Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Банкя

Мнения: 1 161
Тези горещини ми напомнят ,че трябва да се поемат повече течности.
Нека споделим идеи за безалкохолни и слабо алкохолни коктейли.

2 стръка мента
20 мл зелен ментов сироп
тоник
--------------------------------------------------------------------------------
Ментовите листенца от едното стръкче се намачкват в старомодна чаша заедно със сиропа. Добавя се натрошен лед и се долива тоник. Декорира се с другото стръкче

30 мл ментов сироп
студено прясно мляко
резенче портокал
1 мараскино черешка
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
не е точно коктейл, но ми е любима разхладителна напитка :

Джинджифилова лимонада

сокът от лимон и половина, другата половина на резенчета
3 с.л. кафява захар или мед
пресен джинджифил, настърган, около 1 супена лъжица
1.5 - 2 л. вода

Джинджифилът, сокът от лимоните и захарта се прибавят към водата. Разбърква се, докато се разтопи захарта. Оставя се в хладилника за около час-два. След това се прецежда, добавя се лед и резенчета лимон.

Освен, че е много приятно на вкус, е и много полезно, защото джинджифилът повишава имунната система и ускорява метаболизма.

Наздраве  Smile
Цитирай

София

Мнения: 503
Бяло вино и спрайт в съотношение 2 към 1, много лед и лимон. Ммммм особенно освежаващо  Very Happy
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Бяло вино и спрайт в съотношение 2 към 1, много лед и лимон. Ммммм особенно освежаващо  Very Happy


ммм да, напомни ми, че и сангрията е много разхлаждаща и приятна. моля испанките да се включат с оригинална рецепта  Smile
Цитирай


Мнения: 9 734
МОХИТО

12 листа прясна мента се счукват и се слагат в голяма чаша.Изстисква се сока от половин лайм и половинката му се слага в чашата.Отгоре няколко бучки лед.Залива се с 50мл бял ром и спрайт.
За справка - аватара и подписа ми! Hug Наздраве!
Цитирай


Мнения: 6 461
Ето и една темичка за Плодови и зеленчукови сокове и фрешове 
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Даааа, от там сме пробвали твоя рецепта! Супер е!  Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
Южен коктейл


50 мл сок от портокали,
50 мл грейпфрутов сок,
 50 мл сок от лимони,
50 мл сок от мандарини,
1 чаена лъжичка захар

Соковете от цитрусови плодове се смесват, подслаждат се със захарта, прецеждат се и се наливат в стъклени чаши със столче.
 На ръба на чашата се закрепва тънко обелено резенче лимон.
Поднася се със сламка.

 

Цитирай


Мнения: 6 461
Уайкики

2 порции

2 портокала,
 40 мл ананасов сок,
60 г кокосов крем,
 60 г сметана,
 8 кубчета лед,
кокосови стърготини,
 8 кубчета лед

Портокалът се изситсква и сокът се налива в шейкър или блендер.
 Добавят се ананасовият сок, кокосовият крем и сметаната.
Бие се около 20 секунди и се налива във чаша хайбол през цедка.
Украсява се със кокосовите стърготини и се поднася със сламка веднага , преди да е спаднала пяната.
Цитирай


Мнения: 6 461
Пенест коктейл

1/4 чаена чаша портокалов сок,
1/4 чаша малинов сок,
1/2 чаша прясна сметана,
2 кубчета лед

Съставките се смесват и разбиват до разпенване. Коктейлът се охлажда и се поднася в чаши хайбол.
Цитирай


Мнения: 6 461
Коктейл от касис и грозде

2 порции


1 чаша пюре от касис,
 1 чаша гроздов сок,
 1/2 чаша вода.

Към пюрето от касис се налива гроздовият сок и добре се разбърква.
При поднасянето се налива в чаши до половината.
Долива се с обикновена, минерална или газирана вода и се поставят малки парченца лед.

Цитирай


Мнения: 6 461
Флип с касис

1 чаша пюре от касис,
 1 чаша гроздов (или ябълков) сок,
 1 жълтък, мед на вкус

Жълтъкът се разбива с меда до гладък крем.
 При непрекъснато бъркане се прибавя пюрето от касис и плодовият сок на тънка струя.
 Поднася се охладен в чаши хайбол.


 

Коктейл от касис с жълтък
и сметана

2 порции


1 чаша пресен сок от касис,
 1/2 чаена чаша сметана,
1/2 чаена чаша мътеница,
1 жълтък, 1 супена лъжица мед

Жълтъкът се разбива с меда до побеляване.
 Постепенно при непрекъснато биене с тел се прибавят сметаната, мътеницата и сокът от касис.
 Поднася се охладен в чаши хайбол.


 

Коктейл от касис
с прясно мляко



8 лъжици пресен сок от касис,
 250 г прясно мляко, мед на вкус

В сока от касис се разтваря медът и при непрекъснато бъркане се прибавя млякото,
което трябва да бъде студено, за да не се пресече.
 Поднася се веднага.


Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Дими, като чета и си мисля дали не си била барман, толкова много коктейли знаеш  Wink
Цитирай


Мнения: 6 461

Коктейл от касис с жълтък
и сметана

2 порции


1 чаша пресен сок от касис,
1/2 чаена чаша сметана,
1/2 чаена чаша мътеница,
1 жълтък,
1 супена лъжица мед

Жълтъкът се разбива с меда до побеляване.
 Постепенно при непрекъснато биене с тел се прибавят сметаната, мътеницата и сокът от касис.
 Поднася се охладен в чаши хайбол.


 

Коктейл от касис
с прясно мляко


8 лъжици пресен сок от касис,
250 г прясно мляко,
мед на вкус

В сока от касис се разтваря медът и при непрекъснато бъркане се прибавя млякото,
 което трябва да бъде студено, за да не се пресече.
Поднася се веднага.


 

Плодово-шипков коктейл

3 порции


1 круша,
1 ябълка,
 2 праскови,
 шепа шипки,
3 чаши вода,
мед на вкус

Крушата и ябълката се измиват и настъргват на ситно ренде,
прасковите се почистват от костилките и се прибавят към настърганите плодове.
 Шипките се разполовяват, почистват се от семената, намачкват се с дървено чукало и се заливат с водата,
която се загрява до завиране и се покриват с капак.
 След 1 час водата от шипките се прецежда и се прибавя към плодовете.
 Сместа се подслажда на вкус и се охлажда.
Поднася се веднага в чаши олд фешънд.


 
Цитирай


Мнения: 6 461
Питие от ябълки и сливи

3 порции


3 ябълки,
2 круши,
 300 г сливи,
2 чаши вода,
кора и сок от лимон,
 мед на вкус

Водата се слага да заври заедно с лимоновата кора, след което се охлажда.
Ябълките и крушите се настъргват на ситно ренде и се напръскват със сока от лимон.
 Към тях се прибавя пюрето от добре узрели сливи, пасирани през сито.
Всичко се разбърква добре, подслажда се на вкус и се прибавя охладената вода.
 Питието се разлива в чаши олд фешънд, във всяка се поставя парченце лед.


 

Ягодов морс

10 порции


150 г ягоди (горски или градински),
 150 г захар,
сок от 1 лимон,
1 литър вода

Изстискайте сока от ягодите, а остатъка разбийте на пюре.
 Залейте го с вряла вода и оставете да ври 1015 мин.
Прецедете отварата, прибавете захарта и лимоновия сок, после изстудете.
В охладената отвара добавете изстискания сок.
 Готовия морс прелейте в кана с лед.


Ябълков морс
10 порции


150 г ябълки (не много сладки),
150 г захар,
сок от 1 лимон,
 1 литър вода

Измийте ябълките, отстранете сърцевината със семките и ги нарежете на тънки резенчета.
 Залейте с вряла вода, прибавете лимоновия сок и оставете да врат 1520 мин.
 Прецедете отварата, добавете захарта, разбъркайте и охладете.
 Поднася се с лед в чаши хайбол със сламка.

Морс от лимони и портокали
10 порции


100 г лимони или портокали,
150 г захар,
 1 литър вода

Изцедете сока от лимон.
 Нарежете кората на ситни парченца, попарете я с вряла вода, за да премахнете горчивината.
 След това залейте кората с вряла вода и оставете да ври 1015 мин.
 Охладете, прибавете сока и налейте в кана с лед.
Поднася се в чаши хайбол със сламка.


 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора