Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 024
От три години имам проблем с левкоцитите, стойностите им се движат от 11 до 16 и не могат да ми кажат откъде идва проблема. Скоро лежах в болница, поради болки в корема, откриха ми възпалена жлъчка, уголемен ч.дроб, възпален хранопровод и стомах. Първото изследване беше в 16 ч., не нагладно, периферна кръв и левкоцитите бяха 19, а на сутринта на гладно, венозна кръв бяха 12,5, в края на лечението, което се състоеше главно от преливане на физ разтвор, глад, обезболяващи и през 12 часа пенецелин, левкоцитите спаднаха на 9,5. Имам проблеми с хормоните,  вдигам кръвна захар в преддиабетно състояние съм, с автоимунен тереодит на Хашимото и днес въпреки всичко това моята ендокриноложка иска да си направя ломбална пункция на костен мозък, направо щях да припадна от притеснение, защото сумати нощи не съм спала уплашена да не съм болна от левкимия. Преди 2 години ходих на хематолог, защото левкоцитите ми бяха 15, направиха ми ДКК и тя ми каза, че една левкимия не може да остане скрита при микроскопско изследване при деференциалното блоене на левкоцитите, написа, че според нея кръвната картина е реактивна и в организма ми има възпаление, визира черния дроб защото лактатдехидрогеназата ми беше доста завишена. Отново съм обезпокоена и не мога място да си намеря, постоянно мисля за синчето си, че е малък да не остане без моите грижи и започвам да се депресирам. Преди месец ми правиха ПКК и ДКК на микроскоп, ДКК отново е в норма, а левкоцитите завишени, но пък и захарта в организма ми също е висока.

# 1
 • София
 • Мнения: 2 790
доколкото знам завишените левкоцити значат, че има някакъв възпалителен процес в организма и организма се бори. защо да значи левкемия, успокой се! съзнавам колко ти е тежко, била си в болница, това само по себе си депресира, имаш куп проблеми, които всеки един по себе си може да не е толкова страшен, но събрани на куп...направо си се отчаяла. преживяла съм подобно нещо и те разбирам. това, че си мислиш най-лошото е, защото нямаш вяра в лекарите, и с основание, може ли да не могат толкова време да поставят диагнозата и да се лутат...като беше в болница пи ли антибиотик заради високите левкоцити?
ако трябва и за свое успокоение направи го това изследване. не знам какво да ти кажа, за да ти вдъхна кураж!!! прегръщам те и се надявам всичко да завърши скоро и с хубави новини!

# 2
 • София
 • Мнения: 4 423
Даво се включи Хелен - мама да ти отговори, но покрай мойте страхове и вечни левкоцити 11, 12, знам, че на диференциалното ръчно под мокроскоп се вижда всич(ко, просто аз на твое място не бих си правила пункция.
Никаква левкемия нямаш, успокой се Hug

# 3
 • Бг-мама
 • Мнения: 1 735
Подкрепям мнението на Буболина и на големия ми син бяха завишени левкоцитите постоянно и в продължение  на 1 година го водихме на хематолог да го следи. Щом деференциалното броене е в норма не може да се говори за левкимия.Потърси отново мнението на хематолог за твое спокойствие , но да се говори за ломбална пункция според мен е просто некомпетентно.
 Hug Hug Hug
Всичко ще е наред , гледай си спокойно детенцето и му се радвай от сърце   bouquet  bouquet  bouquet

# 4
 • Мнения: 4 150
Никаква паника Naughty
Страха от левкемия може да предиzвика други проблеми.
ЗавиШени левкоцити са смислено неЩо и органиzма се бори да реШи даден проблем.Те са лечението/лекарството на органиzма и не са в никакьв случай неЩо отрицателно,което трябва да се елиминира.
Ето един сайт на немски zа "Щастието на левкемията".Може да откриеШ себе си и проблема си.
http://www.neue-medizin.de/html/leukamie.html

# 5
 • София
 • Мнения: 182
здравей мила,за да имаш левкимия левкоцитите трябва да са над 50 000 . такая'е дишай спокойно=оправи си другите неща .според мен става въпрос за възпалитин процес

# 6
 • Мнения: 1 745
Мойте левкоцити също са завишени-11.1 при норма от 3.5 до 10.5,но аз по принцип имам проблеми с бъбреците и постоянно изхвърлям разни калциеви оксалати или нещо подобно...Мисля,че е от това при мен,а при теб не знам,но не мисли глупости.Докторите тук са ....  #Crazy

# 7
 • София
 • Мнения: 941
трябва да се намери огнището на инфекция в твоя организъм,което предизвиква левкоцитозата.Както са ти казали и другите,това е защитна реакция на организма,който се бори с нещо,успокой се и се консултирай и с други специалисти Hug

# 8
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 652
здравей мила,за да имаш левкимия левкоцитите трябва да са над 50 000 . такая'е дишай спокойно=оправи си другите неща .според мен става въпрос за възпалитин процес

Не е съвсем така. Има левкемии, при които броят на левкоцитите не е показателен  Naughty

Mishel_, успокой се! С ДКК ще се изяснят нещата, не е необходима пункция. Тя би се наложила, едва ако при ДКК има съмнения за нещо.

# 9
 • Мнения: 808
И аз мисля, че щом на ДКК (микроскопски) не се виждат изменения, значи нямаш повод за притеснение. Както са казали и другите момичета, ако имаше клетъчни изменения, щеше да проличи на ДКК. Според мен имаш някакво огнище на възпаление и затова левкоцитите ти стоят високи. Пусни си АЛАТ и АСАТ (чернодробните трансаминази), ако са високи - сигурно проблемът ти е в черния дроб... Стискам ти палци да се оправиш, мила!  Hug

П.С. А сега се замислям, ти си с Хашимото, това е автоимунно заболяване и може реакцията на организма ти срещу високия титър на антителата да е точно тази левкоцитоза. Консултирай се и с други специалисти! Успех!

# 10
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 024
здравей мила,за да имаш левкимия левкоцитите трябва да са над 50 000 . такая'е дишай спокойно=оправи си другите неща .според мен става въпрос за възпалитин процес

Не е съвсем така. Има левкемии, при които броят на левкоцитите не е показателен  Naughty

Mishel_, успокой се! С ДКК ще се изяснят нещата, не е необходима пункция. Тя би се наложила, едва ако при ДКК има съмнения за нещо.С ДКК всичко е наред и е в норма, досега са ми пускали много микроскопски изследвания, в София в МВР болница, лично завеждаща хематология ми разчете резултатите, в Пловдив, в Кърджали, ДКК-то си е наред, но левкоцитите не.

# 11
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 024
Посетих отново ендокриноложката, пусна ми изследвания на ТАТ, МАТ, кортизол за надбъбречната жлеза, тестостерон и имунореактивен инсулин, а също АСАТ и АЛАТ + Лактатдехидрогеназа - чернодробни ензими. Боже Господи дано да не излезе нещо страшно.

# 12
 • Мнения: 1 427
Успокой се,защото нямаш левкимия.Моите левкоцити също винаги са над 10.Варират около 12 и също са ми правили какви ли не изследвания,но за левкимия точно дори и не съм помислила,защото и двете ми баби лека им пръст починаха от тази коварна болест и картината ми е пределно ясна.Не е важно да са завишени левкоцитите,а колко е утайката,тромбоцитите и хемоглобина.Утайката става трицифрено число,тромбоцитите и хемоглобина падат под 90.Има и други много специфични показатели за левкимия-появяват се сини петна по кожата като от ударено,започват и кръвоизливи от различни места по тялото.

# 13
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 024
Момичета, днес получих пълните изследвания - ПКК, ДКК, ензими, СУЕ, Хормони, Туморни маркери и картината се изяснява вече имам автоимунното заболяване териодит на Хашимото , МАТ ми е завишен до 384 при норма 12, а ТАТ е 76 при норма 38-40. Всичко друго е добре. Знаех, че имам гуша, правена ми е многократно ехография ,но не предполагах, че дотам са стигнали нещата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт