Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 май 2007, 22:32 ч.
  • Преглеждания  282  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 4 432
Към мамите,които сами приготвят пюретата на бебчетата си - по колко месце слагате за едно пюренце. Чела съм ,че замразяват във формички за лед и слагат по едно кубче,но не знам на мен ли ми се струва,че е малко или наистина е така? Или може би трябва да е по-напълнено? А месцето след като го сварите не го пасирате преди да го замразите , нали ?

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 2 467
По малко се слага.
Аз пасирах преди замразяване. По- лесно се пасира като е прясно и топло.

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Аз не замразявам сварено месото. Режа си го сурово на кубчета колкото орех и всяко парче месо го увивам в домакинско фолио и ги оставям в найлонова торбичка и замразявам. В едно пюренце слагам за сега по едно кубче месо.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 736
Не мога да кажа колко точно слагам (или съм слагала), но го правя като за себе си - 1/4 месце. Ти си знаеш какво количество пюре изяжда детенце, прецени си. В началото давах месце веднъж на няколко дни. Сега давам по веднъж-два пъти на ден, но когато давам два пъти количеството е по-малко...

# 4
  • София
  • Мнения: 2 622
1 ч.л.мисля че беше дозата за едно бурканче.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 399
Аз слагам 1 кубче, а общото количество пюре, което изяжда дребното е най-много 5 кубчета... в случаите, в които въобще яде, но това е друга тема.  ooooh!

Накисвам и измивам добре суровото месо, след което го разделям на порции и го замразявам. Когато дойде момента за готвене, измивам, сварявам, отпенвам и после пак измивам. Прецеждам бульончето и с него пасирам месцето, след което замразявам на кубчета.   bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 5 143
1 ч.л. е много малко.

в готовите пюрета от 125 грама, количеството месо е 8,5 грама.
в големите от 190 грама, месото е 13 грама.

за порция от 200 грама пюре, количеството пасирано месо е около 2-3 лъжици.

# 7
  • БГ
  • Мнения: 624
2 супени лъжици на 200 гр пюре
Аз правя така: Сварявам 1бр пресни (не замразени) пилешки гърди. Пасирам с част от бульона и деля на 4 равни части. Едната ползвам за деня, а другите три в пликчета или кутийки във фризера.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт