Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 78 отговора


Мнения: 1 488
Всички знаят, че пърженето е вредно. Напоследък започнах да го избягвам почти изцяло. Най-много веднъж седмично. А вие колко често пържите в къщи? Има ли някакво значение начина, температурата на пържене, за да е по-малко вредно?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Не сме особени привърженици на пърженото по принцип, но определени неща ги правим по този начин Wink.
Разбира се, че има значение начина на пържене, не случайно в китайската кухня почти всичко е пържено, пък те имат най-много столетници в света Wink.
Цитирай


Мнения: 1 488
Да и аз си задавам този въпрос точно за китайците. И каква е тайната им?
Цитирай

Smallville

Мнения: 993
Не пържа нищо,дори и картофките се научих да пека на фурна,така че да не ни липсват пържените.
Много рядко може би 2 3 пъти в годината ще опържа тиквички,че много ги обичам,но само толкова,другото се пече на фурна или скара
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Пържа обикновено в събота и неделя нещо за закуска. Просто децата много обичат мекици, палачинки,  Smileбухти и всякакви неща от този  род. Smile
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Да и аз си задавам този въпрос точно за китайците. И каква е тайната им?

Много висока температура на тигана и мазнината. Това може да се постигне само на газов котлон в уок.

Цитирай


Мнения: 6 461
Избягвам да пържа,но въпреки всичко има храни който няма начин да ги приготвиш по друг начин.
Цитирай


Мнения: 7 473
Много рядко пържа, по-лесно ми е да сготвя манджа или нещо в гювеч отколкото да пържа - мързел, кво да правиш Laughing
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
никога не съм била фен на пърженето
освен риба и ПК нищо дръго май не пържа
  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Рядко. Най-вече пържени картофки, много ги обичам  Flutter
Понякога риба и яйца.
Да ми се събират най-много 10-15 пъти в годината.
Вкусно е, безспорно, ама вредно. Ако не се прекалява, няма проблем. Има си определени граници на температурата в които трябва да се пържи, в хубавите заведения това се спазва. У дома трудно се постига, важно е да е гореща мазнината  Peace
Цитирай


Мнения: 1 351
Сравнително рядко се случва. Вредно е, но пък ми е вкусно, кво да се прави....!
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Не съм си правила равносметка на пърженията - един , два ... или колко пъти в седмицата, месеца. Въпреки, че е вредно има неща които не могат да се сготвят по друг начин или ако могат не са така вкусни .
Затова си пържа - пържени картофи, пържени тиквички, панирани чушки бюрек, панирани пилешки хапки, паниран кашкавал, пържени филийки, мекици и многооооо други .......и си хапваме вкусно в къщи   food002 newsm68
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 377
Аз пък пържа често. Поне два пъти седмично. Мързел, к`во да правиш  Laughing Щото на мен ми е по- лесно да изпържа нещо, отколкото да сготвя яхния.
Цитирай

София

Мнения: 266
Нищо не пържа!Обичам пържени картофи,но като знам колко е вредно пърженето се въздържам Mr. Greenи ги правя печени или на пара Peace
Цитирай

София

Мнения: 7 065
В къщи пържим, когато правим риба, омлет, тиквички /мразя във фритюрника/, т.е. най-малко веднъж в седмицата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 78 отговора