Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 458
Имам много кисело мляко ,искам да го изцедя ,но да не го консумирам сега .Може ли след като го изцедя да го съхраня във фризер  newsm78,а като го размразя дали ще става за млечна салата ??
Ох объркано стана но в общи линии е това :изцедено мога ли да го замразя и след време да го размразя и да се консумира или ще му стане нещо .
« Последна редакция: ср, 16 май 2007, 22:10 от ^buba^ »
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
МлЯкото не е подходящо за замразяване, белтъчините претърпяват промяна.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Не се притеснявай, изцеди го много добре и можеш да си го замразиш във фризера. Правила съм това много пъти до преди 3-4 години. Замразявах изцедено мляко в съдове около 1 кг. После се размразява на стайна температура и може да се използва за салати, кремове и тн.
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
И аз съм чувала, че става, но защо ти е? Мляко продават под път и над път...цедено - също.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
И аз съм чувала, че става, но защо ти е? Мляко продават под път и над път...цедено - също.
Права си,  донякъде, защото в повечето случаи  готовото  цедено мляко е с много  вода / с консистенция на гъсто кисело мляко/ отколкото ако си го приготвиш сам.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Когато ще ми трябва цедено кисело мляко правя така:от вечерта на всяка кофичка с кисело мляко правя по няколко разреза с нож от средата на кофичката до дъното,без да режа самото дъно.И така оставям в мивката до сутринта.И готово.
Цитирай


Мнения: 458
Момичета ,не ми трябва цедено ,просто се чудя какво да го правя толкова много мляко .И ми хрумна да го изцедя и ако може да го съхраня във фризер докато ми потрябва Flutter
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Когато ще ми трябва цедено кисело мляко правя така:от вечерта на всяка кофичка с кисело мляко правя по няколко разреза с нож от средата на кофичката до дъното,без да режа самото дъно.И така оставям в мивката до сутринта.И готово.
smile3501 smile3501 smile3501
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
като го размразя дали ще става
Може и да става, но дали няма да загинат полезните бактерии (ако не са заменени с нещо друго де)  newsm78 Не съм много компетентна, разсъждавам просто...
Но бих те посъветвала да си го оползотвориш без да го замразяваш. Малко или много замразяването винаги се отразява на качеството на продуктите. Стана топло и доста вървят айрян, таратор, разни зелении с кисело мляко, желирано или цедено за десерт..... идеите са много  Peace
« Последна редакция: чт, 17 май 2007, 16:58 от anomalia »
Цитирай


Мнения: 6 461
До сега не съм замразявала кисело мляко... Thinking
Пробвай например с една малка дозичка ...виж като го изкараш от фризера какво е станало и тогава решавай дали да замразяваш другото.
Цитирай

Universe

Мнения: 1 508
Работила съм години в зесторанти - там се взема цедено кисело мляко в промишлени количество и се замразява във фризера - минимум поне по 1 месец.
Вкусовите качества на храната не се променят, но за полезността ... не гарантирам.
Ама, всъщност, то в нашите млека няма особено много живи бактерии, така че...
Цитирай


Мнения: 5 125
Ако просто се чудиш какво да правиш с много кисело мляко, можеш да направиш Торта "Мюсли" на sladka hapka. Внимавай обаче, защото води до пристрастяване.  Laughing
« Последна редакция: пт, 18 май 2007, 14:02 от Фукла »
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Колко много е киселото мляко?
Цитирай


Мнения: 458
8 компотени буркана Rolling Eyes
Но вече е свършен факт,щото го изцедих и замразих Very Happy
Специални благодарности на фукла за идейката,със сигурност ще пробвам Peace Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.