Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 601
"Всеки вторник в болница "Токуда" ще се извършват безплатни прегледи за рак на кожата. Дерматолозите ще преглеждат пациентите без направление от личния лекар, но след предварително записване, уточниха от болницата.

Прегледите ще се правят от 12 до 14 ч. С настъпването на горещините зачестяват рисковите фактори, катогорични са дерематолозите. Те препоръчват на тези, които имат съмнения, да се явят на  такъв преглед преди летния сезон, в който влиянието на слънцето е особено неблагоприятно за кожата, каза д-р Росица  Денчева, началник на отделение "Дерматология и венерология". Според нея от въздействието на ултравиолетовите лъчи предраковите образувания на кожата могат да преминат в ракови.
Желаещите да бъдат прегледани безплатно могат предварително да се запишат на тел: 02/ 4034 933 и 02/ 4034 123. Тези, които не са успели да си запазят час за преглед, могат да го направят на място в болницата, на бул. "Никола Вапцаров" 51."


http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=340277


# 1
Не знам дали бих отишла. А ако ми открият нещо? Те прегледите са безплатни, а при установяване на диагноза? Благодаря все пак.

# 2
  • високо
  • Мнения: 4 366
Не знам дали бих отишла. А ако ми открият нещо?
ако ще го откриват по-добре да го открият на време!

аз все пак не разбрах кои групи се считат за рискови? признавам си, че не съм особено запозната  Blush

# 3
  • Враца
  • Мнения: 4 534
Не знам дали бих отишла. А ако ми открият нещо? Те прегледите са безплатни, а при установяване на диагноза? Благодаря все пак.
как може да мислиш така? Колкото по-рано се хване толкова по-големи са шансовете, затова нищо не ти пречи да отидеш, а ако има някоя бенка, която изисква внимание може да се махне, преди да е направила проблеми, затова нищо не пречи да отидеш.
аз все пак не разбрах кои групи се считат за рискови? признавам си, че не съм особено запозната  Blush
принципно говорят, че хората с по-светла кожа са в по-рискови, но това не е задължително, ако е имало тежко изгаране на слънцето, роднина с такъв проблем и атипични бенки. Правилото abcd- http://healthcare.utah.edu/healthinfo/images/ep_0137.gif
трябва да се наблюдават бенки дали не растат, да си променят цветя, да не кървят, сърбят.
разбира се и всяко правило си има изключение, затова има лекари, които поставят дианозата, не трябва намирайки бенка, която ни изглежда проблемна  да се самодиагностицираме, а всъщност да няма нищо.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 995
Мерси, сега ще се обадя за час.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт