Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

сладки картофи

  • 17 май 2007, 19:13 ч.
  • Преглеждания  2 328  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 490
как се готвят , купих си вчера сладки картофи и се опитах да ги наготвя печени във фурната,но нищо нестана Embarassed  как ги приготвяте? изглеждат и по-твърди от обикновенните,а на вкус много ми харесаха като гихапнах в едни познати( но ме досрамя да попитам ка се приготвят и т.н подробности)

Реклама
# 1
  • USA
  • Мнения: 7 091
как се готвят , купих си вчера сладки картофи и се опитах да ги наготвя печени във фурната,но нищо нестана Embarassed  как ги приготвяте? изглеждат и по-твърди от обикновенните,а на вкус много ми харесаха като гихапнах в едни познати( но ме досрамя да попитам ка се приготвят и т.н подробности)

Ами тука ги правят на пай, използват ги и вместо тиква. Иначе на пюре, печени, по същия начин, както обикновените.

# 2
  • Земята
  • Мнения: 1 426
Сладки картофи с ябълки - запечени:

- сладки картофи- 750г
- ябълки - 2
- захар - 2-3 с. л.
- канела - 1/2 ч.л.
- краве масло - 20г
- портокалов сок - 5 с.л.

Обелените и нарязани на тънки парченца сладки картофи и ябълки се нареждат на един ред в намазана с мазнина тавичка. Посипват се със захар и канела. Отгоре се слагат малки парченца масло. Добавя се портокаловия сок и се пече.
 


 

# 3
  • Земята
  • Мнения: 1 426
Манджа от сладки картофи, кайма и домати

- сладки картофи - 1кг
- домати- 4
- кайма- 500г
- лук - 1 глава
- олио
- подправки
- сол

Картофите се белят, мият, нарязват на парченца, пак мият и подсушават. Пържат се в растително масло до потъмняване.
Отделно се запържва лука, добавя се каймата, като се позапържи - и нарязаните домати. Изсипва се върху картофите и се доизпържва на силен огън.
Сервира се горещо с варен ориз за гарнитура.

 

# 4
  • София
  • Мнения: 431
Аз ги пека и после ги ядем с масълце и сирене. Стават превъзходни  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 7 071
Включвам се в картофената тема с един въпрос - вчера правих малки пресни картофчета с копър и чесън, печени на фурна, но не станаха хрупкави, а задушени, защото май прекалих с водата... Rolling Eyes Та питанката ми е - слага ли се изобщо вода, ако искам да станат хрупкави  newsm78

# 6
  • София
  • Мнения: 431
Включвам се в картофената тема с един въпрос - вчера правих малки пресни картофчета с копър и чесън, печени на фурна, но не станаха хрупкави, а задушени, защото май прекалих с водата... Rolling Eyes Та питанката ми е - слага ли се изобщо вода, ако искам да станат хрупкави  newsm78
Аз също  правя с копър , чесън и масло , но в тенджера под налягане. Слагам може би 20гр. вода или по малко  Naughty тогава стават с хрупкава коричка  Peace Държат се не повече от 10 минути ако са пресни  и от най- дребните. Иначе се държат повечко.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 997
и аз бях си купила и ги пекох в фолио,но не станаха хубави.после питах в gotvetesmen,там ми отговориха че стават хубави пържени,но още не съм пробвала

# 8
  • София
  • Мнения: 7 071
Слагам може би 20гр. вода или по малко  Naughty тогава стават с хрупкава коричка  Peace Държат се не повече от 10 минути ако са пресни  и от най- дребните. Иначе се държат повечко.

Мерси  Grinning Както и предполагах - слага се съвсем малко вода  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт