Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 май 2007, 11:57 ч.
  • Преглеждания  943  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Земята
  • Мнения: 1 426
Рецептата е стара и позната, припомням я, защото е много лесна, много вкусна и подходяща за гости за вечеря. Снощи я сготвих по следния начин:
Купих свинска флейка около кило, пакет гъби за левче и голяма кофичка заквасена сметана. Вкъщи се сетих, че се слагаше и топено сирене, но понеже валеше и не ми се излизаше пак, а бях взела синьо сирене, резнах от него едно парче към 100 грама.
Нарязах месото на хапки и позадуших в дълбок тиган. В същия тиган задуших нарязаните гъби с парче масло, след което сложих синьото сирене и разбърках, за да стане на каша. Обърках заедно с месото в една йенска тенджера, изсипах сметаната отгоре, захлупих - и пъхнах за около 40 минути във фурната.
Сервирах с гарнитура задушени пресни картофи с грах и масло.
Взех им акъла на гостите  Laughing

Реклама
# 1
# 2
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
днес ще правя нещо такова само че с картофки и бекон + гъби и сметана   chef

# 3
  • днес тук, утре там...
  • Мнения: 990
Браво ти взе и моя акъл с тая рецепта  Laughing. Звучи ми много вкусно и същевременно е супер лесно. Благодаря ти за рецепта , определено ще я пробвам  Heart Eyes  bouquet

# 4
  • Мнения: 2 538
Аз преди време пуснах тема за тази незнайна, но чудно вкусна манджа.Предварителни подготовки на месото аз не правя.Просто го нарязвам на хапки и заедно с нарязаните гъби, сметаната и друго ако слагам нещо,  го захлупвам в йенска тенджера и докато си пием ракията то само се готви. WinkМързеливо е, а създава впечатление ,че си се бъхтала цял ден в кухнята.

# 5
  • Земята
  • Мнения: 1 426
Да, и аз имах спомена, че всичко сурово се слага, но понеже я нямах записана рецептата и отдавна не го бях правила, реших предварително да позадуша за всеки случай.
Тука някой ме пита на лични слагам ли сол - не, топеното сирене е достатъчно солено.

# 6
  • Мнения: 795
  bouquet:
Да, и аз имах спомена, че всичко сурово се слага, но понеже я нямах записана рецептата и отдавна не го бях правила, реших предварително да позадуша за всеки случай.
Тука някой ме пита на лични слагам ли сол - не, топеното сирене е достатъчно солено.
А когато слагате всичко на сурово гъбите не се ли позапържват преди това?  Thinking

# 7
  • Мнения: 2 538

А когато слагате всичко на сурово гъбите не се ли позапържват преди това?  Thinking
Нищо не се запържва.

# 8
  • София, център
  • Мнения: 2 150
и аз слагам всичко наведнъж

# 9
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
аз съм пробвала на сурово, но картофите изпиват сметаната и става сухо! но при мен вариантът винаги е бил с картофи (защото са ми любими  Blush)

та сега си открих за мен рецептата и първо варя картофите, задушавам гъбите с масло, слагам за малко при тях и бекона и после заедно със сметаната - хоп - във фурната (може и кашкавалче отгоре да се сложи) облизахме си пръстите, момичета   chef

(между другото това е любимото ми ястие в едно заведение, но вече и сама знам как да го приготвям  bowuu)

# 10
  • Земята
  • Мнения: 1 426
И аз днеска го направих, като сложих всичко сурово - не стана лошо, разбира се и по-бързо стана, но все пак като си позапържих миналия път месцата и гъбите, стана доста по-вкусно. Та аз ще си го запържвам оттук нататък.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 413
Това е нещо като Пилешката фантазия май  newsm78 Аз слагам всичко в гювеча да се задуши и накрая го заливам със сметаната и слагам топеното сирене   chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт