Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 473
 Много харесах на вид тази торта и вчера се наканих да я направя. Баткото много я хареса и цяла вечер повтаря, че била върховна.

 Чудех се защо се нарича американска, и се сетих че подобна торта съм яла на детски рожден ден в KFC.

Продукти:
125 г размекнато масло
250 г захар
2 яйца
3 капки ванилова есенция
1 с.л. настъргана портокалова кора
125 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
125 мл мляко

За крема:
3 жълтъка
50 г захар
50 г брашно
375 г мляко
1 с.л. масло
1 с.л. портокалов сок
2 капки ванилова есенция

За глазурата:
120 г шоколад
3 с.л. течна сметана
2 с.л. пудра захар
  Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до пенообразно състояния, добавяме яйцата, ванилията и настърганата портокалова кор. Брашното пресяваме и смесваме с солта и бакпулвера. Внимателно добавяме в маслената смес брашното и млякото, започвайки с брашното, редувайки ги. Формата за печене (20 см в диаметър) постиламе с хартия за печене и мажем с масло( аз не я намазах).  Изливаме сместа и печем в нагрята фурна при 180 градуса 40 минути. Готовия блат оставяме да изстине във формата и режем на 2 части.

Крем:
Жълтъците разбиваме до  пенообразно състояние, добавяме по-рано смесените брашно  и захар, млякото загряваме и 1/3 добавяме към жълтъците. Тази смес добавяме  към  млякото след като кипне, държим още  1 минута на котлона. Отстраняваме от котлона , добавяме  ваниловата есенция и сока, преливаме в друг съд, покриваме с фолио и поставяме в хладилника до пълното охлаждане.
 След това намазваме 1-я блат с крем и покриваме с втория блат.
 Готовата торта покриваме с глазура. За глазурата: шоколада разтапяме на водна  баня, добавяме сметаната и захарта, разбъркваме. За глазура аз сложих готова производство на фабрика "Победа", но стана твърда и като натиснеш с виличка крема изскача отстрани.
 
« Последна редакция: пн, 21 май 2007, 16:17 от sladur4e*2 »
Цитирай


Мнения: 349
sladur4e*2 ,
Първо поздравления за тортата  bouquet
Явно е толкова вкусна, колкото и изглежда  chef

А това http://www.cook-talk.com/forum/index.php е един от моите любими сайтове, радвам се, че и на теб ти харесва.
Цитирай


Мнения: 473
 Ddoychinova, благодаря ти. А за сайта, заплюла съм си още няколко торти, но ще трябва карам по-бавно, че идва лято.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
1 ст.л. цедры апельсина 1 с.л. портокалови кори
1 ч..л. пекарского порошка 1 ч.л. бакпулвер
1 ст.л. апельсинового сока 1 с.л. портокалов сок
2 капли ванильного ароматизатора 2 капки есенция ванилия
3 ст.л. сливок 3 с.л. сметана

Чудесно изглежда тортичката, браво    chef
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Залепнах за екрана, направо е прекрасна. Задължително ще се пробва.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Изглежда супер, ама ми е доста сложна...  Sad
Цитирай


Мнения: 473
Kомментарии Lariskin: описание выглядит сложно, на самом деле все не так страшно  И очень вкусно!
  Peace
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
   Мерси за рецептата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.