Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 503
Това ми е любимия сладкиш от детските години  Very Happy
Една коф. кисело мляко се обърква с 2 равни чаени лъж. сода. Пресипва се в купа и се добавят 1/2ч.ч. олио, 1ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 1пак. канела и 2с.лъж. какао. Пече се в тава / горе долу сместта трябва да се разлее около един-два сантиметра в тавата/ 10-15мин. на силна фурна. Като истине се залива със сироп
Сироп: 1ч.ч. захар, 1/2ч.ч. вода и 1п. ванилия слагат на котлона до завиране.  Залива се или студен сироп на топъл сладкиш или обратното за да не стане глетав.
Като попие се намазва със две големи кофички сметана /аз слагам една/ разбити с 4суп.л. пудра захар.
да ви е сладко...
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
ОФФ направих го но не стана Mr. Green
Стана глетав...сиропа изоб6то не попи...
направих го с 450гр к. млеко....нали една кофи4ка е 500?
Къде ли сгре6их?
Цитирай


Мнения: 6 461
Благодаря за рецептата.
Изглежда ..много апетитно....но не са ли множко две равни чаени лъжички сода. Thinking
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз ще изчакам малко с тази рецепта, че имам много за изпробване преди нея!  Wink
Цитирай

София

Мнения: 19 801
Благодаря за рецептата.  bouquet
Ще го пробвам..обичам канела Hug
 
Цитирай

София

Мнения: 431
Правя подобен сладкиш  и наистина е много вкусен, в къщи много го обичаме . Peace Само че след като се изпече го намазвам със сладко и отгоре разбити със захар белтъци и се запича леко.  Но и този вариянт ми харесва и ще го пробвам  Naughty
Цитирай


Мнения: 6 461
Правя подобен сладкиш  и наистина е много вкусен, в къщи много го обичаме . Peace Само че след като се изпече го намазвам със сладко и отгоре разбити със захар белтъци и се запича леко.  Но и този вариянт ми харесва и ще го пробвам  Naughty
А колко лъжички сода слагаш на твоя сдладкиш?

Ако не те затруднявам ...давай рецептата Peace.
Цитирай

София

Мнения: 431
Заповядай Дими

1 ч.ч захар
1 ч.ч кис. мляко
1ч.л сода бикарбонат
1/4 ч.ч олио
1 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч счукани орехи
1 ч.л канела
мармалад за намазване
1 белтък с 4 л. захар за глазурата
Всички продукти за тестото се разбиват и се пече в намазана с мазнина тавичка.
След като се изпече сладкиша се намазва с мармалада и отгоре с с белтъците. Запича се съвсем малко .

Само че аз правя двойна доза , че това става много малко и трябва да се пече в много малка тавичка.
Цитирай


Мнения: 6 461
Заповядай Дими

1 ч.ч захар
1 ч.ч кис. мляко
1ч.л сода бикарбонат
1/4 ч.ч олио
1 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч счукани орехи
1 ч.л канела
мармалад за намазване
1 белтък с 4 л. захар за глазурата
Всички продукти за тестото се разбиват и се пече в намазана с мазнина тавичка.
След като се изпече сладкиша се намазва с мармалада и отгоре с с белтъците. Запича се съвсем малко .

Само че аз правя двойна доза , че това става много малко и трябва да се пече в много малка тавичка.

Благодаря ти.
Ще я пробвам твоята рецепта.
Идеална е за следобеден десерт
  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 095
мими много ми хареса тази рецепта. благодаря ти   bouquet скоро и аз ще я направя Very Happy
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ммммм, вкусно Smile
Много прилича на моя сладкиш Неро, който е с 1 ч.ч. кисело мляко и 1 ч.л. сода. Другото е същото. Но по принцип моята ч.ч. кисело мляко установих, че е почти цяла кофичка мляко. А за заливка слагам подсладено кисело мляко (за по-диетично Wink), което напоява блата и в същото време отгоре се получава вкусна глазура. Рецептата наистина е много лесна и сполучлива.
Цитирай

Бургас

Мнения: 74
И аз правя такъв сладкиш но с малки разлики.Олиото е 1ч.ч. и брашното е 3ч.ч..Знам че тестото трябва да е малко по гъсто от нормалното кексово тесто за да не стане глетаво след като се сиропира.Кремът който правя е:
100гр.масло
1ч.ч.пудра захар
1яйце
Всичко това се разбива с миксер до получаване на кремообразна смес.Маже се студеният сладкиш и се оставя да престои 2-3ч. в хладилник.
Преди да родя го правех много често носега вече не,защото малкият лакомник много обича сладкиши,а този не е много подходящ за него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.