«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца с увреждани€ и хронични забол€вани€
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
1-107 от 107 отговора

ѕри рома, пурите, какаото и бабиериндосите

ћнени€: 3 607
мами помогнете ми - ћалечка ми е с висока температура а н€ма кой да излезе да ми купи ефералган на свещички. осден вода и оцет кажете нещо друго.дадох панадол но дакато подейства..
÷итирай


ћнени€: 2 567
ћиличка и аз друго освен оцета незнам.
Ѕети като беше веднъж с 40 € увивах с мокри чаршафи и това свали много бързо температурата.
÷итирай

The new Earth

ћнени€: 1 933
yosarian,
 ало€н редовно ми вдига “ до 40градуса.Ќикога не му давам нищо. ъп€ го с хладка,към студена вода за около 15мин и “ спада,след което и той се успоко€ва.¬инаги действа.
÷итирай
¬ камерата на хладилника държа две малки бутилчици с вода (около 300 мл).  ато имаме температура, увивам шишетата в кърпи и ги слагам под мишниците. “ака се държи, докато подейства лекарството.
ѕо същи€ начин действам и като се ударим, за да избегнем цицините и синините.
¬ книгата на ’айнерман за лечебните сокове пише, че температура се свал€ със сокове от праскови и от круши (разреждам ги с вода, ако са сладки детето ми не ги пие, а сега давам компоти, см€там, че са малко по-добри от изкуствените сокове). јко температурата е от ангина, е добре да се даде чай или компот от малини (ако не сте на антибиотик).
»ма и вариант, да се потопи детето в корито с хладка вода. »скрица Ќадежда беше писала за него.
ќправ€йте се по-бързо!
÷итирай


ћнени€: 2 567
«абравих да ти кажа, че лекарката от бърза помощ тогава ни каза, че мокрите чаршафи се увиват около детето само до под мищниците.
÷итирай

The new Earth

ћнени€: 1 933
— чаршафите е много гадна процедурата,много по-щад€що и ефективно е къпането.јз дори не го къп€ в корито,а на мивката директно под стру€та-т€ло,косичка,всичко...и той вече си знае,че така ще му олекне и кротува.«абравих да кажа също,че давам и водичка да пие.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 710
ј лекарката какво каза? обади и се - те тр€бва да са на лини€?  ой ви е лекуващ лекар?
ћного течност - аз знам за сок от малини и давам на децата от него - имаме домашен. ћного харесвам напоследък нурофена - мисл€, че е за деца над 6 месеца - ама вие вече сте над тази възраст. »наче хладката вода е 100% ефикасна - това май ти е най-подръчното.
÷итирай


ћнени€: 2 567
јми незнам дали е по гадно , защото направо къпане когато Ѕети е имала температура не съм пробвала.
ѕросто лекарката от бърза помощ веднага това ни накара да направим и даде ефект и то незабавен.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 394
—уров картоф - настърган и увит в кърпа (тензухена или пък фина носна кърпа) налагам на челото и слепоочи€та.
ќбикновено комбинирам с кърпа, напоена във вода или вода с малко оцет.

—уров картоф, нар€зан на филийки и наложен на слепоочи€та или челото също действа.

„увала съм, че много бързо свал€ температурата и намазване на петичките с белтък, но аз не съм го пробвала.

»наче прав€ и всичко от гореизброените неща - мокри чаршафи, мокри чорапки, хладка бан€, панадол, ефералган свещички.
¬ краен случай, при много висока температура (моите вдигат р€зко и много висока температура - редовно ми изкарват акъла с температури от 40 градуса) давам н€колко капки течен аналгин (задължително обаче консултирано и контролирано от педиатър).
÷итирай

в село на заво€ преди Ўенген

ћнени€: 4 244
ѕри нас ползват извара в тензух увита и налагат с тези компреси прасците на детето
Ќе е толкова стресиращо и доста добре действа.
ќхлаждане на табанчетата на крачетата с хладни бутилки и на челото влажна кърпа
ќт това по нежно не се сещам. ќстаналите методи са направо зверски.
÷итирай

ѕри рома, пурите, какаото и бабиериндосите

ћнени€: 3 607
Ѕлагодар€ на всички ¬и, че се отзовахте толкова бързо. ћоже би с търсачката щ€х да намер€ поне 10 подобни теми, но беба така се беше отпуснала, че н€мах време д€ ров€.  
ћного ви благодар€ Ћетиси€, »скрица ,  арамел, ћа€, ƒебеланка и ћамма. ≈стествено научих толкова много неща, че си ги копирах. Very Happy
÷итирай
»мам опит с висока темп отпреди н€колко дни и мога да ви кажа нещо много ефикасно и изпитано от мен и Ѕобо. «начи стъпалцата се намазват с мед, обуват се чорапки, отгоре се обуват найлонови торбички и после пак чифт чорапки. —лед 10 минути всичко ще е наред.Ќие така се борихме срещу та€ напаст температурата.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 394
ћомичета, два дни се вид€х в чудо. ƒребосъков ми направи 39,6 градуса температура и поддържаше над 38,5 близо 36 часа.

≈то какво събрах като съвети освен наприсаното от вас:
- ћокри с оцет и вода чорапи на краката, ръцете и под мишниците.
- ћазане с 1-2 белтъка (свал€ло температурата моментално) и след това измиване.
- ћо€т доктор (който не е педиатър) ми препоръча, ако не успе€ да  € свал€ с обичайните методи, да му дам в краен случай половин ампулка течен аналгин. “емпературата на мъжо редовно € оправ€м с течен аналгин, но не знаех, дали на бебоче може да се дава подобно нещо.

 акто и да е ... ¬ъпреки всички опасени€ за грип и ала-бала и изписаните антибиотици от педиатърките, мо€т док се оказа прав за "диагнозата"! Wink
–≈«”Ћ“ј“Џ“ —» —“–”¬јЎ≈!!!!!!!!!!!!!! »ћјћ≈ —» ѕЏ–¬ќ «ЏЅ„≈!!!!!!!  ppp  smile3533
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 710
јми честито ви зъбче тогава.
јма много висока температура от зъб - възможно ли е? » принципно аналгин се дава на бебе, ако си сигурен, че не е алергично към аналгина. «атова се пробва само с н€колко капки и то през устата, за да може да ги повърне в случай на нужда.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 539
ƒа ви кажа, моето момченце винаги при никнене на горен зъб, вдига неверо€тни температури, почти 40 градуса, като 2 пъти, докато разберем, че е така, му предписваха дори антибиотик, защото и гърлото му се зачерв€ва, повръща (което също е от високата температура) и вс€какви екстри.  ато резултат си сменихме лични€ лекар и реагираме много спокойно на тези неща.  Smile
»наче за методите за свал€не на температура - всикчки изброени по - горе, ги прилагаме и ние. Smile
÷итирай

The new Earth

ћнени€: 1 933
 ало€н при вс€ко никнене на зъбче ми вдига 40 градуса “.Ќо това не се случва при повечето деца.“ой дори и да е малко превъзбуден,пак качва висока “.
 акто е казала и ћа€,аналгина е опасен,защото може да доведе до алергична реакци€.ѕознат доктор скоро го б€ха викали при едно детенце,на което дали аналгин за “.ƒетето беше направило алегричен шок,оток на ларингса,обрив по ц€лото т€ло...едвам го спасиха Sad “а той тогава ми каза в никакъв случай да не се дава аналгин на дете.»ма толкова други начини за свал€не на “,че не е оправдано да се рискува по такъв начин. акто съм казала,аз свал€м “ —јћќ с къпане с хладка вода.Ќе давам никакви лекарства.» винаги има незабавен ефект.
SIANA,честито ви зъбченце и целувки за малкото зайче Love
÷итирай

Ѕерковица

ћнени€: 1 858
ѕоследни€ път когато имахме висока температура аз € свал€х с къпане в хладка вода (температурата беше от гърлото) и наистина действа но при нас е за кратко за околко 15мин. и после всичко на ново в крайна сметка направи пневмони€ от къпането и лежахме 10 на системи с конска доза “ерцеф!
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 1 870
ќт опит ще ти кажа,че най-ефикасна е  комбинаци€та сиропче с парацетамол(търг. марка е без значение)+н€колко капки течен аналгин(неговото количество зависи от възрастта на детето).√аранци€ ,че ще има ефект.
÷итирай

в кра€ на града

ћнени€: 4 269
ќт опит ще ти кажа,че най-ефикасна е  комбинаци€та сиропче с парацетамол(търг. марка е без значение)+н€колко капки течен аналгин(неговото количество зависи от възрастта на детето).√аранци€ ,че ще има ефект.
» двете са аналгетици, н€ма ли да се получи предозиране, ако се взимат едновременно? јз знам комбинаци€та от парацетамол и ибупрофен (Ќурофен). ѕри малки деца изб€гват течни€ аналгин (не знам защо  Embarassed), само при тежки случаи, когато по друг начин не може да се смъкне “...
÷итирай

ѕри рома, пурите, какаото и бабиериндосите

ћнени€: 3 607
ј аз за аналгина съм чувала в че в ≈вропа изобщо н€ма такова чудо. ƒа и на деца и то бебета, знам че изобщо не се препоръчва. “о и амидофен вече не се дава на деца де...
÷итирай

високо

ћнени€: 4 366
ј аз за аналгина съм чувала в че в ≈вропа изобщо н€ма такова чудо.

верно е. и в ўатите е забранен, доколкото знам. причината е, че има ужасно много случаи на силни алергични реакции. с 2 думи можеш да си умреш от аналгинче. в Ѕ√ се шири мнението, че сме имали "по-такъв ген" newsm78 и нас тази алерги€ не ни лов€ла newsm78 Shocked аз лично съм много скептично настроена към подобни тези, още повече, че много близка мо€ при€телка + баба ми са алергични към аналгина. та, аз на моето дете аналгин не бих дала, но всеки си решава...най-добре да не се налага!
÷итирай

гр.ѕловдив

ћнени€: 2 456
ƒа се включа и аз. ƒо скоро не познавах много високите температури, докато една нощ сина ми ме събуди ,цели€ трес€щ се! “олкова се изплаших и помислих че прави н€какъв гърч! Ѕеше се свил на топка и буквално се тресеше! «а около полович час вдигна 40 градуса! от почти нормална температура и се отпусна като парцал! ќсвен нурофена грабнах оцета и мокрите кърпи и за половин час € свалих с 1,5гр. —лагат се под мишниците, около ши€та, в слабините или пред лактите, т.е. там където минават големите кр. съдове. Ќе се прекал€ва, държат се н€колко минути и се смен€ м€стото! ј на краката обувате чорапки натопени в разреден оцет!  Ќ€ма начин да не подейства и в същото време се изб€гва опасноста от простуда , като при къпането!
÷итирай
с мокри чорапи с оцет обуваш изсъхват и пак мокриш обуваш отново Very Happy
÷итирай
ЌјЎ≈“ќ ƒ≈“≈ ≈ ¬ƒ»√јЋќ Ќя ќЋ ќ ѕЏ“» ¬»—ќ ј “≈ћѕ≈–ј“”–ј! Embarassed ј —Џўќ ћЌќ√ќ „≈—“ќ—≈ –ј«ЅќЋя¬ј ј ≈ —јћќ Ќј 2 √ќƒ. » ѕќЋќ¬»Ќј ѕ»—Ќјћ» ¬≈„≈!!! #Cussing out
÷итирай


ћнени€: 1 193
да се включа и аз, освен всичко изброено слагам на пъпчето долната коричка на хл€б напоена с оцет и вода ( равни части).
за течни€ аналгин знам че се дава една капка на килограм тегло.има ефект.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 2 018
наши€ хомеопат каза, че краката се затопл€т, а челото и ръцете се охлаждат.. често се допускала грешката да се охлаждат всичките места.. не било правилно.. аз редувам нурофен с ефералган и панадол
÷итирай

ѕри хората,които обичам!

ћнени€: 16
¬ момента сме с 40,3 температура и да ви кажа честно изобщо не ме интересува,че ’ексалгина на места е забранен,защото само той € свал€ светкавично.–азбира се го давам под лекасрки контрол и —лава Ѕогу до сега не е имало проблем.ќтносно останалите методи-при предишната гнойна ангина и чаршафите не помогнаха,по-скоро имахме облекчение със студени€ душ,не см€там метода за зверски,защото с такава температура ћони е отпусната и н€ма сили дори да врещи Crying or Very sad Ќурофена е хубав,но при такава висока температура според мен е безпомощен ooooh!
јко може н€кой да напише този метод с белтъците,че не ми стана €сен къде се мажат ще съм благодарна Peace
÷итирай

ѕазарджик

ћнени€: 708
Matia, пробвай със сапунена вода. До половин час сваля температурата с градус и половина най малко. В съд с хладка вода натъркай сапун и после с тази вода цялото телце на детето. Щом изсъхне - пак. Така няколко пъти. Този съвет ми го дадоха от "Бърза помощ" една кошмарна нощ. В същото време  обувай чорапки натопени в равни количества вода и оцет. Успех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 287
¬ момента сме с 40,3 температура и да ви кажа честно изобщо не ме интересува,че ’ексалгина на места е забранен,защото само той € свал€ светкавично.–азбира се го давам под лекасрки контрол и —лава Ѕогу до сега не е имало проблем.ќтносно останалите методи-при предишната гнойна ангина и чаршафите не помогнаха,по-скоро имахме облекчение със студени€ душ,не см€там метода за зверски,защото с такава температура ћони е отпусната и н€ма сили дори да врещи Crying or Very sad Ќурофена е хубав,но при такава висока температура според мен е безпомощен ooooh!
јко може н€кой да напише този метод с белтъците,че не ми стана €сен къде се мажат ще съм благодарна Peace

јко в момента сте с тази температура, веднага отивай да € свал€ш.“ова е форум, не е чат - не чакай незабавен отговор.¬карай детето в хладка вана или корито.¬ краен случай хладен душ.“емпература на водата около 36-37 гр.ѕодръж го там детето и постепенно ще свали температурата.Ќе го завивай, а го облечи само по гащички и тениска.ƒай му да €де сладолед - студеното ще охлади вътрешно т€лото, ще свие кръвоносните съдове в гърлото и ще облекчи ангината.Ќе давай горещи чайове, а студени напитки.
÷итирай

ѕри хората,които обичам!

ћнени€: 16
 атина просто исках да знам за напред,иначе хладката вана веднага свърши работа,то от една година 3 ангини вече съм станала половин лекар ooooh! ј за сладоледа само съм чувала,че е хубаво в такава ситуаци€ да се дават ама пусти страх Rolling Eyes ¬чера дори ми иска детето,така,че б€гам да взема Smile
Ѕлагодар€ bouquet
P.S. ¬ момента сме 37,8 Peace ƒано тази нощ мине по-леко от вчерашната,все пак ни е 2-ри ден на јЅ Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 287
Matia - за сладоледа.Ќапълно погрешно е бабешкото схващане да се затопл€ детето при температура.Ќапротив - охлажда се ц€лото т€ло, но постепенно.—тудените чаршафи са много непри€тни за детето, а и р€зкото свал€не на температурата е опасно - може да изпадне детето в шок.—ладоледа охлажда вътрешно т€лото и свал€ температурата.ѕри зачервено гърло, пак давай сладолед - както казах свива кръвоносните съдове в гърлото и облекчава.¬сичко това го знам от личната лекарка и точно така си гледам децата вече 9 год.
» още нещо ще ти кажа - не точно по темата.ѕри ангина, или гной в гърлото прав€ следното /пак лекарски съвет/. ѕрав€ си разтвор от равни части ¬аготил и вода - по 1 ч.л. - прав€ си тампон по следни€ начин - на кра€ на един молив слагам парче памук, увивам с бинт и привързвам с конец.—тава чудесен стерилен тампон - топ€ в разтвора обилно и просто намазвам сливиците./не търкам, а намазвам  Naughty /—тава буквално за две секунди.Ќаистина не е при€тно, но с две обтривани€ дневно спест€вам антибиотик.ѕреди години мен са ме мазали с гранофорин по същи€ начин в болница.ћазал ме е лично най големи€ ”Ќ√ лекар в Ѕ√.–азствора от ¬аготил и вода е по бързодействащ обаче.ј когато махна по този начин гнойта - ще видиш как остава на тампона - и спада и температурата и облекчава гърлото.
Ќе се страхувай от сладоледа, а от антибиотика.
”спех  Hug

÷итирай

ѕри хората,които обичам!

ћнени€: 16
Ѕлагодар€ ¬и за помощта bouquet Hug
÷итирай
zdr az sam edin mlad ba6ta na 25 god  efektivno svalqne na temperatura razbii beltak samo ,vav kupi4ka sas vilica i namaji na glezenite i kitkite na dateto .
÷итирай
I nie sme imali problem s temperaturata ot baba mi znam nastaggani surovi kartofi na hodilata. Izpitano e deistva !
÷итирай

¬арна

ћнени€: 2 018
вчера изпитах една рецепта много добре подейства.. 1ч.л. сода се добав€ към добре разбит белтък + 1с.л. оцет и 1с.л. раки€.. намазахме ѕ≈“»“≈ и сгънките на крака и ръце + подмишниците.. добре подейства
÷итирай


ћнени€: 7
јз да ви кажа само с мокри чорапки в оцет и вода равни части и малко сода бикарбонат - прави фимична реакци€. «адължително Ќ”рофен защото ѕанадола не действа толкова бързо ама го редуват че така ми каза доктора.—ъщо каза че е добре да се даде Ќурофена на —вещички.ƒнес цели€ ден се борих стази “ и сега малки€ сладур спинка без “.
÷итирай


ћнени€: 6
“ова знам аз като средство против висока температура, казано ми е от един германец: лимон се изцежда във вода и детето се обтрива с кърпа от рамото към пръстите и от бедрата към пръстите на краката. ÷елта е да се разнесе топлината равномерно защото обикновено крайниците са студени и разнас€йки така температурата, в останалата част от т€лото температурата спада. ј ако н€ма разлика в топлината, н€ма по-добър метод от добри€ стар оцет .
÷итирай

Sofia

ћнени€: 52
- при деца- 1 жълтък се разбърква добре с 1 с.л оцет. ¬ сместа се потап€т 4 кърпички. 2-те се вързват около китките, другите 2- около глезените;
- със суров белтък се мажат петите преди л€гане и се обуват чорапи;
- смесват се равни части раки€, оцет и 5 аспирина. —ъс сместа се обтрива ц€лото т€ло, без слабините;
- т€лото се маже със следната смес- 1 белтък, 1 с.л оцет, 1 с.л раки€, 1 с.л сода бикарбонат, 2 аспирина и се увива с чаршаф;
- скилидките на 1 глава чесън се вар€т в 1 л вода с 5 с.л захар. ѕрецежда се и се взема по 2 с.л на час;
- 1 малка червена люта чушка и 1 ч.л захар се вар€т в 1,5 ч.ч червено вино пет минути. »зпива се на малки глътки, докато е топло и се л€га;
- смесват се 200 г кисело мл€ко и 175 мл сок от тиква;
- 2 с.л върбинка се вар€т 5 минути в 500 мл вода.  исне 15 минути и се прецежда. ѕие се вместо вода;
- цв€т и плод черен бъз се запарват в 750 мл вода и се изпива на 3 пъти;
- 2 с.л листа малина се заливат с 1 ч.ч вр€ла вода.  исне 1,5 часа и се прецежда
това е което аз открих в нета,но засега съм пробвала само метода с оцета и този с белтака.за съжаление не мога да свал€ температурата под 39 градуса  Crying or Very sad но продължавам да обтривам.поне не опираме пак до 40.1  Confusedн€кой може ли да ми каже опасна ли е,ако се поддържа дълго време температура от 39 градуса?
p.s.това с белтъка еднократно ли се прави или на интервали докато спадне температурата?
÷итирай

ѕри любимите ми хора!

ћнени€: 1 652
ќбтриването с аспирин не се прилага при деца, много е опасно. » лекар ми го е казвал и тук из нета съм го чела. ƒействайте по-добре с останалите изпитани методи.

ѕри нас най-добър ефект оказва вана само с вода. “ на водата е с 2 градуса само по-ниска от “ на т€лото.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 52
нормалната температура или моментната  Thinking
÷итирай

ѕри любимите ми хора!

ћнени€: 1 652
нормалната температура или моментната  Thinking
ќт температурата в момента.
÷итирай

високо

ћнени€: 4 366
самата температура 39 градуса не е опасна, но за поддържането и има причина, ко€то тр€бва да се разбере.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 2 359
на мен една сестра в болницата ми каза тампонче памук напоено със спирт на пъпа
незнам обаче дали това помогна , защото и лекарства давах и студени компреси на челото слагах
н€кой ако е пробвал също да пише
÷итирай

—офи€

ћнени€: 476
 рис вдигна 40 градуса, дадох ’ексалгин 15 капки по лекарско предписание и слагах студени компреси на челото посто€нно и свалих до 38.2, сега пак качи 39, но ще изчакам, важното е да не стига до 40 градуса.
«на€ за, че след 18 часа децата вдигат температура при настинки и грип.
÷итирай

софи€

ћнени€: 615
ћоето изпитано средство е чай/отвара от сминдух. »ма го във всички бакалии при подправките.
¬ар€ 1ч.л. в 200мл. вода 5 минути. ƒава се по 1 с.л. на 10-15 минути. —вал€ от 38,7 ......при по-висока  давам лекарства. ƒейства безотказно....а и може да се подслади
÷итирай

Ѕургас ...

ћнени€: 3 985
аз знам,че най-ефективно,безвредно и нестресиращо за детето е хладка вана,ако н€маш вана-поливаш с хладка(Ќ≈ студена) вода 10-15 мин.пада с 1-2 градуса,но все пак зависи от конкретното състо€ние.
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
ƒъщер€ ми е с гнойна ангина и поддържа вис. температура над 39 градуса вече 4-ти ден. ¬ече н€ма налепи, според педиатърката, но гърлото е още зачервено.
»скам да попитам на тази възраст може ли да се използва ¬аготил и помага ли само при зачервено гърло, ако н€ма налепи. ј ако н€ма налепи, нормално ли е да продължава да вдига толкова висока “ Rolling Eyes
ƒруги€т ми въпрос е, този компрес с меда на ходилцата, мога ли да го приложа като л€га да спи, въпреки че н€ма “, защото съм дала Ќурофен newsm78
÷итирай

—траната на чудесата

ћнени€: 123
Ѕебето ми е на 10 месеца и днес ц€л ден има температура, като стигахме до 38,2 най-много. ѕреди два часа имаше 39 и док каза веднага 6 капки ’ексалгин. ƒадохме й и смъкна до 38,3, но сега прочетох колко е опасно. ѕросто н€мах време да чета, за първи път вдига толкова висока температура и то от зъб. ћного са ни трудни зъбите, вече ми омръзна,защото всеки път се разбол€ва.
—ега намазахме петичките с белтък и т€ заспа. ƒано не вдига през нощта,че си ме е страх много.
÷итирай


ћнени€: 1
Zdraveite mili mami! Nie sa6to imahme problem s T .Moeto mani4e vdigna visoka T (40 gradusa), koqto ne spada6e ot "Nufofen" i sve6ti4ki "Eferalgan". Lekarkata ni kaza da pravim oblivane pod du6a kato postepenno ot topla minavame kam studena voda.
  Az bqh 4uvala ot nqkade, 4e trqbva da sable4a mal4o goli4ak za 5 minutki i sled tova da go obleka, no ne da go navleka,a po- leko oble4en.
 Dano vi e ot polza.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 925
ѕри нас почти вс€ка болест или настинка върви с много висока “ - над 38 градуса. при последното ни боледуване беше два дена с 39.5 и малко ту- надолу, ту- нагоре.
ѕървото което  свал€ висока “ е течен аналгин - или сегашни€ ’ексалгин - по 10 капки се дават.
–едуването на ѕанадол, Ќурофен и течен аналгин през два часа, но това за деца над 2 годинки.
—вещички - много помагат, но тр€бва да се внимава да се сложат хубаво, за да не изтече от дупето и да н€ма ефект. “акива са ¬ибуркол и ≈фералган.
ѕървоначално се слага оцет с водичка като компреси на челото и крайниците. јко не спада “ - събличате детето голичко, топите чаршаф в студена вода и го увивате, после го завивате със завивка. Ќепри€тно е, но действа. —коро го научих от една лекарка, ко€то викахме посред нощите заради почти 40градуса “.
÷итирай
мами помогнете ми - ћалечка ми е с висока температура а н€ма кой да излезе да ми купи ефералган на свещички. осден вода и оцет кажете нещо друго.дадох панадол но дакато подейства..
    zdr na vsi4ki...az znam ot moqta maika edin metod i pri nas deistva  zna4i namazva6 xodiloto na bebeto deteto moje i pri vazrastni da se prilaga sas sapun pri malkite bebeta bebe6ki sapun a pri dr s toaleten sapun i mu datqvate valneni 4orapki na bos krak....moita kukla vinagi kato e zvane gripa i ima temperatura go pravq i deistva...........uspex na vsi4ki mami
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
мами помогнете ми - ћалечка ми е с висока температура а н€ма кой да излезе да ми купи ефералган на свещички. осден вода и оцет кажете нещо друго.дадох панадол но дакато подейства..
    zdr na vsi4ki...az znam ot moqta maika edin metod i pri nas deistva  zna4i namazva6 xodiloto na bebeto deteto moje i pri vazrastni da se prilaga sas sapun pri malkite bebeta bebe6ki sapun a pri dr s toaleten sapun i mu datqvate valneni 4orapki na bos krak....moita kukla vinagi kato e zvane gripa i ima temperatura go pravq i deistva...........uspex na vsi4ki mami

а за колко време действа този метод? в смисъл ако не е инцидентно вдигната температурата, а се смъква и после пак се качва и така...
÷итирай

’асково- ѕафос

ћнени€: 267
ћного полезна тема  Hug
ћойто момче от 2 дни е с висока “,грип,подържа 38 -39 и нещо (казвам и нещо,защото се борим със термометъра всеки път като се мъча да премер€ пустата “ ) . акво ли не прилагах - чорапки с оцет и сода,компреси на челото, алпол,резултат има за 1-2 часа и после пак вдига  Tired,ƒокторът днес му изписа јЅ и ми е много кофти,че тр€бва да му го давам,но ме е страх да не се влоши,ако не му го дам  newsm78.ѕреди малко € свалихме с хладка бан€,но сега пак взе да дига,не знам вече какво да прав€  ooooh!. ƒ-рът каза,че до н€колко дни ще спре да вдига  ooooh!,аз ще се побъркам още 2-3 дни с “,на всичкото отгоре и нищо не €де,ама нищо  Confused
» да ми препоръчате хубав “ и бърз най-вече,имам и електронен и обикновен,за сега мер€ с обикновени€,че др ми показва винаги 35 г  Crazy. ъде е най-лесно да се мери,за сега се мъча под мишничката,но той не се спира и съответно само предполагам колко “ има  ooooh!
÷итирай

софи€

ћнени€: 615
ћного полезна тема  Hug
ћойто момче от 2 дни е с висока “,грип,подържа 38 -39 и нещо (казвам и нещо,защото се борим със термометъра всеки път като се мъча да премер€ пустата “ ) . акво ли не прилагах - чорапки с оцет и сода,компреси на челото, алпол,резултат има за 1-2 часа и после пак вдига  Tired,ƒокторът днес му изписа јЅ и ми е много кофти,че тр€бва да му го давам,но ме е страх да не се влоши,ако не му го дам  newsm78.ѕреди малко € свалихме с хладка бан€,но сега пак взе да дига,не знам вече какво да прав€  ooooh!. ƒ-рът каза,че до н€колко дни ще спре да вдига  ooooh!,аз ще се побъркам още 2-3 дни с “,на всичкото отгоре и нищо не €де,ама нищо  Confused
» да ми препоръчате хубав “ и бърз най-вече,имам и електронен и обикновен,за сега мер€ с обикновени€,че др ми показва винаги 35 г  Crazy. ъде е най-лесно да се мери,за сега се мъча под мишничката,но той не се спира и съответно само предполагам колко “ има  ooooh!

аз съм мерила “ на –а€ в сгъвката на крачето (задната страна на кол€ното) когато беше бебе.  ато смен€хме памперса € залисвах нещо за да седи мирна и използвах да мер€ “
÷итирай

¬арна

ћнени€: 114
разбит белтък на сн€г се налага по стъпалата и се слагат чорапки - оказа се че е много ефективно средство  Peace
« ѕоследна редакци€: чт, 07 €ну 2010, 14:41 от mama Ety »
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
разбит белътк на сн€г се налага по стъпалата и се слагат чорапки - оказа се че е много ефективно средство  Peace

ами то хубаво, че е ефективно, но никой не писа колко точно дълго продължава действието му, когато детето поддържа посто€нно висока “ Thinking
÷итирай
кажете как да свал€ на малкото ми момченце температурата /ако може веднага/но даите друг метоб освентози с оцета
÷итирай

’асково- ѕафос

ћнени€: 267
кажете как да свал€ на малкото ми момченце температурата /ако може веднага/но даите друг метоб освентози с оцета
прбвай с белтъка,както са написали момичетата по-горе или с компресче със студена вода,днес ми казаха и спирт 70 г смалко памуч на сгъвкте,но това не съм го изпробвала  Thinking. олко е висока “?
Ќие сега сме с белтък на стъпалата,но не можах да го разби€ добре,че мн плачеше малки€  ooooh!
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
кажете как да свал€ на малкото ми момченце температурата /ако може веднага/но даите друг метоб освентози с оцета
прбвай с белтъка,както са написали момичетата по-горе или с компресче със студена вода,днес ми казаха и спирт 70 г смалко памуч на сгъвкте,но това не съм го изпробвала  Thinking. олко е висока “?
Ќие сега сме с белтък на стъпалата,но не можах да го разби€ добре,че мн плачеше малки€  ooooh!

после може ли да споделите за колко време белтъкът смъква “ и след колко време се вдига отново Blush
÷итирай

’асково- ѕафос

ћнени€: 267
кажете как да свал€ на малкото ми момченце температурата /ако може веднага/но даите друг метоб освентози с оцета
прбвай с белтъка,както са написали момичетата по-горе или с компресче със студена вода,днес ми казаха и спирт 70 г смалко памуч на сгъвкте,но това не съм го изпробвала  Thinking. олко е висока “?
Ќие сега сме с белтък на стъпалата,но не можах да го разби€ добре,че мн плачеше малки€  ooooh!

после може ли да споделите за колко време белтъкът смъква “ и след колко време се вдига отново Blush
да ти кажа веднага € смъкна ,но не беше висока- 38 и за н€колко минути стана 37.5  Peace,много доволна останах,повече не е вдигал,дано и през ноща да не вдигне  Praynig,но вече му е 3 ден и не би тр€бвало да вдига пак  Rolling Eyes
за по-висока “ н€мам наблюдени€
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
кажете как да свал€ на малкото ми момченце температурата /ако може веднага/но даите друг метоб освентози с оцета
прбвай с белтъка,както са написали момичетата по-горе или с компресче със студена вода,днес ми казаха и спирт 70 г смалко памуч на сгъвкте,но това не съм го изпробвала  Thinking. олко е висока “?
Ќие сега сме с белтък на стъпалата,но не можах да го разби€ добре,че мн плачеше малки€  ooooh!

после може ли да споделите за колко време белтъкът смъква “ и след колко време се вдига отново Blush
да ти кажа веднага € смъкна ,но не беше висока- 38 и за н€колко минути стана 37.5  Peace,много доволна останах,повече не е вдигал,дано и през ноща да не вдигне  Praynig,но вече му е 3 ден и не би тр€бвало да вдига пак  Rolling Eyes
за по-висока “ н€мам наблюдени€

ћного ти благодар€ за отговора. Ѕързо да оздрав€ва малкото юначе Hug
÷итирай


ћнени€: 14
Ќа моето детенце свал€м температурата, като го съблеча голо, насъпунисвам си добре ръцете с детски сапун и мажа по телцето. —пада с около градус . —ъщи€т ефект има и ако се намаже ц€лото т€ло със спирт или домашна силна раки€ - 60 градуса. ѕри нас действа. ƒано на н€кой свърши работа.
       ѕомага и сок от малини, но да  е истински сока, а не с консерванти и подсладители. 
÷итирай


ћнени€: 41
—амо искам да кажа ,че тр€бва да се внимава със смъкването на температурата-не тр€бва да става р€зко,а постепено.јко температурата е до 38, не бързайте да давате лекарства-все пак това е защитна реакци€ на организма.
÷итирай


ћнени€: 8
—амо искам да кажа ,че тр€бва да се внимава със смъкването на температурата-не тр€бва да става р€зко,а постепено.јко температурата е до 38, не бързайте да давате лекарства-все пак това е защитна реакци€ на организма.
—ъгласна съм с теб! Ќо за деца с епилепси€ тази  вече е Sad висока “
÷итирай


ћнени€: 41
»маш предвид,че има опасност от гърч?Ќе съм запозната и не мога да коментирам.
÷итирай


ћнени€: 14
http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … pti&Itemid=56
÷итирай


ћнени€: 22
Здравейте скъпи мамчета. Моята скъпа и мила Бобка днес вдигна 37.5 (сутринта) отидохме на лекар и той каза , че малкото бебе ще си има зъбки. Тя е вече на 11 месеца- а ги чакаме от 4 месец Smile (от тогава ни раздразниха). Преди около час вдигна 38.2- дадохме й " Нурофен"- просто защото друго не и действа, от "Панадола" вдига още по - висока Т. Нослето и се разтече и незнам дали всичко това са симптоми на "зъбчетата". Smile Кажете ми своето мнение. А за подръчни средства и аз знам само за "оцета"  bouquet Успех на всики мами, татковци и техните съкровища!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 425
—рам, не срам, ще сподел€.ћажа стъпалата и дланите с урина.» не защото съм н€ко€ мърла, а защото помага.  огато баба  ми каза да го направ€, изгледах € като луда, що за диващина! Ќо когато детето ти изгар€, готова си да пробваш всичко.”рината не тр€бва да е от детето с температура, а от н€кой домашен, не мирише и детето изобщо не разбира с какво го мажете.ќцетът им причин€ва още по гол€м некомфорт, според мен и го отб€гвам.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 925
 огато една нощ викахме спешно лекар - забрани да се слага оцет  Thinking
 аза просто да го увием в мокър студен чаршаф - ц€лото т€ло. ƒаде ни свещички. јми действително от 39.5/ко€то поддържаше поне 2 часа/ за около час температурата падна на 37. —ъщо така знам и съм пробвала, че течен аналгин/’ексалгин/ по 10 капки през два часа - смъкват.
÷итирай


ћнени€: 43
Ќай-доволна съм от капки ’ексалгин,ѕанадолът не ни действа,а Ќурофенът е нестероидно противовъзпалително и аз като лекар макар и не педиатър см€там,че не е най-удачното средство за малки деца
÷итирай


ћнени€: 248
ѕри висока температура свал€йте памперса на малките деца и ги остав€йте само по гащички!
 ато е с много висока температура сина ми  го слагам във ваничката за къпане с хладка , но не студена вода и се къпеме продължително , смен€ме водата и така докато не спадне температурата. Ќе е нужно да е ледена водата, а само с температура по-ниска от тази на детето с н€колко градуса- все пак това си е честа физика по топлото т€ло отдава топлина към по -студената вода.
÷итирай

pleven

ћнени€: 1
mili maiki az li4mo sam probvala pove4eto metodi za svalqne na temperatura i sa mnogo efikasni,oba4e znam ot medicinsko lice 4e ,karpite sas voda i ocet ne se slagat na 4elito ,za6toto temperaturata izliza prez ustata i tova ne e dobre za dixatelnite organe ,taka4e slagaite samo na kra4etata i ra4i4kite ili uvivaite sas 4er6av no ne i na 4elito ,savat ot men.Smile
÷итирай


ћнени€: 14 170
јз обувах мокри чорапки и слагах мокри кърпи на китките и челцето на дъщер€ ми . »маше бърз ефект !
—ъщо така свещички ефералган , но т€ не винаги позвол€ваше . ќт нурофен сироп също съм доволна .
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 925
—нощи вдигнахме висока “ и днес - темата се по€в€ва отново.
ƒа, Ќурофен при нас по-бързо смъква, в сравнение с ѕанадола например. » капки течен аналгин най-вече.
—ега това давам, плюс много плодови сокове и течности, нон стоп изстисквам от портокали и грейпфрути и чай от лайка с много мед.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 14
» ние вече 2 дни сме с температура 39-40.ƒобре ни подействаха свещичките ефералган и чаршафи с оцет и вода, къпане с хладка вода. —валихме, пак качи и така...днес е малко по-добре.ѕри мен панадола не свал€ ако е 39 и отгоре.
÷итирай

Varna, Bulgaria

ћнени€: 3
здравейте мами,да добав€ и аз-  тампонче с оцет и го прикреп€те към пъпчето с помоща на лепенка, ако вашето бебе като моето не търпи мокри неща върху себе си
÷итирай

—офи€

ћнени€: 53
» ние сме с висока “ днес Sad —мъкнах € за сега с панадол и чаршаф, напоен с оцет и сода. ўе видим до кога ще е ниска “. Ќо ми се струва, че пак ще се качи.... newsm78 Crying or Very sad
÷итирай

¬идна нарцистична клюкарка

ћнени€: 2 930
ѕреди време, когато синът ми беше на около две години, една вечер вследствие на вирусно забол€ване вдигна  много висока температура - 40,4 градуса , а само час преди това беше 38 .ќбадихме се на спешна помощ и(не отидохме в спешен, защото от предишен опит знаех, какво висене ни чака с болното дете, въпреки температурата- просто там всички са спешни и н€ма как...)  след като разговар€х с лекар, екипът дойде на петата минута.
ќще с влизането лекарката ме попита къде е бан€та и просто ми измъкна детето от ръцете и както си беше с пижамката, го сложи под течащата вода в мивката.ѕодържа го там около 2-3 минути, като го намокри само до кръста(каза, че когато температурата е много висока и става въпрос за малко дете, не тр€бвало да се мокр€т гърдите )  и после както си беше с мократа пижама го уви в суха хавли€ и каза да стои така около 30-40 мин. ћалко след процедурата температурата спадна до под 38. –азбира се, дадохме и лекарство но то както знаем започва да действа след време(при нас пон€кога минава час и нещо ) .ѕрез следващите 1-2 дни, направихме процедурата н€колко пъти, защото синът ми има известна непоносимост към температуропонижаващите лекарства...
“ака и не разбрах защо, но лекарката на н€колко пъти хубаво ми се накара, за това, че б€х слагала компреси с оцет на детето си newsm78
÷итирай


ћнени€: 14 170
јз също съм чувала ., че оцетът е напълно излишен .

Ќикога не съм го използвала ,  охлаждащи компреси само с вода и  мокри чорапки .  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 53
ƒа сподел€, че борбата продължи и през нощта Sad Ќамокрих чаршаф с хладка вода и € увих в него за една-две минути, после смен€х с друг чаршаф и така десетина пъти. —лед това започна да се понижава температурата. Ѕ€х дала преди това пак панадол. ƒо сутринта беше ок.  ато стана пак имаше лека “, но с панадол € свалихме.  онсултирахме се с личната днес и т€ препоръча да редувам панадол с нурофен и ми изписа коластра на н€каква фирма. ѕри нас този път се оказа вирус + зъби. ƒосега б€ха само зъби и аз н€как си се б€х настроила за това, но днес бързо ми охладиха " страстите" и сега € наблюдавам посто€нно за “. Ћошото е, че не иска да €де и пие много малко вода. Ќе пиша и не ака, то н€ма какво... ќф, дано да се оправи скоро, че много се мъчи мишката... Praynig
÷итирай


ћнени€: 14 170
hoty Hug

 ак сте ?
Ќаблюдавай детенце . јко почне да се отпуска и да спи много , значи се е обезводнило .
“р€бва да му включат система . Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 53
hoty Hug

 ак сте ?
Ќаблюдавай детенце . јко почне да се отпуска и да спи много , значи се е обезводнило .
“р€бва да му включат система . Peace
happy mama, благодар€ за загрижеността, по-добре сме.  bouquet Ќ€ма “ вече повече от 24 часа. ѕие водичка, не много, но все пак е нещо, но не иска да €де... ƒнес много се изнервих, че не иска да €де и й се накарах, а не тр€бваше, нали се бори с вируса организма, има нужда от малкото енергийка, ко€то му е останала...ј аз искам да € "хаби" да разгражда н€каква си храна! “ака ме е €д на себе си, но вече ми дойде в повече и не издържах.. #Cussing out —ега ще € събуждам от следобеден сън и мисл€ многооо да си € гушкам! Hug
÷итирай


ћнени€: 14 170
hotyHug

–адвам се , че сте по-добре . Smile

«а липсата на апетит , не се тревожи .
ѕравилно разсъждаваш , това е защитна реакци€ на организма , да си пести енерги€та за борба с болестта , а не да € хаби за преработка на храна .
¬ажното е да не се обезводн€ва .  Peace

Ѕързо оздрав€ване ви пожелавам !  Hug
÷итирай

¬идна нарцистична клюкарка

ћнени€: 2 930
ќх  ooooh! сега като си прочетох по- горното писание, излиза , че докторката ми е намокрила детето със студена вода от чешмата, а всъщност т€ беше при€тно топла.... “ на водата не бива да е по-ниска от 36 градуса. “ова важи в най-гол€ма степен за малки деца, защото както ми об€сниха тогава,  р€зката  температурна разлика може да предизвика гърч.
÷итирай


ћнени€: 14 170
ќх  ooooh! сега като си прочетох по- горното писание, излиза , че докторката ми е намокрила детето със студена вода от чешмата, а всъщност т€ беше при€тно топла.... “ на водата не бива да е по-ниска от 36 градуса. “ова важи в най-гол€ма степен за малки деца, защото както ми об€сниха тогава,  р€зката  температурна разлика може да предизвика гърч.

“очно така е . Peace
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 256
ћили мами ,да ви сподел€ и аз едно изпитано средство.
–ежете на кръгчета кромид лук и слагате на ходилата.ќбувате с чорапки.“ спада ,а и спомага да не € вдига детето много висока,защото лукът € дърпа.
÷итирай

в сърцето на едно ангелче

ћнени€: 950
—тудени компреси на прасците,като се редуват на едното и на другото краче.—лага се на едното краче макс.за 20мин,след това на другото,пак за толкова.ѕри на с това подейства добре.—валихме €,поне за сега.. Confused
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
—тудени компреси на прасците,като се редуват на едното и на другото краче.—лага се на едното краче макс.за 20мин,след това на другото,пак за толкова.ѕри на с това подейства добре.—валихме €,поне за сега.. Confused

 олко градуса беше температурата? ѕосле вдигна ли пак?
÷итирай

в сърцето на едно ангелче

ћнени€: 950
38,5.ƒа вдигна след 2ч.,но преди това с нищо не можех да € свал€,а т€  поддържа темп.от снощи заради ваксина .
÷итирай

ƒрама и см€х:)

ћнени€: 1 705
38,5.ƒа вдигна след 2ч.,но преди това с нищо не можех да € свал€,а т€  поддържа темп.от снощи заради ваксина .

ƒано бързо да се пребори принцесата Hug
÷итирай


ћнени€: 94
ƒобър вечер мами,дъщер€ ми вдигна висока “ и ѕанадола не и помага.“€ е на 7 месеца и с какво мога да и € свал€?ћисл€ и да не € къп€ или с по-хладка вода може?ѕомогнете ми мол€ ви
÷итирай

в сърцето на едно ангелче

ћнени€: 950
—тудени компреси на прасците,като се редуват на едното и на другото краче.—лага се на едното краче макс.за 20мин,след това на другото,пак за толкова.
„орапки напоени с оцет и вода.
»зкъпи €,но гледай водата да не е по-ниска от 36гр,да е долу горе толкова,като нормалната телесна температура.» като € къпеш използвай повече сапун.ƒаже най-добре € разхлаждай постепенно,да не пада р€зко температурата,защото това също не е хубаво.
—ъщо знам със сапунена ръка да и натъркаш гръбчето,ако не помогне н€ма да навреди.ѕравила съм го,но отзиви не мога да дам,защото съм го комбинирала с други неща.
–езенчета лимон,завързани с бинт от вътрешната страна на китките и на ходилцата.
ћажеш ходилцата с мед-това само съм го чувала.
ћай друго не се сещам.”спех,дано всичко мине бързо.¬ирусно ли е?ѕиши после как е детенце? олко е температурата?јко имаш свещички,на нас ни помагат повече от сиропите.
÷итирай


ћнени€: 94
Ќе е вирусна,не е и болна.ћисл€ че е от зъбките,защото горните венци са и много подути и червени.ƒолните изкараха много леко,но горните €вно са по-трудни.—ега е добре,играе си и н€ма висока “,но утре ще € вод€ при педиатъра да € види.ћного благодар€
÷итирай


ћнени€: 1
ZDRASTI MAM4ETA...MOQ PALAVNIK SY6TO VDIGA VISOKA TEMPERATURA NO OT BEBE MU DAVAM PANADOL SPORED TEGLOTO MU I EFERALGAN SVE6TI4KI....PANADOLA E NA 4h.,A EFERALGANA E SUTRIN I VE4ER PREDI LQGANE ...V KRAEN SLU4AI MOJE DA SE DADE HIKSALGIN NO NO E HUBAVO DA se dopitate do lekarq na detenceto...
÷итирай

Razgrad

ћнени€: 1 851
јз пробвах метода с белтъка. Ќамазах ходилата с белтък и обух чорапки с вода и оцет. «а 10 минути падна от 38,7 на 38 градуса.
÷итирай

blg

ћнени€: 18
запис
÷итирай


ћнени€: 18
ћоето дете не търпи нищо върху себе се . “оест нищо мокро. Ќито чорапи и кърпи с оцет нито само с вода - нищо. “ова с белтъка не съм го пробвала. јко н€кой има метод за накарване да търпи нещо мокро ще слуд€ темата за иде€. ¬ момента сме с 38—. не съм давала още нищо само лепенки  ”Ћ ѕј„.
÷итирай

blg

ћнени€: 18
«др krasteva_rosica аз бих те посъветвала да опиташ с хладен душ,това е което помага на моето момче и не го тръвмирам.”спех за следващи€ път  Laughing
÷итирай


ћнени€: 18
¬иждам, че темата е стара, но да сподел€ мо€ опит от н€колко дни насам. ƒъщеричката ми е на 1 г. и 1 м. ќт три дни има висока “, без никакви други симптоми. ћиналата седмица ни биха ваксина, сега й избива зъбче и го отдавах на това. ѕървата нощ свал€х “ с нурофен. “ази нощ обаче беше доста тежко. ƒокато детето спеше изчетох всички теми за температурата. ѕърво гореше ц€лата, намокрих чорапки с вода и малко оцет, и слагах напоена кърпичка на китките. «а половин час наистина свали “ до 37, 5 и се успокоих малко. —лед два часа ми вдигна 39, 4 , дадох нурофен, който изобщо не подейства. “ози път главичката й гореше, а т€лото беше по-хладно и беше настръхнала и предположих, че й е студено и тр€бва да € зави€, изпаднах в н€каква паника вече. —тана 6 часа и почнах да приготв€м багаж за болница. “€ се събуди и този път не правих опити да € приспивам, а исках просто да € ободр€. “ака по н€какъв начин стана малко по-добре или поне така ми изглеждаше като е будна. ќтидохме при педиатърката и се оказа, че е ангина. ќтново ни каза, че Ќурофена е по-добър от ѕанадола, понеже не само свал€ “ ами и лекува. —утрин и вечер свещичка Ќурофен, през ден€ сироп нурофен веднъж.  аза, че най- добри€ и безвреден начин да се свали бързо “ е потап€не на детето до главичката във вода 37 градуса за около 10 минути. Ќаистина днес го правих два пъти и за сега е в доста добро състо€ние, като имам предвид до об€д как беше. ѕредписа ни и ’ексалгин (5 капки), само в случай, че вдигне пак над 39 градуса, като отново да се потопи във водата докато подейства. јнтибиотик каза, че не е препоръчително след ваксина, тъй като можело да развали ефекта й. “ова го пиша само за информаци€, дано помогна на н€ко€ майка в това положение. 
«а чорапките с оцет каза, че изобщо не е тр€бвало да се прави, понеже свал€ “ на т€лото за сметка на “ на главичката.
”спех на всички  Hug
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 18
ћоето дете не търпи нищо върху себе се . “оест нищо мокро. Ќито чорапи и кърпи с оцет нито само с вода - нищо. “ова с белтъка не съм го пробвала. јко н€кой има метод за накарване да търпи нещо мокро ще слуд€ темата за иде€. ¬ момента сме с 38—. не съм давала още нищо само лепенки  ”Ћ ѕј„.


» мо€та не търпи нищо и пищи, за това се опитвам да го прав€ докато спи или ако е будна във вид на игра, за да й стане интересно. Smile
—ега са ни предписали и свещички за “ и каква игра ще измисл€м за т€х обаче ми е бедна фантази€та Smile
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 618
ћо€ също не търпи нищо, когато има висока температура. Ќа нас ни помагат бан€та с хладка вода и обтриване на телцето с кърпа с хладка вода и оцет (особено в сгъвките на подмишниците, крачетата, около врата и ходилата) - последни€ път вдигна над 39 и само това помогна, защото свещичките се напъваше и ги вадеше, а през устата всичко повръщаше. Ќо, намазването с кърпа напоена с хладка вода и оцет свали температурата под 38.5 за около има-н€ма 10на минути (е, в€рно, че много плака, но по-добре това, отколкото да реве, когато го бодат да му слагат инжекции и абокад).
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 2
бихте ли ми погнали със съвет,бременна съм и се разбол€х от летен вирус,сложиха ми система за да не повръщам повече ,но сега имам висока температура и не знам какво да прав€ оцет и вода не помагат,също и течностите
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 618
ћоже да си вземеш, ако искаш, хладък душ - в никакъв случай не студен, а хладък. —лед като се подсушиш остани по бельо и си сложи под мишниците, между сгъвките на краката, на врата и на ходилата кърпи напоени със студена вода и оцет (€бълков), така полеж към 15-на минути, после пак хладък душ и би тр€бвало температурата да ти е спаднала поне с един градус. “ова, поне при мен, вършеше работа. ѕарацетамол би тр€бвало да са ти изписали да пиеш, нали? јко всичко това не помогне, би тр€бвало да те приемат в болница за изследвани€ и лечение...
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 62
«ащо държите да свал€те температурата?
ƒоколкото съм запозната, именно при висока температура организмът се справ€ по-лесно с инфекциите. —чита се, че и 40 градуса не са много...
— това свал€не на температура, с ти€ парацетамоли и нурофени май само се забав€ процеса на оздрав€ване и дори се активират по-силно инфекциите.

“ечности и лежане му е майката Smile
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 618
ћдааа, а след това, √отина, детето ти може да мине на антиепилептици...
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 62
“рънци!
Ќе казвам н€кой да чака до 40 градуса, просто така се см€та при дофтор€та.
Ќад 38.8 е добре да се помогне с хладна бан€ за леко понижаване на температурата, не ударно.
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 14 170
ƒа не дава √оспод детето ти да направи гърч, хич н€ма да чакаш 38 гр. Tired Tired
÷итирай ѕубликувано от: компютър


ћнени€: 1
Ќа нас личната ни каза компот от череши,че също свал€ “,сподел€м,защото никъде не го прочетох.
÷итирай ѕубликувано от: компютър
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
1-107 от 107 отговора