Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
как може в домашни условия да си направим чипс като тези които си купуваме от магазините ? Понякога мн. ми се яде но магазина е мн. далече от нас.Има ли някаква рецепта или трик за правенето им? Thinking newsm78  chef
Цитирай


Мнения: 386
Аз мисля че не може точно като купения да стане в домашни условия.
Цитирай

София

Мнения: 32
За годежа си моя приятелка беше направила картофена пюре с рози от домашен чипс. Значи може - просто трябва да нарежеш много тънки картофени колелца и после пържиш.
Цитирай


Мнения: 110
Аз съм правила веднъж.С помоща на картофобелачката обелваш от картофа тънки кръгчета и пържиш във фритюрника.Но трябва да внимаваш да не се препържат.Стават много хрупкави и мазни Mr. Green
Цитирай


Мнения: 4 735
Не са мазни, важно е да са на високи градуси и да не се препържват, само леко да сменят цвета си.  Не се пълни кошницата на фритюрника наведнъж, пускат се около 1/3 от него, като не трябва да са накуп, а всяко самостоятелно пуснато - така стават най-добре.
Правила съм много пъти
Рязала съм кръгчетата и на ръка, и с машинката за колбаси/хляб - както и да е, трябва да са прозрачно тънки и еднакво дебели навсякъде. След това - във фритюрника, ако нямаш - в тенждера с много олио.
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Картофките се нарязват на много тънки парчета.Правила съм и става.Няма същия вкус ,но пък е в домашни условия.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз правя на фурна, понеже не ям пържено. Нарязвам картофите на много тънки филийки (с рендето Бьорнер става идеално, ако имате подходяща приставка на кухненския робот, също става добре). Смесвам зехтин със сол и подправки и обърквам картофите. Редя в тава и пека в загрята силна фурна.
Цитирай

София

Мнения: 804
за да станат по-хрупкави се накисват във вода картофите да излезе скорбялата
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.