Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 732 отговора


Мнения: 506
Не съм сигурна, че точно в Готварски рецепти е мястото, но все пак става въпрос за хранителен продукт, та искам да ви попитам някой от вас опитвал ли е такова нещо и ако не, чували ли сте отзиви?
Ето информация за тази гъба:
http://www.vselena.com/tibetska_gaba.html
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Моя приятелка я вземаше.Беше много доволна.
Цитирай


Мнения: 826
искам да ви попитам някой от вас опитвал ли е такова нещо и ако не, чували ли сте отзиви?
Ето информация за тази гъба:
http://www.vselena.com/tibetska_gaba.html

информацията от линка е доста преувеличена, естествено  Smile
става дума за, т.нар. "кефирена гъба", руснаците я ползват от векове, пък да са станали чак такива здрави полови атлети...
иначе всичките тези неща могат да се напишат и за българските млечно-кисели бактерии, само дето не звучи толкова екзотично и примамливо, като "гъбата на тибетските йоги" .
няма вълшебни средства (за съжаление)!

полученият от гъбата кефир е млечно-кисела напитка със свойства сходни на айрана и при готвене може да се заменят.
BTW миналата година си играех да си правя кефир, но ми писна.
но някакво блестящо здраве не ме е споходило в резултат на това , както и вталяване също Mr. Green
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
ей тази гъба ли се раздаваше едно време с една папка писания за нея ?

на майка ми някаква колежка и беше дала / майка точно тогава беше и болна / , тя пък после дава на други .... скоро хвърлих  папката с един куп листи със инструкции .
 
Цитирай


Мнения: 16
Брех! На тази гъба да й бяха направили реклама "Лекува всичко", вместо да изброяват какво точно лекува.  newsm78
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Чудесаааааа, чудесаааааа...
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
да и преди 2-3 години нали имаше и едни "животворни " кристали , дето пак се киснеха в вода и не се бъркаше с метален предмет .... и те като гъбите
Цитирай


Мнения: 16
Не им вярвам много много на тези тибетски гъби, хималайски лишаи, араратски тръстики и т.н.  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 1 057
Майка ми от доста време си отглежда една такава, но не е станала по-здрава Smile Ефектът разбира се, е преувеличен.
Жал и е да я изхвърли, та затова ако някой иска... да ми пише на л.с.
Цитирай
Zdravei ! Ot dosta vreme mnogo iskam da si vzema takava tibetska gaba koiato pravi kefir !Imam problemi sas stomaha i mislia 4e  to4no tova shte mi pomogne !! Ako nikoi ima za davane  da kaje - shte izvikam kurier !! 
Цитирай


Мнения: 1 705
Поредната измислица  ooooh! .
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз имах такава преди няколко месеца и я подарих,че ми омръзна все да я поддържам с това прясно мляко...Пък тя трябва да си почива 1-2 месеца в хладилника през извастен период,че иначе се ядосва и прави "кефира" много резлив и нали се сещате как трябва да виси човек в едното място.....Кефира трябва да е сладък иначе ти разстройва .......деня  hahaha
Цитирай


Мнения: 589
Хахах, това е гъбата от моето детство - майка ми много я обгрижваше  Very Happy що мляко сме изяли такова, много го мразя оттогава
Цитирай


Мнения: 7 469
Имах такава гъба - много грижи за малко мляко. Не си заслужава, освен ако не ти е заради занимавката.
Цитирай
Цитат
Аз имах такава преди няколко месеца и я подарих,че ми омръзна все да я поддържам с това прясно мляко...Пък тя трябва да си почива 1-2 месеца в хладилника през извастен период,че иначе се ядосва и прави "кефира" много резлив и нали се сещате как трябва да виси човек в едното място.....Кефира трябва да е сладък иначе ти разстройва .......деня

Как трябва да си почива в хладилника? Ще дадеш ли повече инфо, моля.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 732 отговора