Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пускам тази тема ,ако имате идеи за нещо от леко остарели  Crazy и сладки палачинки. Тук купуваме такива, готови, заради Криско, който обаче изяжда 2-3, но те нямат голяма трайност, а се продават в пакет по 20. Все ги хвърялм, знам за торта, ама солена, а тези са сладки. Дали някой не може да ми даде рецепта за някакъв сладкиш или нещо да напарвя от тях  Thinking
Цитирай


Мнения: 974
Имаше тема за сладка палачинкова торта /сори ама не се сещам автора Embarassed/
Ставаше дума за сладка палачинкова торта като между палачинките се слагаше крем на д-р Йоткер, но не с мляко, а сметана
Това си спомням.... идеята на мен ми хареса, но така и не ми остана време да я пробвам  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 739
Ако свариш някакъв крем и ги заливаш, докато е топъл, би трябвало да се получи добре. Може би ако имаш тортена форма с такъв диаметър, ще е добра идея да ги сложиш в нея, за да се напоят с крема, а не да изтече между тях, ако ги редиш в чиния. (Яла съм такова нещо, само че беше направено от гофрети, ама те са порести и поемат лесно крема, предполагам, че ще трябва да поизчакаш да се напоят добре).
Вкъщи не остават палачинки за такива експерименти, понеже ги харесваме и притоплени, та още не съм имала възможност да пробвам нещо такова, въпреки че правя голяма доза
Цитирай


Мнения: 330
КАТО отворя пакета на разни от този род (тортили, тако, пофърчета), остатъка вкарвам във фризера.
Цитирай


Мнения: 12 996
Можеш да си направиш торта, като използваш палачинките за блатове, а кремът да е по избор - сметанов или някакъв друг. Украсяваш с пресни плодове и... готово!  Laughing
Друг вариант - баба ми навремето нареждаше в тава останали палачинки или катми и ги заливаше със захарен сироп. Престоява няколко часа, докато поеме и се получава интересен сладкиш. Пак може да го украсиш по избор.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 352
Нарежи ги на лентички, карамелизирай захар в тава, сложи палачинките отгоре и залей със смес за крем карамел. Ще стане вкусно.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Нарежи ги на лентички, карамелизирай захар в тава, сложи палачинките отгоре и залей със смес за крем карамел. Ще стане вкусно.

А после да пека може би?  newsm78

Виж, за фризера не съм се сещала  Embarassed

Торта, да, добра идея  Peace
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 352
А после да пека може би?  newsm78


Да, да, както се прави крем карамел с кроасани.
Цитирай

София

Мнения: 431
Ето я моята палачинкова торта.
Правиш крем от нишесте . В немного голяма правоъгълна тавичка редя най- отдолу  няколко палачинки, като тези които слагам отстрани трябва да излизат от тавичката. Другите ги намазвам с крема и ги навивам на руло и редя докато запълня тавата.  Изливам част от крема и редя втори пласт , най- отгоре ги завивам ,пак крем и много настърган шоколад. Престоява поне 1-2 часа в хладилника . Става много хубава , но трябват много палачинки и поне 2 нишестета  Naughty
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Плачинкова торта, много я харесвам.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Каланова, това малко прилича на баклава. Звучи вкусно, но при цените на орехите тук май ще я оставя за пробване в Бг  Laughing
Цитирай


Мнения: 2 548
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102468.0
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Нарежи ги на лентички, карамелизирай захар в тава, сложи палачинките отгоре и залей със смес за крем карамел. Ще стане вкусно.

Хайде, пека, малко май прегорих захарта, ама нищо. После ще се отчета с впечатления и снимки  Hug
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 352

Хайде, пека, малко май прегорих захарта, ама нищо. После ще се отчета с впечатления и снимки  Hug

Чакаме atwork!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ето, стана супер. Само едно нещо не стана, но аз някъде яявно сгреших, макар че съм правила често крем-карамел и досега не ми се е случвало - карамелът на дъното остана твърд. Разтопих го, испах отгоре сместта, пекох в друга тава с вода, оставих да изстине във водата (дали това не беше грешката?)  Thinking

Ина че вкусно, стана идеално, ето
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора