Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Почерпиха ме с едни вкусотийки и реших да ги направя и аз. Получиха се божествени.



Бяха купени от магазина, така че рецептата си я нагласих според както ми заприлича от вкуса  Very Happy.
Сърцевината е паста от фурми, тук я има в магазина в найлончета по 200 грама. Смесих със 100 грама натрошени орехи. За обвивката използвах тесто за мексикански булчени скадки, всъщност е тесто за масленки. Аз имам някаква стара рецепта за масленки с пепелива вода и други щуротии дето ги няма тук, затова винаги използвам мексиканската :
1 1/4 чаша брашно
1/2 чаша нишесте
1/4  ч. лъж. сол
1/4 чаша пудра захар
1 чаша масло ( 225 гр.)
1 ванилия
+ още пудра захар за посипване
Оформя се топче 1 см от пълнежа и се обвива в стоплено в ръката парченце маслено тесто. Топчетата стават към 2 см в диаметър. Пекат се на 350 F 12-14 мин, само да порозовеят отдолу. Незнам това колко е в градуси - може би 180-200 ... Опитайте, супер са  Very Happy ...
Цитирай


Мнения: 143
Изглеждат ужасно вкусни, с какво обаче мога да заменя пастата от фурми според Вас? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 7 592
Изглеждат ужасно вкусни, с какво обаче мога да заменя пастата от фурми според Вас? newsm78

Може би с мармалад? newsm78 или пък с парченца фурми?
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Пастата е точно накълцани фурми Very Happy. Не са белени, просто смлени наситно. Може да опиташ в блендер или с пасатор да ги наситниш, дори и да са по-наедро няма да е проблем. Ставало супер и със смокини, леко изсушени или изцедени от сладко и пак наситно смлени  Peace.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
А какво нишесте изпозваш, че аз толкова години тук, не съм се и интересувала какво има на пазара Rolling Eyes  ?
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Имам едни фурми , които никой не хапва у дома и ето вариант да ги използвам. Благодаря за рецептата Smile
Цитирай


Мнения: 1 488
Дали няма да стане с шипков мармалад... newsm78
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Тази рецепта изглежда страхотно. Записвам си я.
Интересува ме, какво е това нишесте? Тук май има само ароматизирани и оцветени.
Цитирай


Мнения: 5 632
Като прочетох персийски изкушения, реших, че някой ще предлага ирански рецепти.  Crazy Едни от любимите ми.
Цитирай


Мнения: 5 632
Интересува ме, какво е това нишесте? Тук май има само ароматизирани и оцветени.
Има и натурални- царевично и пшеничено.
Цитирай

София

Мнения: 7 592
Като прочетох персийски изкушения, реших, че някой ще предлага ирански рецепти.  Crazy Едни от любимите ми.

Може ти да предложиш някоя иранска Blush
Цитирай


Мнения: 5 632
Само знам една с ориз, това съм отмъкнала от рецептите на майка ми, даже някъде тук съм я писала.

Ето, намерих я:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145318.msg2806155#msg2806155
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
А какво нишесте изпозваш, че аз толкова години тук, не съм се и интересувала какво има на пазара Rolling Eyes  ?
И аз не го използвам много но за сгъстяване на сосове става, кремчета рядко правя. Има много, аз използвах царевично, мисля че това е най-разпространеното - прост корнстарч  Very Happy. Имам едно от тапиока, много нежно и прозрачно става като се свари. Има още пшенично, оризово, кестеново, какво ли не. Кой знае какви различия във вкуса според мен няма, не съм познавачка Very Happy Peace ... Днес колежката ми иранка ги опита и много ги хареса  Peace ...
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Дали няма да стане с шипков мармалад... newsm78
Ще стане, трябва да го сгъстиш само. Или го засъхни на фурна или го смеси с натрошени обикновени бисквити и орехи  Peace ...
Цитирай


Мнения: 1 488
Ок!
Ще се пробват! Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.