Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Сладкиш "Ели"
блат:2 чч брашно,1ч захар,3 сл какао,1 кофичка к.мляко,1 бакпулвер,1/2 чч олио,ванилия
крем:1 пакет(125гр) краве масло,1 чч пудра захар,1 яйце
сироп:1 чч захар,,1 1/2 чч вода

Блата се пече на средна температура първоначално само отдолу.Опечен  се оставя да изстине и се сиропира с горещия сироп.Сладкиша се намазва с  разбития крем и се поръсва с орехи или настърган шоколад(кокосово стърготини,захарни пръчици)
Цитирай

София

Мнения: 1 507
И аз правя сладкиш от това тесто, но отгоре го гарнирам по друг начин (мой патент  Blush ). На всички в къщи им харесва. Намазвам блата с конфитюр от сливи (сигурно може и с друг по-кисел, но в къщи все такъв се намираше) и отгоре намазвам с крем от 1 ч.ч. прясно мляко, 2-3 лъж. какао, захар на вкус, 1-2 с.л. нишесте и малко масло. Първоначално този крем беше замислен като глазура, но стана твърде рядък, затова го сгъстих с нишесте. И за мое учудване всички харесаха сладкиша - става мек, сочен, а конфитюрът дава леко кисел вкус.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
petty,ще направя и по твоя начин Razz .Благодаря ти за идеята!!!!!!!!А и аз правя с друг крем:разбивам заквасена сметана с пудра захар.Другите неща са същите Wink .Понякога е опасно да се употребяват сурови яйца и сметана е варианта!!!!!!! Wink  Wink  Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 507
С това тесто могат да се правят всякакви комбинации - виждала съм най-различни рецепти.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.