Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 392
Не видях да има този вид соленки в готварската книга, затова ги пускам; стават много приятни
За тестото:
500 гр брашно
250 гр кисело мляко
125мл олио
1 ч.л. сол

За плънката:
250 гр. сирене
2 яйца ( единият жълтък за намазване на кифличките )

Пресяваме брашното и с останалите продукти замесваме тесто. Месим до изглаждане. Оставяме за 2 часа в хладилника. Тестото разделяме на 4 топки, всяка от които разточваме на кора с големината на чиния и разрязваме на 16 парчета. Върху всяко слагаме от пълнежа и завиваме като кифличка. Мажем с жълтък и печем на 200 С.
Да Ви е сладко.

Не съм ги правила поне половин година, но почивните дни смятам да ги спретна.
Цитирай


Мнения: 159
 Ще ги направя. Благодаря за рецептата!!!
Цитирай

София

Мнения: 1 271
  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 282
А тестото без мая или сода се прави?Не става ли много твърдо? Thinking
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
няма сода и мая - стават крехки и хрупкави соленките
Цитирай

София

Мнения: 19 735
 И аз ще ги направя.   bouquet  Благодаря за рецептата 
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
aneleto ,   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.