Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Персийски изкушения

  • 21 май 2007, 16:03 ч.
  • Преглеждания  945  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Почерпиха ме с едни вкусотийки и реших да ги направя и аз. Получиха се божествени.



Бяха купени от магазина, така че рецептата си я нагласих според както ми заприлича от вкуса  Grinning.
Сърцевината е паста от фурми, тук я има в магазина в найлончета по 200 грама. Смесих със 100 грама натрошени орехи. За обвивката използвах тесто за мексикански булчени скадки, всъщност е тесто за масленки. Аз имам някаква стара рецепта за масленки с пепелива вода и други щуротии дето ги няма тук, затова винаги използвам мексиканската :
1 1/4 чаша брашно
1/2 чаша нишесте
1/4  ч. лъж. сол
1/4 чаша пудра захар
1 чаша масло ( 225 гр.)
1 ванилия
+ още пудра захар за посипване
Оформя се топче 1 см от пълнежа и се обвива в стоплено в ръката парченце маслено тесто. Топчетата стават към 2 см в диаметър. Пекат се на 350 F 12-14 мин, само да порозовеят отдолу. Незнам това колко е в градуси - може би 180-200 ... Опитайте, супер са  Grinning ...

Реклама
# 1
  • Мнения: 143
Изглеждат ужасно вкусни, с какво обаче мога да заменя пастата от фурми според Вас? newsm78

# 2
  • София
  • Мнения: 8 525
Изглеждат ужасно вкусни, с какво обаче мога да заменя пастата от фурми според Вас? newsm78

Може би с мармалад? newsm78 или пък с парченца фурми?

# 3
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Пастата е точно накълцани фурми Grinning. Не са белени, просто смлени наситно. Може да опиташ в блендер или с пасатор да ги наситниш, дори и да са по-наедро няма да е проблем. Ставало супер и със смокини, леко изсушени или изцедени от сладко и пак наситно смлени  Peace.

# 4
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725
А какво нишесте изпозваш, че аз толкова години тук, не съм се и интересувала какво има на пазара Rolling Eyes  ?

# 5
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Имам едни фурми , които никой не хапва у дома и ето вариант да ги използвам. Благодаря за рецептата Simple Smile

# 6
  • Мнения: 1 494
Дали няма да стане с шипков мармалад... newsm78

# 7
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 657
Тази рецепта изглежда страхотно. Записвам си я.
Интересува ме, какво е това нишесте? Тук май има само ароматизирани и оцветени.

# 8
  • Мнения: 5 686
Като прочетох персийски изкушения, реших, че някой ще предлага ирански рецепти.  Crazy Едни от любимите ми.

# 9
  • Мнения: 5 686
Интересува ме, какво е това нишесте? Тук май има само ароматизирани и оцветени.
Има и натурални- царевично и пшеничено.

# 10
  • София
  • Мнения: 8 525
Като прочетох персийски изкушения, реших, че някой ще предлага ирански рецепти.  Crazy Едни от любимите ми.

Може ти да предложиш някоя иранска Blush

# 11
  • Мнения: 5 686
Само знам една с ориз, това съм отмъкнала от рецептите на майка ми, даже някъде тук съм я писала.

Ето, намерих я:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145318.msg2806155#msg2806155

# 12
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
А какво нишесте изпозваш, че аз толкова години тук, не съм се и интересувала какво има на пазара Rolling Eyes  ?
И аз не го използвам много но за сгъстяване на сосове става, кремчета рядко правя. Има много, аз използвах царевично, мисля че това е най-разпространеното - прост корнстарч  Grinning. Имам едно от тапиока, много нежно и прозрачно става като се свари. Има още пшенично, оризово, кестеново, какво ли не. Кой знае какви различия във вкуса според мен няма, не съм познавачка Grinning Peace ... Днес колежката ми иранка ги опита и много ги хареса  Peace ...

# 13
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Дали няма да стане с шипков мармалад... newsm78
Ще стане, трябва да го сгъстиш само. Или го засъхни на фурна или го смеси с натрошени обикновени бисквити и орехи  Peace ...

# 14
  • Мнения: 1 494
Ок!
Ще се пробват! Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт