аз направих 1/2 доза, излизат много бройки/

1 кг. брашно
200 мл. мазнина
вода за замесване на меко тесто /около 200-300 мл./

за сиропа:
1 кг. захар
1 л. вода
2 ванилии


От продуктите се замесва тесто, разточва се на лист с дебелина 1-1,5 см. и се изрязват различни фигурки. Пекат се в намазнена тава до златисто.
Като изстинат се заливат с горещия сироп.
Готови са за консумация след 2-3 часа, но напълно попиват сиропа и стават най-вкусни на другия ден.
Ето как изглеждат:


Надявам се да ви харесат!

Цитирай

София

Мнения: 3 255
В тестото, което замесваш няма ли никакъв набухвател - мая, нещо...от какво се надуват Thinking
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Жужка, нищо няма. Надуват се като попият сиропа.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Ха, наистина изглежда да е лесно. Точно както го обичам ...  Love Мъжа ми пък обожава сладки неща /добре, че не му личи/ Laughing
Цитирай


Мнения: 7 473
Ми че то много лесно Flutter ще се пробва   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 1 518
Благодаря за рецептата, ще я пробвам още днес. Татлии за пръв път опитах на гости на свекърва ми, много ми харесаха, но не съм си и мислела, че се приготвят толкова лесно.  bouquet
Цитирай


Мнения: 159
     БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА. ИЗГЛЕЖДА ЛЕСНО И ВКУСНО!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Много ги обичам!Ще пробвам и тази рецепта.Аз ги знам по друг начин но този е много лесен.
« Последна редакция: пн, 07 май 2007, 22:40 от sisii »
Цитирай

София

Мнения: 399
Момичета, много се изненадах, като прочетох за тези татлии.
Малко офф: на времето дядо ми, като някой не искаше да яде, му казваше: ти какво искаш, татлии ли? А той беше роден през 1888г. в Беломорска Македония и все съм си мислила, че е кой знае каква манджа. Винаги ми е било чудо какво е това татлии, но не знам защо не съм го питала. Радвам се, че сега разбрах.
И по същество - един въпрос: не стават ли малко като накиснат хляб, като попара? Такова у нас не се яде. Но ще трябва да се пробва.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Няма нищо общо с попара!Досега не съм ги правила в къщи а съм ги купувала от гр.Пещера по различни са от тези само там ги имаше но видях че са ги пуснали и в Пловдив в един магазин
Цитирай

София

Мнения: 399
sisii, благодаря, наистина ще ги пробвам, че ме подгони сантимента!
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
...И по същество - един въпрос: не стават ли малко като накиснат хляб, като попара? Такова у нас не се яде. Но ще трябва да се пробва.
Не, не се разкисват чак толкова, отвътре остават леко хрупкави.

А предполагам, че дядо ти е казвал така, защото навремето захарта е била недостижим лукс за повечето хора.
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Ще ги направя . Приличат ми на толумбички Mr. Green
Цитирай


Мнения: 6 051
много интересна рецепта Very Happy благодаря - може да я пробвам като стана по-добра в месенето и точенето
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Много ги обичам!Ще пробвам и тази рецепта.Аз ги знам по друг начин но този е много лесен.
sisii, напиши и твоята рецепта.  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора