Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг

Мнения: 227
момичета, търся инфо - искам да си сменя адресната регистрация, какво да направя и до колко време съм длъжна да си сменя заради това личната карта?
Цитирай


Мнения: 1 881
ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ
Раздел II,
Промяна на адрес
Чл. 98. (1) Заявлението за промяна на постоянен адрес се подава в общината или кметството, където лицето избира да бъде вписано в регистрите за населението.
(2) (Доп., ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Когато се променя постоянният адрес, изменението се съобщава чрез Национална база данни "Население" на общината по предходен постоянен адрес, на общината, в която е настоящият адрес, и на Министерството на вътрешните работи съгласно технологията на ЕСГРАОН.
Чл. 99. (1) Всяко лице е длъжно в срок 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес.
(2) (Изм. и доп., ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Адресната карта за промяна на настоящ адрес се подава в общината или кметството, където лицето пребивава, и в 5-дневен срок се изпраща за актуализация на Национална база данни “Население”.

Ако няма да сменяш постоянно местожителство, което е отбелязано в личната ти карта, не е необходимо да се ходи в полицията, а само в служба ЕСГРАОН към съответната община.
Ако обаче сменяш постоянен адрес, тогава след ЕСГРАОН се ходи в полицията, издава се нова лична карта, необходима ти е снимка и старата карта, заплаща се и такса.

Доколкото си спомням, при промяна на постоянния адрес е необходим документ - основание за промяната (свидетелство за брак напр. и т.н.)
« Последна редакция: чт, 10 май 2007, 12:22 от Verdad »
Цитирай

София

Мнения: 2 700
Доколкото си спомням, при промяна на постоянния адрес е необходим документ - основание за промяната (свидетелство за брак напр. и т.н.)

Не, не е необходим никакъв документ.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.