Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кьолн

Мнения: 978
Здравейте мами, искам да ви попитам знае ли някой как се приготвя маринована риба и по-точно трицона т. е. ситна риба? Благодаря предварително!
Цитирай


Мнения: 404
Маринована риба "Перла"-Почистваме главите ,измиваме я хубаво от кръвта ,правим силна саламура и държим около 20 часа.След това я изплакваме с вода  и я накисваме 12 часа в оцет или в разтворено лимонтозу във вода .Общо за ден и половина става,слага се в буркани с запържено и изстудено олио за да издържи повечко време иначе за бърза консумация може и в норм.олио  Hug 
Цитирай

Кьолн

Мнения: 978
Благодаря ти ,Зен! Точно за перла ме интересуваше. Желая ти лек ден!
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Да.Сафрид. Желателно е да "узрее" /да престои/в олиото, поне седмица.
Цитирай

Горна Оряховица

Мнения: 58
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Да.Сафрид. Желателно е да "узрее" /да престои/в олиото, поне седмица.
Ние правим така и скумрия...  chef
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Ние правим така и скумрия...  chef
Скумрията става на най-вкусна консерва  ТАКА
Цитирай

ES

Мнения: 1 863
Маринована риба "Перла"-Почистваме главите ,измиваме я хубаво от кръвта ,правим силна саламура и държим около 20 часа.След това я изплакваме с вода  и я накисваме 12 часа в оцет или в разтворено лимонтозу във вода .Общо за ден и половина става,слага се в буркани с запържено и изстудено олио за да издържи повечко време иначе за бърза консумация може и в норм.олио  Hug 

Супер рецепта, ще я пробвам със скумрия.
Цитирай


Мнения: 423
Момичета, веднъж направих с цаца, но отвътре рибките бяха с кръвта и костите не бяха омекнали.Как да избегна подобен резултат?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Почистената риба се слага в саламура (морска сол се разтваря във вода и се пробва със сурово яйце , когато потъне достатъчно , т. е. почти цялото, е готова).Престоява 24 часа .Изважда се и се поставя в оцет за 48 часа (за по-едри риби, или с по-големи кости и 60 часа , за да се стопят). Изважда се  , отцежда се и залива с препържено изстинало олио. Между рибата се слагат дафинов лист, бахар и черен пипер.  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.