Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 180
Пъстра кремсупа
Продукти:
2-3 моркова
1/2 глава целина
2-3 магданозени корена
1 корен пащърнак
4-5 картофа
2 равни лъжици брашно
3-4 лъжици брашно
1 1/2 чаши прясно мляко
Приготвяне:
Изчистете и нарежете на ситно морковите, целината, магданозените корени и пащърнака. Пуснете ги във вряща подсолена вода. Като поомекнат, прибавете картофите, обелени и нарязани на кубчета. Когато зеленчукът се свари добре, претрийте го през цедка. Запържете брашното с маслото. Разредете запръжката с отварата и прясното мляко и я изсипете при претрития зеленчук. Оставете супата само да заври и я свалете от огъня. Поднесете я с пържени хлебни кубчета или със сварени моркови, грах и наситнен магданоз.


Супа от картофи с извара
Продукти:
500 гр. картофи
100 гр. моркови
200 гр. извара
100 гр. зелени пиперки
1 глава лук
10 гр. червен пипер
20 гр брашно
50 гр. масло
сол и магданоз
Приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на ренде заедно с почистените пиперки, лука и морковите. Слагат се в подсолена вода. Към полусварената супа се прибавя изварата и се разбърква. В сгорещеното масло се запържва брашното, прибавя се червеният пипер и малко от врящия бульон. Изчаква се да заври и се сипва в супата. Подсолява се и се поръсва с наситнения магданоз.


Кремсупа от печурки
Продукти:
300 гр. печурки
1 глава лук
4 с. л. чисто масло
3 с. л. дребно нарязан магданоз
4 с. л. брашно
1/2 л горещ зеленчуков, месен или кокоши бульон
1/2 ч. ч. сметана
Приготвяне:
Печурките се почистват и се нарязват. На дребно се нарязва и лукът. Разтопяват се 2 лъжици от чистото масло и в него се изпържват лука и гъбите. Прибавя се половината от магданоза. Останалите 2 лъжици масло се разтопяват в друг съд, в който се изпържва брашното до златисто и се залива с горещия бульон. Той следва на няколко пъти да заври, като го бъркаме постоянно. Прибавяме на вкус сол и пипер. Пускаме гъбите в бульона и изсипваме сметаната. Кремсупата се сервира с нарязания останал магданоз.
Забележка: Тази кремсупа може да се приготви и от всякакви видове ядливи гъби, а може и смесени (от различни видове).



А вие какви крем супички правите?  Razz
Цитирай

Варна

Мнения: 4 106
Кремсупа от грах

Продукти за 5 порции:
 Arrow 250 гр.грах
 Arrow 50 гр. краве масло
 Arrow бялата част от 1/2 праз или лук
 Arrow 1 морков
 Arrow 2 с.л брашно
 Arrow 2 ч.ч. прясно мляко
 Arrow 3 ч.ч. вода
 Arrow 1 жълтък
 Arrow сол на вкус
Начин на приготвяне:
Морковът и лукът се нарязват и се запържват в 1/3 от маслото,след което се заливат с гореща вода и се варят до полуомекване.Прибавя се граха и се вари до пълно омекване.След това зеленчуците се пасират и се смесват с бешамелов сос, приготвен от запърженото във втората третина на маслото брашно и 2/3 от млякото.Сместа се разрежда с горещ бульон или мляко и се кипва.Приготвената супа се маха от котлона и се застройва с останалото прясно млякои предварително разбития в него жълтък.

Това е оригиналната рецепта,но аз за да спестя време не запържвам нищо предварително а пускам всички зеленчуци на едно и ги варя,а останалото както следва  Wink
Цитирай


Мнения: 180
по принцип и аз избягвам да запържвам каквото и да било
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 1 628
Много по - здравословно е, ако не запържвате брашно. След като има картофи, то е напълно излишно. Правя крем супи, които по мнението на всички са много вкусни, но никога не слагам брашно.
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Неискам да пускам нова тема, а ми е интересно какво мислите за готовите крем супи?

Аз не ги одобрявам, защото се приготвят лесно домашни, но онзи ден мъжо купи от Метро агнешка на Галина Бланка.

За мое учудване е разкошна.  Peace
Направо си облизах черпака (а попринцип необичам много агнешко).
Правила съм пилешка, но не ми хареса изобщо.

Кажете вие приготвяте ли от тях, и кой са хубави? (Аз пак препоръчвам агнешката, да не пропусне някой)
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Не съм фен на готовите супи, но Naughty
винаги имам под ръка "супа топчета" на Маги, никак не е лоша, става много бързо, ако добавиш от себе си картофче, фантазия и застройка е перфектна и за спасяване на положението набързо е идеална
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
НИКОГА не бих дала на детето си готова супа - то не е супа, а химия и консерванти, колкото и добро на вкус и вид да са го докарали.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
НИКОГА не бих дала на детето си готова супа - то не е супа, а химия и консерванти, колкото и добро на вкус и вид да са го докарали.

И аз така мисля, не е толкова сложно да забъркаш една свястна супичка за отрицателно време става.
Цитирай

Англия/Б-я

Мнения: 508
Крем супа от тиква
продукти:
няколко парчета тиква/по ваша преценка/
2-3 моркова
1-2картофа
бекон-200г
сол,черен пипер,вегета

Начин на пригтвяне:
В тенджера слагаме основните продукти/тиква,моркови,картофи/,които са предварително обелени и нарязани да се сварят.След като са готови ги пасираме за да се получи хомогенна смес.Прибавяме сол на вкус,малко вегета и черен пипер.Отделно запържваме в тиган бекона.Супата се сервира топла като слагаме в/у нея бекон,магданоз и ако желаете настъргано сирене или кисело мляко.
Да ви е вкусно
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Обожавам крем-супички eat
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
И аз я правя тази. Много вкусна става!!!  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.