Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Свиленград
 • Мнения: 268
Здравейте момичета!
От 2 години живея с мъжа ми на семейни начала. СЛед около 2 месеца ще правим сватба,ако всичко е наред до тогава. Появи се следния проблем...на 06.05.2007 правихме кръщене на малкия и съответно поканих сестра ми и нейното семейство. Оказа се,че техния син е болен,аз знаех,но реших,че след като са решили да доийдат с него значи е оздравял. И така нашия Ники се зарази от братовчед си и се започнаха едни упреци и обвинения защо аз не съм направила нищо да го предотвратя? Ходих няколко пъти на лекар и съответно започнах моментално лечение ,за да не се влоши положението. Не щеш ли обаче се намеси свекърва ми,която вдигнала телефона и се обадила на мъжа ми да му каже как Ники имал хрипове в гърдите и как бил много зле. Всеки път,когато се намеси си мълча и търпя,но вчера ми падна пердето обадих й се и й обясних,че такава диагноза не е поставяна и я помолих да не се предава невярна информация,защото всичко рефлектира върху мен. Днес са се видели с мъжа ми и незнам какво са си говорили ,но в момента той не иска изобщо да говори с мен, гледа ме намръщено и.....направо ми идва да си грабна детето и багажа и да се махна.
При това положение направо се замислям дали да се омъжвам за човек,който очевидно държи на майка си, баща си и брат си повече ,отколкото на мен. ТОй вчера си ми го каза де:"НА първо място е детето ми и после всички останали. Не ме интересуваш нито ти,нито който и да било друг". Адски ме заболя и за това се замислям за раздяла.
Съжалявам за дългия постинг,но имах нужда да споделя и да разбера дали и вие сте имали подобни проблеми и отшумяват ли във времето? Благодаря,че ми отделихте време.

# 1
 • там някъде .... където ....
 • Мнения: 1 128
Мила не се отчайвай така. Най-добре вместо де се разминавате по коридора като непознати направи по 1 кафе и го накарай да седнете и да си поговорите за проблема. Опитай се да му обясниш, че не ти е приятно майка му да заема мястото на лекарите, които са учили за лекари поне 6 години.Щом доктора не е чул хрипове със слушалката, как тя с просто ухо ги е чила???Говорете за проблемите си, не ги подминавайте!!!Ако аз не карах мъжа ми да говорим, досега сигурно щяхме да сме се развели незнам колко си пъти.Желая ти успех! smile3525

# 2
 • Свиленград
 • Мнения: 268
Dibo, благодаря ти за успокоителните думи !  newsm51 В последната една седмица толкова приказки се изприказваха и толкова обиди преглътнах,че...ми дойде до гуша. Явно ще трябва да направя поредния компромис!

# 3
 • Мнения: 3 424
Да. Нормална семейна идилия.
Изнервени сте предсватбено.
Детето болно. Доказвате се кой
е по-по-най. Сигурно ще мине.
Сигурно ще дойдат и други болести.
И други проблеми. Но пък може би ще
сте пораснали и ще гледате по-трезво.
Не се засягай, че свекърва ти казала това
или онова, всяка майка е длъжна да се изкаже.
Било то твойта или неговата. И всяка разбира
най-добре. Притеснява се жената. Няма какво
да се обяснявате с мъжа ти. Нормално е детето
да му е на първо място. Ти не си му кръв. Колкото
и да те обича. Детето и родителите му са му. Не
го приемай така надълбоко. Гледай си детето.
Дано оздравее по-бързо. И се учи от грешките си.

# 4
 • Мнения: 157
И от мен едно съветче.Никога не говори лошо за свекърва си пред твоя мъж.Имаш ли проблем , говори си само с нея.В началото на нашия брак имахме същите проблеми , и аз вечно се оплаквах на мъжа ми какво е казала или направила майка му.Той се чудеше на коя от двете да угоди и се изнервяше много.С течение на времето и твоя мъж няма да обръща внимание на МАМА.Не го настройвай срещу нея насила.Остави я тя да се оплаква от теб , а не ти от нея.

# 5
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
афектирана си и изнервена покрай сватбата (не е страшно, но ако те натоварва, недей, човек трябва да си създава хубави емоции).
Явно детенце не боледува или имаш работа със семейство, което прави трагедия от всяка кихка и сополка.
Аз най-мразя въпроса "Как се зарази?" Ами все тая, сега да го лекуваме и да не се тормозим с излишни глупости. Що да го е заразило братовчедчето, не е единственият вирусоносител, кръщене е било-куп народ  newsm78

# 6
много гадно ! ако бях на твоето място не знам какво 6тях да направя ! опитай се и ти да се направи6 на сърдите и ако не бива -детето и 4антата ,та в къ6ти !

# 7
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Аз не бих направила компромис.Да ти каже че не се интересува от теб си е доста голяма обида.Компромис в такова положение може да се направи след последвало извинение,което явно няма.
Съпругът ми един единствен път се усмели да ме обиди, и добре че рано се усети....Ако те мачка сега...ще го прави цял живот.
Може да съм крайна, но това си е мое лично мнение и не ангажирам никой с него.

# 8
 • Мнения: 3 479
Аз също не смятам, че трябва да позволяваш да бъдеш поставяна на последно място след детето и неговите роднини. Ти, той и детето сте едно цяло и следователно всички заедно сте на първо място. Вие сте семейство различно от това на неговите родители. Не му позволявай да мълчи и да се муси. Кажи му кратко и ясно, че отношението му ти е обидно и би следвало да си помисли, защо всъщност иска да създаде семейство с теб, след като ще защитава позицията на майка си newsm78 Ти каква се явяваш в този случай? Може би крава за разплод и безплатна слугиня в къщи newsm78 Да вземе да се ожени за майка си, щом иска да съгласува всичко с нея и да я слуша. Все пак смятам, че той има право да изслуша мнението на майка си и да се замисли върху него, но не и да застава така срещу теб. Може да ви се струвам рязка, обаче аз доста съм препатила докато стигна до положението мъжът ми да се съобразява единствено с моето мнение и да вземаме решения неповлияни от неговите родители.
Освен това няма никаква гаранция, че детето ти се е заразило от племенника ти. Вие това дете нали не го гледате под похлупак? Водите го на публични места, общува и с други деца. Не можеш да бъдеш абсолютно сигурна от къде е дошъл вируса. Може пък племенникът ти да е бил вече здрав, а вирусът да сте го пипнали от друго място.

# 9
 • Мнения: 1 850
Присъединявам се към Галчето. Ти, той и детето - това е ВАШЕТО семейство. Когато един мъж и една жена се съберат да живеят заедно и създадат дете, те вече не принадлежат към семействата на родителите си. Естествено, това не означава, че трябва да ги забравят, но решенията, засягащи новото семейство, се вземат от двамата, а не от външни наблюдатели. Има една много хубава формулировка от църковния венчален обряд: "И рече Бог: мъжът да остави баща си и майка си и да се прилепи към жената си"... (най-вероятно не цитирам точно, но моля да ме извините - смисълът е ясен). Успех, мила, не им се давай!

# 10
 • Свиленград
 • Мнения: 268
Момичета не можете да си представите колко се радвам,че чувствам тази подкрепа от вас! След този скандал заради майка му днес поговорихме и се изяснихме,казах му и моята позиция по въпроса! Майка му е адски обидена от факта,че съм й казала няколко истини директно и чак плакала. Ами като иска нещо да ми каже да се обади и да ми го каже,а не да натоварва сина си с проблеми,които засягат нея и мен. Сега мъжа ми се обади да ме помоля да се сдобря с нея,но аз като че ли не искам. Не искам просто ,защото не знам за какво да й се извинявам. От друга страна не искам да наранявам и него. УФФФФФФ,защо така се получава? Никога не съм си и помисляла,че ще имам подобни проблеми!
Аз не бих направила компромис.Да ти каже че не се интересува от теб си е доста голяма обида.Компромис в такова положение може да се направи след последвало извинение,което явно няма...

Angel^wings, всъщност по-късно днес се извини,но...какво ме грее след като си казахме толкова много гадни неща. Как се преглъща всичко?
... newsm78 Ти каква се явяваш в този случай? Може би крава за разплод и безплатна слугиня в къщи newsm78 Да вземе да се ожени за майка си, щом иска да съгласува всичко с нея и да я слуша. Все пак смятам, че той има право да изслуша мнението на майка си и да се замисли върху него, но не и да застава така срещу теб. ...Освен това няма никаква гаранция, че детето ти се е заразило от племенника ти. Вие това дете нали не го гледате под похлупак? Водите го на публични места, общува и с други деца. Не можеш да бъдеш абсолютно сигурна от къде е дошъл вируса. Може пък племенникът ти да е бил вече здрав, а вирусът да сте го пипнали от друго място.
Точно това му казах днес, да отиде и да живее с майка си. Да го нянчи ,да му готви и да се грижи за него. В интерес на истината мъжа ми иска детето да се гледа под похлупак...да не пада,да не се удря,да не се разболява...Колко усилия ми коства всичко това...

# 11
 • София
 • Мнения: 4 669
Моята свекърва също се изживява като велик диагностик  Confused почти "д-р Хаус" Sick
Досега всички караници , които сме имали са били заради родители ...
Мина доста време преди да намеря вярното решение ... и то беше да не споменавам техните изобщо или много тънко да го иронизирам на тема мама и тате ...
На свекърва ми и казах съвсем ясно , че любителски диагнози не желая да слушам и да престане с глупостите си  Naughty
Мъжът ми след един голям скандал му обясних , че може да си отиде при майка си и връщане няма и повече дума не отворих .
Сега наблюдавам , че той самият им се дразни и то много и нещата се оправиха .
При нас обаче няма проблемът с гледането под похлупак - мъжът и аз много смело гледаме детето и не позволяваме да ни се месят ...
А това ,че свеки плакала си е сцена за пред синът и ...
Обясни на мъжът ти , че те е обидил , че много държиш да разбереш дали наистина си на такава позиция и ...аз ако бях щях да му кажа , че ще помисля дали ще има сватба ... да се постресне малко  Laughing

# 12
 • Мнения: 2 021
Ти, той и детето сте едно цяло и следователно всички заедно сте на първо място.

Точно това се опитай да му обясниш кротко и спокойно. Не нападай никой говори само за вас тримцата и кажи му директно, че както за него така и за теб най-голямата ти радост е да виждаш че детенцето ви е здравичко и расте щастливо в къща пълна с любов  - вие тримата сте си най важните.

Има мъже, който не обичат някой да засяга по какъвто и да е повод темата за майка им, явно твоя е такъв и ще трябва с нея да се справяш сама, но не се плаши на доста жени им се случва това и те се справят чудесно със съкровищата си  Mr. Green

п.п. А това, че ти е казал че детето е на първо място, ами то е нормално - ядосан е, вижда го болно и му е гадно и се чуди на кой да си изкара нерва....Абе мъже Wink

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 00:29 от val_stef

# 13
 • Там край гората
 • Мнения: 202
И не се извинявай на свекървата! Няма за какво! Сега ако го направиш, ще те смачкат! Дръж се! Не се давай! Вие тримата сте си важни! Нека тя да знае и да не си меси повече. Сложи я на място докато е време. Скъсай главата на котката!

# 14
 • Мнения: 4 380
На мен от светлината на 15-годишен брак ми се струва нищожен и смешен проблем , та дори симпатичен в наивността си на младоженческа дребна спречка.

Първо и най-важното, научете се да разговаряте конструктивно. Обвинения че детето е болно защото ти си поканила някой са смешни просто. Обясни му на твоя човек, че е нереално да изолираш детето от хора. Че абсолютно всички хора са потенциални носители на вируси, от които би могло да се разболее детето. Че няма малко дете, което да не боледува и че само боледуване и среща с вируси и бактерии му дава необходимия имунитет занапред. Обясни му, че ти се притесняваш за здравето на детето не по-малко от него и че детето ти е скъпо точно толкова колкото и на него, но това не е причина да не каниш най-близките си роднини на важно събитие като кръщане поради хипотетична вероятност да "донесат вирус".
В края на краищата трябва да му дадеш да разбере, че подобни дребни болести ще има още много и че с паника и раздор в семейството това не се предотвратява.
Семейството е един екип от партньори, които трябва да са задружни в "тегленето на каруцата" за да върви напред.

Паниката в моменти на болести е много характерна за мъжете. С агресивност те проявяват слабостта си и страха си. Това трябва ти да го проумееш и да го успокоиш, защото е притеснен и изплашен. Дететто ми на 2 1/2 г. пред очите ми буквално докато си играеше с децата на няколко метра разстояние взе че скочи от един гараж слава богу в преспа. Но пукна крачето и носи доста време гипс. Та като се случи това, не мога да ти опиша моя как крещя. От една срана дете пищи, от друга той. Пълен игнор и се заех с детето да му окажа първа помощ, да го занеса в къщи, да го успокоя, да му дам обезболяващо и да викна бърза помощ. Едва успях да се справя с него за да не ми пречи, защото от това страда само детето. После успокоявах пък него. Laughing То не бяха обвинения, не беше чудо...
Но всичко това е от слабост. В такива моменти трябва да заемеш позицията на по-силния (все някой трябва да е) и да го свалиш на земята. Случват се такива неща и няма виновни.

Колкото до свекървата...Никога не съм си кривила душата и да крия от мъжа си какво мисля за нея и нейните реакции. Като не му изнася и не застава на позицията на здравия разум, а зад майчето, прав му път, пътя е отворен и да си върви при нея. Аз никого не държа насила. След като е създал семейство, ще защитава интереса на семейството си и ще отстоява страната на този, който е прав в случая без да наранява другия естествено. Винаги има ситуации, когато вижданията твоите и на майка му ще са различни. Но той е човек и носи глава на раменете си за да я ползва по предназначение.
Свекърва ми принципно не ми се е месила пряко, а по-скоро косвено, но имаше няколко случая на пряка намеса, която провокира скандали и я сложих на място. Трябва да и обясниш до какво водят подобни нейни намеси и че подобни дрязги в семейството могат само да го разрушат, което тя със сигурност не иска, т.к. най-малкото ще се лиши от внук. Разбира се, това е радикална мярка. Предприемай такъв разовор само в краен случай, но с абсолютно спокоен и приятелски тон.


В случая че така ти е казал, че си на последно място, това изобщо не го вземай навътре. Казал го е в момент на паника и без да разсъждава трезво. Вярно е, че в ценностната му система детето винаги ще е на първи план -нормално за всеки родител. Дай му да разбере, че интересите ви са еднакви, но ако всеки дърпа в различни посоки, никога няма да достигнете до обща цел.

А сега се успокой, не го приемай толкова навътре, ще има още спречквания и далеч по-сериозни, но затова сте хора, имате всички възможности за комуникация, за да говорите, говорите, говорите. За да изяснявате всяка една подобна ситуация и да намирате консенсус. Ако проблемът е голям и не успяваш вече ти самата да говориш и бъдеш чута, потърси трети, страничен човек!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт