Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Spain

Мнения: 3 337
просто не мога да пропусна да споделя възторга си от тях  Smile правя ги ве4е няколко пъти и обират овации
 направих ги по рецепта на  тесто  за козунак на ГАби-С .
тестото :
1 кг.брашно
300 гр.захар
25 гр.мая
250 гр.масло
250 гр.мляко прясно
6 яйца
лимонова кора
плънки
 1 .някакъв вид сладко (сполу4ливи за мен бяха сладко от бели 4ереши и сладко от ягоди )
 2. те4ен шоколад
 3. канела и с4укани орехи

приготвяне
след като омесим тестото   и из4акаме да втаса го разделяме на  топки или просто вземаме от тестото малко по малко . правим топ4ета и ги разто4ваме на кръг .разразваме кръг4ето -така 4е да полу4им 8 триъгълника - добавяме плънката и навиваме от дългата 4аст към стесняващата се .завиваме леко краи4етата на кроасаните навътре и ве4е са готови за пе4ене . разбивам едно яице и ги намазвам отгоре . фурната вклю4вам на 150 градуса и за около 20 мин кроасаните са готови .(готови са когато се за4ервят отгоре ) приблизително ми се полу4ават около 40 кроасана ..но аз винаги правя смесено обикновени козуна4ени кифли и кросани с плънка .
 Бон Апети !

за имащите машина за хляб
тестото приготвям в нея като леко увели4авам дозата (просто такива мерики и теглилки имам Smile )
 слагам на око около 300 гр мляко (вместо 250-те в рецептата ) ,
около 40 гр мая
и ми отива малко пове4е брашно -1,1 кг някъде .
първона4ало слагам те4ните продукти - млякото с маята , маслото (предварително разтопено ) , яицата , после добавям лимоновата кора , захарта и  брашното .
понеже машината ми е пригодена за 1,2 кг готов хляб (сире4 обикновено се ползва по около 700 гр брашно ) като сложа килото брашно леко го разбърквам в на4алото да се обърка добре ,ако видя 4е е доста те4но тестото довавям още брашно  . вклю4вам на програма за тесто (тя е 4ас и половина  със втасването) . някъде  20 мин докато свър6и програмата ве4е ми е втасало много тестото и затова вадя 4аст от него и оставям останалото да доовтаса . от там нататък деиствам по гореописания ред за приготвяне на кроасаните .
 голямо благодаря на Gaby_s за прекрасното тесто Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.