Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 21
Как се понижава LH.
Съотношението на  LH:FSH е 13.72:6.68
изселдването е направено на 4 ден, с референтни стойности:
LH - 1.9-12.5
FSH - 2.5 -10.2
Досега съм лекувала, висок пролактин с Парлодел, а сега пък се появи и това високо LH.Иначе всички останали хормони са в норма.
Дайте мнение, на какво може да се дължи това и как да се справя, за да забременея
Цитирай

София

Мнения: 19 791
На СПКЯ.
Пролактина повишава ЛХ.
Посети гинеколог-ендокринолог.Успех! Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 700
Пролактина и той ли е в норма? Иначе това съотно6ение може да оzначава ПКЯ, но ако пролактина е висок, може и той да е "винивникът".
Цитирай


Мнения: 21
пролактина беше висок и започнах да пия парлодел.До тогава пролактина беше 990(при норма до 511)и съотношението LH:FSH беше1:1.7, а след като си направих изследвания установих , че нивото на пролактина е паднало значително до 117(при норма619), за сметка на LH и FSH , които са се увеличили двойно й съотношение LH:FSH е 2.
Моля ви за мнение
Цитирай


Мнения: 4 700
Това много ме учудва. Сега пие6 ли о6те парлодел или не6то zа пролактина? АЗ докато не лекувах пролактина ни6то не ми бе6е наред. Бяха ми поставили диагноzа ПКЯ, но 6том увеличих доzата на достинекса всичко се оправи. Отиди zадължително на ендокринолог. Ако не пие6 вече парлодел, може би 6те трябва пак да zапочне6. Правила ли си ЯМР? ЛХ,ФСХ и пролактина са хормони, проиzвеждани от хипофиzата.
Цитирай


Мнения: 21
Да продължавам да пия Парлодел и той значително намаля, но за сметка на LH и FSH, които се увеличиха
Цитирай


Мнения: 4 700
Ами мога само да те посъветвам да отиде6 на ендокринолог.  Peace От къде си?
Цитирай


Мнения: 21
ot Sofia, ako mozhesh da mi preporychash dobyr endokrinolog tuk , she ti byda mnogo blagodarna
Цитирай


Мнения: 4 700
доц. Андреева. Работи в Бодимед. Бях само няколко пъти при нея, но съм доволна. Други от София не поzнавам. Нека момичетата да кажат.   bouquet
Цитирай


Мнения: 21
Здравейте отново!

Днес си направих повторни изследвания и вижте резултатите:

Prolaktin 328 IU/l (59-619)

LH 10.12 IU/l(1.9-12.5)

FSH 9.44 IU/l(2.5-10.2)
Estradiol 400pmol/l (40-606)

Teststeron 2.14nmol/l

спрямо предишния месец когато резултатите бяха:

Prolaktin 117 IU/l (59-619)

LH 13.72IU/l(1.9-12.5)

FSH 6.68IU/l(2.5-10.2)
Estradiol 271pmol/l (40-606)

До сега съм пила Парлодел за намаляване на пролактина по 3/4 хапче, обаче освен че се  понижи , доведе до увеличаване на LH. Затова дозата на Парлодела стана 1/4 и това са новите резултати.

Какво ще кажете има ли проблемни резултати?
Цитирай

И аз не знам къде...

Мнения: 619
Е, не съм специалист, но изглеждат добре! newsm10
Цитирай


Мнения: 21
не са ли много високи стойностите на LH и FSH
Цитирай

София

Мнения: 3 378
mamche19, според мен в момента са ти добре хормоните. Не са твърде високи.
Цитирай


Мнения: 4 700
Зависи на кой ден от цикъла си ги правила. С наближаване на овулацията се пови6ават. Но са в нормата, така че мисля, че няма проблем.   bouquet
Цитирай


Мнения: 21
Изследванията са направени на 4 ден от цикъла
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.