Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 май 2007, 10:40 ч.
  • Преглеждания  2 848  Мнения  78  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 494
Всички знаят, че пърженето е вредно. Напоследък започнах да го избягвам почти изцяло. Най-много веднъж седмично. А вие колко често пържите в къщи? Има ли някакво значение начина, температурата на пържене, за да е по-малко вредно?

Реклама
# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Не сме особени привърженици на пърженото по принцип, но определени неща ги правим по този начин Wink.
Разбира се, че има значение начина на пържене, не случайно в китайската кухня почти всичко е пържено, пък те имат най-много столетници в света Wink.

# 2
  • Мнения: 1 494
Да и аз си задавам този въпрос точно за китайците. И каква е тайната им?

# 3
  • Smallville
  • Мнения: 993
Не пържа нищо,дори и картофките се научих да пека на фурна,така че да не ни липсват пържените.
Много рядко може би 2 3 пъти в годината ще опържа тиквички,че много ги обичам,но само толкова,другото се пече на фурна или скара

# 4
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
Пържа обикновено в събота и неделя нещо за закуска. Просто децата много обичат мекици, палачинки,  Simple Smileбухти и всякакви неща от този  род. Simple Smile

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Да и аз си задавам този въпрос точно за китайците. И каква е тайната им?

Много висока температура на тигана и мазнината. Това може да се постигне само на газов котлон в уок.

# 6
  • Мнения: 6 461
Избягвам да пържа,но въпреки всичко има храни който няма начин да ги приготвиш по друг начин.

# 7
  • Мнения: 7 474
Много рядко пържа, по-лесно ми е да сготвя манджа или нещо в гювеч отколкото да пържа - мързел, кво да правиш Laughing

# 8
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
никога не съм била фен на пърженето
освен риба и ПК нищо дръго май не пържа
  bouquet

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Рядко. Най-вече пържени картофки, много ги обичам  Flutter
Понякога риба и яйца.
Да ми се събират най-много 10-15 пъти в годината.
Вкусно е, безспорно, ама вредно. Ако не се прекалява, няма проблем. Има си определени граници на температурата в които трябва да се пържи, в хубавите заведения това се спазва. У дома трудно се постига, важно е да е гореща мазнината  Peace

# 10
  • Мнения: 1 355
Сравнително рядко се случва. Вредно е, но пък ми е вкусно, кво да се прави....!

# 11
  • София
  • Мнения: 4 291
Не съм си правила равносметка на пърженията - един , два ... или колко пъти в седмицата, месеца. Въпреки, че е вредно има неща които не могат да се сготвят по друг начин или ако могат не са така вкусни .
Затова си пържа - пържени картофи, пържени тиквички, панирани чушки бюрек, панирани пилешки хапки, паниран кашкавал, пържени филийки, мекици и многооооо други .......и си хапваме вкусно в къщи   food002 newsm68

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 406
Аз пък пържа често. Поне два пъти седмично. Мързел, к`во да правиш  Laughing Щото на мен ми е по- лесно да изпържа нещо, отколкото да сготвя яхния.

# 13
  • София
  • Мнения: 266
Нищо не пържа!Обичам пържени картофи,но като знам колко е вредно пърженето се въздържам Mr. Greenи ги правя печени или на пара Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 7 071
В къщи пържим, когато правим риба, омлет, тиквички /мразя във фритюрника/, т.е. най-малко веднъж в седмицата.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт