Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 май 2007, 10:10 ч.

Хомеопат - координати!?????

 • 2 517
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 60
Мили мами, много моля да ме насочите към хомеопат! Моя син е на 1 и 6 месеца и от една седмица е с обривир кашлица, течащо носле! Ще съм Ви много благозарна да ми дадете координати на някой добър хомеопат - в момента пием какво ли не, но не помага р за това искам да се пробвам с алтелнативно лечение!

# 1
От къде се търси хомеопат. Защото и аз търся хомеопат, но да е от Велико Търново. Моля помогнете. Насочиха ме към д-р Хаджиев. Някакви мнения или отзиви за този хомеопат?

# 2
 • Мнения: 60
Сред дълго издирване намерих хомеопат - д-р Дора Пачова - председател на асоциациата на лекарите хомеопати в България! Записах час за утре! Дано ни помогне!

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Искам да те предупредя, че "асоциацията на ЛЕКАРИТЕ хомеопати в България" не се занимава с хомеопатия, а боаронопатия, т.е. ползват хомеопатични лекарства на принципа на традиционната медицина, симптоматично, нарушавайки всички принципи на хомеопатията. Може и да има изключения от тях, но аз не бих рискувала. Смятам че именно заради тях има толкова разочарованби от хомеопатията, без да знаят, че не нея са прилагали върху тях.
Истинските, класическите хомеопати обикновено са членове на "Българско хомеопатично общество".
http://www.bghomeopathy.org/bg/homeopathy_bg.php

# 4
 • Мнения: 341
Искам да те предупредя, че "асоциацията на ЛЕКАРИТЕ хомеопати в България" не се занимава с хомеопатия, а боаронопатия, т.е. ползват хомеопатични лекарства на принципа на традиционната медицина, симптоматично, нарушавайки всички принципи на хомеопатията. Може и да има изключения от тях, но аз не бих рискувала. Смятам че именно заради тях има толкова разочарованби от хомеопатията, без да знаят, че не нея са прилагали върху тях.
Истинските, класическите хомеопати обикновено са членове на "Българско хомеопатично общество".
http://www.bghomeopathy.org/bg/homeopathy_bg.php

В грешка си. Simple Smile
Тази асоциация е създадена, след като лекарите (или поне част от тях) се отделиха от ХО, заради организационни и други проблеми.
Боаронци имат друга организация, но не помня името.


Дора Пачова е чудесен хомеопат.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Тогава се извинявам за изказването, но мен ме бяха предупредили за това нещо студенти, учещи  класическа хомеопатия (предполагам твои колеги).

# 6
 • Мнения: 341
Намерих в нета боаронци как се водят - БХМО ( Българска медицинска хомеопатична организация). ТОВА е сайтът им.., за да не се бъркат хората.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Е добре, че ни каза, аз не знаех че са 3! За това явно бъркам, като чуя "лекар" и "медицинска", бягам далече и е едно и също за мен, за това съм сгрешила. Явно са ми казали точно "Българска медицинска хомеопатична организация" и аз си го тълкувам и предавам грешно.
А лекарите от АЛХБ, къде са учили класическа хомеопатия и колко време и как я практикуват (нали през здравната каса не става?)
Аз винаги като чуя "лекар" имам едно на ум и съм много скептично настроена. Има една такава тук, уж е класичка, уж всичко ОК, но понякога и се намесват по лош начин медицинските влияния и общо взето са недоволни хората в някои етапи на лечението...

# 8
 • Мнения: 341
АЛХБ се е отделило от ХО преди известно време.
Всички тези хора са завършили курса на "Лондонския колеж по класическа хомеопатия" (който вече не съществува), заедно с  хомеопатитите от ХО, които не са лекари. Той се е провеждал тук, в България, в началото само от английски лектори. Сигурно си чувала имената на Питър Чапел, Анджела Ниидхайм.. и т.н.  А Пачова е един от първите български хомеопати (и организатори на този курс заедно с Гълъбов и Петър Найденов), и има контакти с колеги по цял свят. По нейна инициатива, както и на Катя Чамурлийска (от ХО) в момента се организират семинари с международни специалисти-хомеопати у нас. Няма да коментирам какви са предимставата на такива хора, направете си изводите сами.

До този момент има 2 организации на (класически) хомеопати - лекари и не-лекари, и 1 (не знам защо я наричат хомеопатична),чийто спонсор е Боарон. Simple Smile

# 9
 • Мнения: 60
Аз малко се обърках след като прочетох какво сте писалир но искам само да споделя, че инфото, което намерих в интернет потвърждава мнениетол че д-р Пачова е класически хомеопат. Днес бяхме при нея, все още нищо не мога да споделяр но ми се сторе доста начетенар ще видим дали ще ни помогне...........даде не да подпишем декларацияр че сме сагласни с техните изисквания и начини на лечени и още една брошура за информация - там пише: лакар - хомеопатр Антропософска Медицина, Природна Медицина и Лечение по д-р Бах??? Сега ще търся инфо за гореизброените лечения......................ако някой знае нещо по въпроса за д-р Бах и антропософската медицина ще съм му много благодарна да го сподели???????????

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Важното е да се избере внимателно истински хомеопат.  Peace  Напоследък има много оплакващи се от "хомеопатията", които всъщност са попаднали на лекари- боаронци, предписващи им 5-6 лекарства по схема, определени по един симптом...

д-р Бах прилага цветолечение с есенции, които са без странични ефекти и не могат да навредят (за разлика от порешно взети хомеопатични лекарства), могат да се пият успоредно с хомеопатичното, не антидотират, подходящи са и за бебета и кърмачки. Класическите хомеопати ги ползват успоредно с лечението в някои случаи.

# 11
 • Мнения: 157
Не знам кой каква информация има,но аз лекувам детето си при д-р Несторов който е Председател на БМХО-той е педиатър в хуманната медицина.

Леля ми също е хомеопат ,но не работи с деца и ми го препоръча и доколкото знам той е от основната школа а има и такива които лекуват с някакви правени лекарства е неясно съдържание и не доказани последствия.

Нищо от това аз лично не гарантирам на моето дете лечението му се отразява добре за сега споделете вашият опит!

# 12
 • Мнения: 60
Ами и аз леко се притесних, защото ни дадоха лекарство в едно шишенце, явно пресипано отнякъде -  нямам представа какъв му е произходар но какво да се прави- доверих се!

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Въпросните "правени" лекарства в булшинството от случаите са купени готови и доразредени, защото Боарон продава само в потенции до 30 CH, a класическите хомеопати работят с много по големи разреждания, така, че им се налага да си ги доразреждат сами, или да ги поръчват в специализираните хомеопатични аптеки. Също така, Боарон произвежда едва 200 вещества, а класическата хомеопатия работи с над 4500. Класическите хомеопати се снабдяват с тях и от чужбина.

Естествено и логично е Боарон да учи възпитаниците си, че техните лекарства са най - велики и всички останали са някаква шарлатанщина и е много опасно да се ползва нещо, непроизведено от тях.
В предвид състава на хомеопатичните лекарства - енергия, без материално вещество, смятам, че когато се съхраняват неправилно единственото последствие може да бъде липса на ефект и действие.

Но аз съм лаик в областта, нека се изкаже и някой по-разбиращ от хомеопатия. Peace

# 14
I s klasizeska homeopatia i s boaronskata 6kola po homeopatia pak se dostiga efekt. Az lizno predpozitam Boiron zastoto vizdam preparata na lize, a dobria homeopat osven sas simptomati4noto lezenie ste naznazi i terenno i konstituzionalno lekarstvo, taka ima efekt. Boiron spazvat tozi prinzip, pone d-r Yurokova ot Plovdiv.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт