Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 180
Някой може ли да ми каже традиционни сръбски ястия? Плескавицата нали беше тяхна  Embarassed  Как се прави?
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Цитат на: Rus0koska
Някой може ли да ми каже традиционни сръбски ястия? Плескавицата нали беше тяхна  Embarassed  Как се прави?


Много се прекарах , защото вместо "изпрати" натиснах "изчисти"

Почвам пак:
Плескавицата е като наше кюфте само дето слагат много черен пипер и изпечени сухи чушки. Мелят месото много ситно, като пастет.

Ето една рецепта за баница. която на техен език е "Гибаница"

1 пак. кори за баница Белла
5 яйца
една бучка натрошено сирене
1 кис. мляко
1 заквасена сметана от големите
1 с.л брашно
щипка сода бикарбонат
 малко краве масло

1. Всично освен кравето масло  се смесва в една голяма
купа

2. Фурната се загрява предварително на 200 С

3. Кръгла ДЪЛБОКА тава се намазва с олио и се слага една кора на дъното. Дълбока , защото баницата се надува много.

4. Взима се една кора. Натопява се цялата в сместа и леко се свива на топка и се поотцежда. Трянва да не е изцедена като пране ,а да е лекичко само свита на топка - НЕЖНО!

5. Повтаря се точка "4" докатос вършат корите като се редят топка до топка в тавата.
Понекога топките са по-нагъсто една до друга,а  друг път не. Това зависи от тавата, но няма никакво значение, защото след като се изпече, не личи коя топка къде е била.

6. Ако остане все пак смес , тя просто се сипва отгоре.

7. режат се малки парченца краве масло и се нахвърлят отгоре.

желателно е фурната да е добре загрята предварително и да се работи бързо. Това е. Да ви е сладко и да кажете отзиви.
Цитирай


Мнения: 180
Мерси много. За първи път чувам такова нещо.Трябва да опитам и след това ще докладвам Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ауууууууу, огладнях Laughing Отивам за продуктите. С тия рецепти тука ще кача 10 кила сигурно, обаче съм голяма лакомия и въобще не мога да се ограничавам Embarassed  Embarassed  Embarassed
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Оведе правих и стана доста гиста сместа. Киселото мляко ли или сметаната - незнам. Ако искате разредете с малко олио или вода.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Цитат на: Mamica
Цитат на: Rus0koska
Някой може ли да ми каже традиционни сръбски ястия? Плескавицата нали беше тяхна  Embarassed  Как се прави?


Много се прекарах , защото вместо "изпрати" натиснах "изчисти"

Почвам пак:
Плескавицата е като наше кюфте само дето слагат много черен пипер и изпечени сухи чушки. Мелят месото много ситно, като пастет.

Ето една рецепта за баница. която на техен език е "Гибаница"

1 пак. кори за баница Белла
5 яйца
една бучка натрошено сирене
1 кис. мляко
1 заквасена сметана от големите
1 с.л брашно
щипка сода бикарбонат
 малко краве масло

1. Всично освен кравето масло  се смесва в една голяма
купа

2. Фурната се загрява предварително на 200 С

3. Кръгла ДЪЛБОКА тава се намазва с олио и се слага една кора на дъното. Дълбока , защото баницата се надува много.

4. Взима се една кора. Натопява се цялата в сместа и леко се свива на топка и се поотцежда. Трянва да не е изцедена като пране ,а да е лекичко само свита на топка - НЕЖНО!

5. Повтаря се точка "4" докатос вършат корите като се редят топка до топка в тавата.
Понекога топките са по-нагъсто една до друга,а  друг път не. Това зависи от тавата, но няма никакво значение, защото след като се изпече, не личи коя топка къде е била.

6. Ако остане все пак смес , тя просто се сипва отгоре.

7. режат се малки парченца краве масло и се нахвърлят отгоре.

желателно е фурната да е добре загрята предварително и да се работи бързо. Това е. Да ви е сладко и да кажете отзиви.
Ей,изглежда страшно вкусно!Утре ще я направя задължително. newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.