Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 май 2007, 15:53 ч.
  • Преглеждания  10 472  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Русе, у дома
  • Мнения: 482
Момичета, имам във фризера един пакет такъв коктейл. Съдържа миди, калмари, рулца и други. Иска ми се да го сготвя за вечеря, но освен с ориз друго не се сещам. Търсих из рибните рецепти нещо подобно, няма.
Дайте идея. може и да не е като за вечеря. Как приготвяте морските вкусотии. То май не е препоръчително за мен да хапвам такива дарове, но на милия ще му хареса....

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 738
Имам цяла книжка с рецепти, но е на руски език. Ако ти върши работа ще я потърся.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Може да ги направиш на салата или със спагети. Simple Smile

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Може да направиш паеля. Пусни една търсачка, давани са различни варианти. Ако искаш може да ги направиш и с доматен сос по тази рецепта.

# 4
  • Мнения: 1 494
Кажи после какво е станало, може и аз да пробвам.

# 5
  • София
  • Мнения: 552
Аз имам същия проблем - пакетче замразени морски дарове и не знам какво да ги правя... Ще ми се да е нещо като салатка. А главният ми въпрос е така замразени морските дарове подлагат ли се на някаква термична обработка?

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
А главният ми въпрос е така замразени морските дарове подлагат ли се на някаква термична обработка?

Разбира се, те са сурови, в най-добрия случай скаридите са бланширани. Не мисля, че са подходящи за салати тези миксове, защото обикновено са океански и са по-жилави и просто сварени са безвкусни. Разбира се всичко е въпрос на вкус Wink.

# 7
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
В леко подсолена вода за не повече от 20 минути се попарват. После може и на коктейл с млечно-майонезен или млечно-сметанов сос се заливат и отгоре дивисил и магданоз за разкош.
Другото решение е пак попарени се запържват в масло, вадят се и в същото масло се задушават моркови, чушка на ситни парченца, лук и по желание грах, залива се с 1/2 ч. бяло вино и се оставя да къкри 20-тина минути на тих огън. Добавя 2-3 с.л. заквасена сметана/може и картофено пюре/-за да се уплътни соса, сол и подправки /чер.пипер и магданоз или дивисил/ и с тоя сос може да се залеят или да се сервира отделно от морските деликатеси.

# 8
  • Русе
  • Мнения: 952
Деси, аз за друго не се сещам освен за салата с морски дарове, прави се с млечен или майонезен сос и царевица,може и копър да сложиш,сол чер пипер на вкус и да ви е сладко Hug после да кажеш какво си сготвила Wink

# 9
  • weltweit
  • Мнения: 6 147
Аз много обичам морски дарове, вкъщи често купуваме. Правя паеля, задушени (кипват се за малко във вряща вода, после се задушават в зехтин с малко чесън, бяло вино и лимонов сок) и другия вариант, който съм пробвала е задушени пак, но с кокосово мляко  Mr. Green На мен класическата комбинация морски коктейл - морски дарове с майонеза не ми харесва  Sick
А забравих да отбележа, че задушени могат да се използват като основа за сосове за паста, както и да се гарнира зелена салата  Peace

# 10
  • uk-kent
  • Мнения: 577
източник:www.zadoma.com
          паста с морски дарове
250 г.замразени морски дарове (скариди, миди и т.н.)
сол
1/2 пакет дребна паста
4 домата (средни) малка връзка пресен босилек
100 гр.зелени маслини без костилки
настърганата кора на 1 лимон
сокът от 2 лимона
60 мл.рибен бульон
сол, черен пипер
120 мл.зехтин 
Начин на приготвяне: Измийте морските дарове под течаща вода и ги подсушете.
Сварете пастата във вряща подсолена вода, според инструкциите на опаковката (ал денте). Добавете морските дарове в тенджерата 3 минути, преди края на времето за варене. Отцедете всичко добре и поставете в купа за салата.
Измийте доматите и ги нарежете на едри парчета.
Измийте босилека и го подсушете добре като го изтръскате. Откъснете само листата и ги накъсайте на лентички.
За да направите заливката, смесете лимоновия сок, лимонената кора, бульона, солта и пипера, след което на тънка струйка изсипете зехтина.
Овкусете пастата и морските дарове с винегрета.
Добавете доматите, босилека и маслините към пастата

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт