Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 май 2007, 22:30 ч.

Сборните групи през лятото

 • 346
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 668
Има ли деца, които са посещавали такива групи и наистина ли обстановката в такива групи е лоша и лелите не отделят достатъчно внимание на децата.
Питам, защото днес лелките в яслата на синът ми ме сюрпризираха с новината, че го отписват на 1 юни /а бяхме говорили да остане до юли/, тъй като имало много подадени молби.
И сега съм пред дилемата дали да дам детето на ДГ от юни и да е в сборна група или да започне от септември с групата си. Повечето деца, които изписват от нашата група в яслата и пак ще са с него в ДГ ще си стоят лятото вкъщи и ще почнат от септември, но при нас ще е доста трудно да си остане вкъщи, защото за свекърва ми ще е трудно да ги гледа двамата с брат му 3 месеца.
Но ако наистина в сборната група е толкова ужасно ще си остане у дома.
В голяма дилема съм, давайте съвети.

# 1
 • под тепетата
 • Мнения: 2 385
Не е идеалният вариант,но нищо не пречи да опиташ.Донякъде е по-добре, защото ще се обръща внимание и помага повече на по-малките,а по-големите имат вече усвоени навици и умения.Няма да реват всички в един глас, защото са в нова обстановка и при нови хора.От собствени наблюдения съдя, че малките  се адаптират по-добре в компанията на по-големи деца (те се грижат много трогателно за тях,даже и повече от родните им братя или сестри). Ако пък не стане, ще изкарате ваканцията вкъщи.

# 2
 • Мнения: 2 730
Моето дете посещава предното лято градината в сборна група.Нямаше проблеми .Единственото е че почти всяка седмица имаше друга учителка -въртяха се . Но и от това нямах проблеми . Големите какички си я глезиха . А когато са навън големите си играеха на една страна ,малките на друга.
Пробвай как ще бъде при твоето детенце .Ако не може да свикне го спри .Може пък да му е интересно .
Аз нямам лошо мнение за сборните групи Peace

# 3
 • Мнения: 696
На дребният му харесват сборните групи.  Играе и с по-големи деца, което пък на мен ми харесва - по-хрисим е и не се червя като го вземам  Laughing

# 4
 • София
 • Мнения: 1 986
Лейси,
Защо реши, че е ужасно в сборни групи?! newsm78
Обстановката и гледането на детето ти зависят от самите учителки и от лелята на групата. Ако те са свикнали да си гледат работата като хората - няма значение кои деца гледат - дали са от тяхната група или не са. Naughty
Ами я си представи, че ще го гледат бъдещите му учителки и леля?  Hug
Няма ли да е добре и тогава, въпреки че ще е в сборна група и с други деца?   newsm78
Не мисля, че в сборни групи гледат децата по-зле ...  ooooh!
Дори напротив - по-внимателни са към децата, защото не ги познават.
Така си мисля аз поне ...  newsm78

# 5
 • София
 • Мнения: 883
Би могла да пробваш в сборната група. По-големите деца са много внимателни към малките и се занимават с тях с желание, особено каките. По този начин може да стане по-лесно адаптацията.
А за отношението на учителките и лелите - то едва ли е по-различно към децата от сборните групи.
Успех!  bouquet

# 6
 • Мнения: 1 494
И аз чух негативни отзиви за сборните групи, а и на нас ни предстои същото. Аз имам и още едно опасение: незнам как ще реагират от градината, ако пусна детето чак наесен- и без това имат голям наплив от желаещи. Следя темата.

# 7
 • Мнения: 251
Елена е ходила в сборна група и нямахме проблеми, даже и беше интересно. Един път не хареса госпожата и си искаше нейната, но общо взето беше доволна. Нищо не ти пречи да пробваш, ако на твоето детенце не му хареса, тогава мисли за друг вариант. Успех  Peace

# 8
 • Мнения: 668
Лейси,
Защо реши, че е ужасно в сборни групи?! newsm78
Така казват мои познати, защото по-големите деца биели по-малките, лелите се сменяли всеки ден почти и не се грижели много за децата (но техните деца не ходят точно в тази ДГ).
 Притесняваме това, че ще е на ново с място с нови лели и това постоянно сменяне на лелите не знам как ще му се отрази, но както казвате нищо не пречи да пробвам и ако видя, че детето не се чувства добре ще го спра.
 Всъщност от тяхната 1-ва група от юни започват 11 деца, затова няма да имат самостоятелна група, останалите 15 започват септември.
 Колкото до грижите на учителките и ДГ като цяло, това е ДГ с най-добър имидж в града и не би следвало да имам притеснения, но новото винаги е стрес за детето, а и за мен.

# 9
 • Мнения: 668
И още нещо да попитам - в някоя тема бях чела, че деца, родени след 15 юни могат да останат и лятото в яслата, така ли е наистина и имам ли право да искам моето дете да остане.

# 10
 • Мнения: 4 406
И още нещо да попитам - в някоя тема бях чела, че деца, родени след 15 юни могат да останат и лятото в яслата, така ли е наистина и имам ли право да искам моето дете да остане.

всъщност децата, родени до 30 юни, ги изписват на 1 юни от яслата. могат да останат при договорка с директорката

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт