Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • софия
  • Мнения: 2 388
Момичета, пиша тук, защото имам проблем със счетоводителите ми. Тъй като дълбоко се съмнявам във възможностите и знанията им имам следния прагматичен въпрос:
Последните 6 месеца се осигурявам на 1000 лв. Заради една тяхна малоумна грешка имам прекъсване в трудовия стаж 2 дни... Трябва да изляза в майчинство на 5 юни - 45 дни преди термина. Питам:
1. В какъв срок трябва да се подаде болничния в НОИ - да знам да ги гоня
2. Какъв е размера на майчинството ми? Някъде из форума имаше формула, която вадеше цифра на ден, но са изписани хиляда страници поне и не мога нищо да намеря.

Моля ви за отговор, защото много завися от тези пари, а като гледам от счетоводството се свиркат само.

Благодаря предварително

# 1
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
На следващия ден след внасяне на осигуровките за съответния месец се представя информация с декларация обр. 1 в НАП. На същия ден или на следващия може да се подадат документите за облничните листове в НОИ.
Обезщетението за отпуска за бременност и раждане в размер на 315 дни е 90% от среднодневното брутно възнаграждение за последните 6 месеца /във вашия случай м.12.2006-м.05.2007/, но не повече от среднодневното нетно възнаграждение за същия период. Трябва да съберете начисленото ви брутно възнаграждение и за го разделите на сбора на отработените ви дни за периода. По същия начин се прави и за нетното възнаграждение.

# 2
  • софия
  • Мнения: 2 388
мерси

# 3
315 дни ще получавате около 36лв. на ден Ако месеца е с 20р.дни-720лв.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт