Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 май 2007, 17:04 ч.
  • Преглеждания  1 957  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 12
Здравейте,
моля да ми дадете съвет как да постъпя newsm78. Миналата година забременях, но в 11г.с. направих спонтанен аборт. Установи се, че вероятната причина са ниските нива на прогестерона. При прегледите разбрах, че имам поликистозни яйчници и нередовна овулация. Пих утрогестан шест месеца. Направихме стимулация един курс (3месеца) с клостилбегит, но резултат нямаше. Лекарката ми предложи да направим лапароскопия , за да се премахне по-твърдата обвивка на яйчниците и да започна да овулирам редовно. Тук е проблема, че аз не съм сигурна дали е необходимо да се стига до там. Исках да си запиша час за друг известен лекар, за да имам още едно мнение, но се оказа, че той може да ме приеме на 03.11( остана ми успокоението, че все пак става въпрос за тази година Laughing). Така че моля ако някой е бил в моето състояние, да ми каже как е постъпил, защото вече не мога да си намеря място и  само това ми е в главата. Има и още нещо, което трябва да споделя. За две години аз напъмнях с 25кг. Първоначално си мислех,че това се дължи на факта, че отказах цигарите, но сега вече мисля, че причината са поликистозните яйчници и хормуналните смущения. С много лишения #Crazy съм свалила четири килограма, къде са 25 обаче. Ще продължавам да се мъча, защото стимула ми е голям.
Незнам, само че дали не се залъгвам или да си направя лапароскопията..... newsm78
Предварително искам да благодаря на всички, които ще ми отговорят  bouquet

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
А хормонални изследвания имаш ли?Това напълняване е ненормално според мен и явно има някаква хормонална зависимост.

# 2
  • B HONDA CIVIC
  • Мнения: 2 423
25КГ. ОЛЕЛЕ та това са много килограми направи си хормонални.

# 3
  • B HONDA CIVIC
  • Мнения: 2 423
За лапароскопията какво ти препоръчва твоя доктор ако има нужда все пак и неговото мнение е важно. лапарото не е страшна манипулация ако това те претеснява

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
Според мен от един два прегледа не може веднага да се отсече-лапароскопия.Пиши какви изследвания имаш до сега.

# 5
  • софия
  • Мнения: 903
Консултирай се с друг лекар, по възможност специалист по стерилитет. До колкото съм чела напоследък, т. нар. фенестрация на яйчниците се отрича като лечебен метод.
Можеш да си запишеш час при д-р Персенска от клиниката на д-р Стаменов (предполагам,че за там са ти казали час ноември т. г.). Тя е с по-свободен график и можеш да й се довериш като специалист.
Късмет.

# 6
  • София
  • Мнения: 12
Изследвани ми са :
Prolactin - 251.38
LH - 2.58
FSH - 3.58
Estradiol - 88.44
Progesteron - 2.61

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
Няма референтни стойности.

# 8
  • София
  • Мнения: 12
Няма референтни стойности.
Какво искаш да кажеш с това, извини моята некомпетентност

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
Референтните стойности на изследванията.Би трябвало да са някъде отстрани написани.

# 10
  • София
  • Мнения: 12
cafti:
Референтните стойности на изследванията.Би трябвало да са някъде отстрани написани.
Според тях са в норма с изключение на прогестерона:
Prolactin - 59.0-619.0
LH - 1.9-12.5
FSH - 2.5-10.2
Estradiol - 40-606
Progesteron - 10.62-81.28

# 11
  • София
  • Мнения: 12
Консултирай се с друг лекар, по възможност специалист по стерилитет. До колкото съм чела напоследък, т. нар. фенестрация на яйчниците се отрича като лечебен метод.
Можеш да си запишеш час при д-р Персенска от клиниката на д-р Стаменов (предполагам,че за там са ти казали час ноември т. г.). Тя е с по-свободен график и можеш да й се довериш като специалист.
Късмет.
Благодаря, ще се възползвам да се консултирам с тази лекарка

# 12
  • Мнения: 4 700
violche Реzултатите ти не покаzват поликистоzни яйчници. При ПКЯто ЛХ е увеличено.  newsm78 Ама нека и другите момичета се иzкажат по въпроса.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 484
Аз съм била с поликистозни яйчници, правеше ми едно "светило" хормонални изследвания през 3 месеца и ми даваше какви ли не лекарства!Попаднах на страхотен лекар тя ми препоръча след като ми направи други допълнителни изследвания лапароскопия.И аз мислих като теб и се страхувах, докато пак дойде период на 2 месеца,в които цикъл нямаше,нямаше и бременност, отидох при нея и тя ми каза,че лапароскопията със сигурност не вреди, напротив само може да помогне и аз веднага се съгласих и не съжалявам!Седем месеца по-късно бях бременна!
Съветвам те не се страхувай, хубавото на лапароскопията е,че лекарите имат възможност да направят т.нар. стимулация на яйчниците и да огледат хубаво цялата ти полова система!
А напълняване се дължи по-скоро на това предполагам,че ти се яде повечко сладки неща (което също има обяснение)?

# 14
  • Мнения: 4 321
Преди стимулация с клостилбегит задължителносе прави проверка на проходимостта на тръбите и спермограма! Има много   писано по въпроса, прочети назад по темите. Точно по какъв начин лекаря установи липса на овулация?

А прогестерона  на кой ден от цикъла го изследва?

Съжалявам за аборта Sad

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт