Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 494
Предполагам всеки е забелязал, че по ТВ често дават екшъни. Мен лично доста ме дразнят, с малки изключения, защото насилието и стрелбата ми идват в повече и не виждам кой знае каква полза от такива филми. Притеснява ме най-вече, че децата ни си изграждат нереална представа както за живота, така и за начините да се справят с възникнали проблеми или противници. Дотук е ясно, но явно, за да се правят такива филми има и кой да ги купува. И от там си зададох въпроса- защо се купуват и харесват екшъните?
Имате ли някакво обяснение за това?

# 1
 • Мнения: 7 611
... Лесно смилаеми, т.е. можеш да си почиваш докато ги гледаш... красиви жени, скорости, комични ситуации ,  адреналин, загадка   ... но никой не те кара насила да гледаш ....

# 2
 • Мнения: 1 494
Мен-да, но какви критерии имат децата?! Там ми се струва проблема- нали те точно тогава формират ценностна система.  Аз иначе успешно боравя с дистанционното... Wink

# 3
 • Мнения: 7 611
Мен-да, но какви критерии имат децата?! Там ми се струва проблема- нали те точно тогава формират ценностна система.  Аз иначе успешно боравя с дистанционното... Wink

Те са за деца ...  Laughing ...но все пак е добре да бъдат подбирани ... моя детко още не е гледал екшън, защото вкъщи не се гледат, но все някой ден... пък и един екшън понякога, действа доста ободряващо

# 4
 • Мнения: 14 965
Мен-да, но какви критерии имат децата?! Там ми се струва проблема- нали те точно тогава формират ценностна система.  Аз иначе успешно боравя с дистанционното... Wink

Децата нямат критерии. Те просто искат да се забавляват. От нас зависи дали, докато го правят ще научат нещо полезно, или ще бъдат осакатени психически. Като не твърдя, че гледането на екшъни осакатява, ако има възрастен до детето и коментират това, което става на екрана. Напр. вкъщи точно такива екшъни станаха повод да запозная сина си с проблема с наркотиците например. Или с нещо друго, което е обществен проблем.
Но деца, оставени насаме с екрана... Лошо.

# 5
 • Земята
 • Мнения: 1 426
И аз се чудя... Може би телевизиите ги купуват евтино... Не виждам друго разумно обяснение...

# 6
 • Мнения: 16 132
Ограничавам доколкото зависи от мен достъпът до такива филми и до други блудкави и направо вредни предавания. Те са евтини, лесно достъпни, лесно смилаеми и за най- елементарните мозъци, нискокачествени, безсюжетни или със сюжет елементарен и достъпен за дете в детска градина и т.н.  Освен това, за срам на родителите, при тях хлапето няма да те пита за какво става дума и да се налагат обяснения.
Преди време бях пуснала подобна тема за кеча и там един участник беше посочил като мотив нещо, което и аз съм чувала- това са, така да се каже" шир потребата на запада"- произвежда се главно за износ, на ниски цени.

# 7
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 544
Том и Джери и филмите Чарли Чаплин също не са романтични комедии.
Хората винаги са обичали екшъните.
Сетете се само за всички героични легенди и песни.

Просто техническите средстава позволяват по-голяма образност в днешно време.
Нищо ново...

# 8
 • Мнения: 16 132
Аз лично не харесвам и Том и Джери, казвала съм го и в предишни теми. Ч. Чаплин също не ми е особено любим, на детето ми също. От настоящата позиция го намирам за елементарен, съжалявам, просто не ми е смешно.
В анимации от типа на Том и Джери не виждам напоследък друго, освен всеобщо и поголовно млатене по главите и всички други анатомични части. Сравнявала съм го Ну- погоди- и там се гонят, но няма безспирен тупаник. Дори на сина по- му допада последното.
Затова лично ограничавам достъпът до тези филмчета.
Съжалявам, че трудно сега по телевизията се намират наистина добри и стойностни филми. Често на мен самата ми се е приисквало да погледам хубаво европейско кино или да пусна добра приказка на сина ми, вместо вечното "та-та-та", но е трудно да се намери. Пък и въобще гледам по принцип телевизията в къщи да се пуска рядко.

# 9
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Не гледат екшъни. Питат страшен ли е филма и, ако отговорим положително, си намират занимание. Не знам до кога ще вярват на нашата преценка, дано да е по-дълго - докато те самите си изградят критерии.

# 10
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Не знам защо са се наложили, но на мен също не ми харесват. Като ученичка като навлизаха гледах няколко пъти, но бързо ми се загуби интереса. Децата трябва да видят за какво става дума. От тук натам никой не може да им каже какво да им харесва - може да им харесат, може и да не. Мен лично никой не би ме накарал да харесам екшъни колкото и да се старае и да ми ги пуска нон стоп. Предполагам всички хора са така и децата включително. Не мисля, че може да им се повлияе на вкуса особено. Тъпо е обаче ако родителите са екшън ценители и в къщи само това се гледа. Тогава детето няма избор и гледа насила или пък не гледа и тъпее, ако няма друг телевизор, а иска да гледа или пък си прави нещо др по-интересно. Но пак казвам - не вярвам да му се повлияе на вкуса - по-скоро още повече да се отврати. Когато мъжът ми гледа екшън примерно аз се изнасям от стаята щото стрелбите ме изнервят. И през това време или гледам нещо друго в др стая или се ровя в нета или се занимавам с каквото ми харесва. Синът ми примерно също си има предпочитания. Не можеш да го накараш да се загледа във всичко. Напсоледък само на реклами обръща внимание или на филм с хубави жени - седи и им се усмихва особено ако те се усмихват.  Joy

# 11
 • Мнения: 1 494
Имаш право донякъде... Но  предполагам не си отраснала с тези филми от детската градина както е сега. Като допълним и компютърните игри, картинката не е от най-приятните. Вкусовете се формират, и то най-вече чрез личния пример на родителите, защото те са най-големия авторитет за малките деца. По нататък идват и приятелите, които също могат донякъде да се подберат от родителите.
А децата искат или не искат, ще видят тези филми. Но не може да се разчита само на тяхната преценка.
Чудя се и защо мъжете повече харесват този тип филми? Може би защото са по-мъжкарски... Thinking Wink

# 12
 • Мнения: 16 132
Моят съпруг ги ненавижда, например. Това е семейна политика- борба безотказна, жестока и неравна с псевдокултурата, налагана отвън.

# 13
 • София, център
 • Мнения: 3 448
В отговор на въпроса ти - на мен не са ми се наложили!

# 14
 • Стара Загора
 • Мнения: 71
Предполагам всеки е забелязал, че по ТВ често дават екшъни.

И мен ме дразнят сапунките, но по ТВ ги дават по-често дори от екшъните. Причината си е една и съща - не натоварващ филм, с който да разпуснеш час-два в скучното ежедневие.
А че децата го гледат - си е въпрос на родителски контрол. По германските телевизии (предполагам и по други европейски) кървавите моменти са доста орязани, сигурно скоро и тук ще стане така.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт